A primeira vitoria lonxe de Riazor segue resistíndose (2-1)

O Deportivo tivo moi preto puntuar e mesmo gañar en San Mamés, pero segue sen lograr a ansiada primeira vitoria a domicilio, tras protagonizar unha boa primeira metade, na que se adiantou cun golazo de Emre Çolak, e sucumbir na segunda parte ao empuxe dun Athletic que acabou dando a volta ao marcador cun gol ilegal ao bordo do minuto 90.

Gaizka Garitano, adestrador deportivista, realizou dous cambios con respecto ao último encontro que disputou o equipo, en Ipurua. Raúl Albentosa recuperou o seu lugar no centro da defensa en detrimento de Alejandro Arribas e o francés Gaël Kakuta entrou na liña de tres cuartos, no posto que en Eibar ocupara o portugués Bruno Gama, que non entrou nesta convocatoria.

O primeiro cuarto de encontro desenvolveuse con longas e pouco verticais posesións de ambos os conxuntos, e con maior control dun Dépor que só entrou na área local mediante dous centros de Kakuta. O primeiro atrapouno Gorka Iraizoz e o segundo rematouno moi desviado, en posición acrobática co calcaño, o romanés Florin Andone.

Ata o minuto 21 non se produciu un só disparo perigoso. Realizouno o central branquivermello Yeray, ao que lle deixou o balón de cabeza Aduriz á saída dun córner. O defensa, con todo a favor, bateu frouxo, ás mans do polaco Przemysław Tytoń.

No minuto 26, a presión do Deportivo deu os seus froitos para xerar a mellor ocasión ata entón. O costarriqueño Celso Borges cabeceou a pés do turco Emre Çolak que, tras unha fenomenal manobra, atopou a Andone cun pase en profundidade. Desde a media lúa, o dianteiro rematou ao primeiro toque buscando con efecto o segundo pau, pero o lanzamento quedou curto e Iraizoz chapou o coiro sen maiores problemas.

Aínda máis clara foi a opción que tivo Andone no minuto 32, tras un fantástico pase en profundidade desde mediocampo de Borges. O romanés coouse entre Yeray e Aymeric Laporte, pero non foi capaz de precisar o golpeo no cara a cara con Iraizoz. O esférico marchouse desviado, pola liña de fondo.

Dous minutos máis tarde, Iraizoz fallou no despexe dun gran centro de Fernando Navarro. A pelota caeu na media lúa, a pés de Carles Gil, aínda que o remate do valenciano coa súa bota esquerda, tras recortar a Beñat, foise alto.

O Athletic volveu achegarse á portería branquiazul no minuto 41, nun desborde polo extremo dereito de Iñaki Williams, cuxo centro atopou a cabeza de Raúl García. A cabezada do centrocampista navarro foise por encima do traveseiro.

E inmediatamente, adiantouse o Dépor. Emre Çolak recibiu de Juanfran, completamente só en mediocampo, xa no terreo branquivermello, e correu decidido cara á portería branquivermella. Cando os centrais ían saírlle ao paso, o turco conectou un poderoso zurdazo cun envelenado efecto cara a fóra que entrou pegado ao poste dereito do marco de Iraizoz. Foi o terceiro tanto do mediapunta no que vai de temporada, o primeiro coa súa perna boa.

Co 0-1 chegouse ao descanso, no que ningún dos adestradores realizou cambio algún. A segunda metade comezou cos mesmos 22 protagonistas, pero cun novo invitado: a choiva.

No minuto 51, Andone non puido controlar a pelota, en situación franca, tras un centro desde a esquerda de Kakuta, que superara por potencia a Óscar de Marcos.

Case dez minutos despois, o Athletic topouse coa madeira. Beñat botou unha falta lateral e o cabezazo de Raúl García estrelouse no traveseiro da porta deportivista.

Por entón, o Athletic xa se fixera co control do partido, aínda que o Dépor era capaz de defenderse con solvencia, con grandes axudas dos extremos aos laterais para tapar as vías de entrada ao equipo rival.

No minuto 65, Guilherme estivo a piques de sorprender a Iraizoz cunha acrobática cabezada á saída dun córner lanzado por Carles Gil. O balón saiu bombeado cara ao segundo pau e perdeuse por pouco por riba do traveseiro.

A continuación desta xogada, Garitano deu a alternativa a unha das fichaxes de inverno, a holandés Onda John, que substituíu a outra das incorporacións invernais, Kakuta.

Cando o partido chegaba ao minuto 71, produciuse o empate do Athletic. Markel Susaeta centrou desde o extremo dereito, Aduriz cabeceou picado, Tytoń non foi capaz de atallar a pelota e apareceu para remachala Muniain.

E cando ambos os equipos non buscaran con todas as súas armas o gol da vitoria, o Athletic atopouno nun contragolpe, xa roldando o minuto 90, no que finalmente o balón chegou de rebote a Aduriz, en posición lixeiramente adiantada. O dianteiro branquivermello aproveitouse diso e definiu con tranquilidade no man a man con Tytoń.

No seu arreón final, os herculinos non puideron atopar o camiño cara á meta contraria, e quedan con 19 puntos, aínda con 6 de vantaxe sobre a zona de descenso á espera do que aconteza nos restantes encontros da xornada.

Athletic Club: Iraizoz, De Marcos, Laporte, Yeray, Balenziaga, Beñat (Susaeta, min. 68), San José, Muniain, Raúl García (Iturraspe, min. 68), Williams (Villalibre, min. 85) e Aduriz.

RC Deportivo: Tytoń, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Guilherme, Borges, Carles Gil, Emre Çolak (Fayçal Fajr, min. 87), Kakuta (Ola John, min. 67) e Andone (Joselu, min. 74).

Goles: 0-1 Emre Çolak (min. 42); 1-1 Muniain (min. 71); 2-1 Aduriz (min. 89).

Árbitro: Melero López (c. andaluz). Cartón amarelo a Fernando Navarro (min. 58), San José (min. 62) e Joselu (min. 88).

Incidencias: partido correspondente á 22ª jornada de LaLiga Santander disputado no estadio de San Mamés ante 41.469 espectadores.