A maxia de ABANCA-RIAZOR tamén derrota a Las Palmas (2-1)

O Deportivo, empuxado por máis de 27.000 enfervorizados afeccionados desde moitos minutos antes de comezar o partido, logrou en ABANCA-RIAZOR fronte á UD Las Palmas a súa 6ª vitoria consecutiva, grazas aos goles de Sabin Merino e Eneko Bóveda, o segundo pouco despois de que o equipo canario lograse o empate nunha desafortunada acción de Michele Somma.

Fernando Vázquez, adestrador deportivista, practicamente repetiu o once inicial que presentou na pasada xornada no Carlos Belmonte. A única variación foi a entrada de Peru Nolaskoain en lugar de Uche Agbo.

Sacou de centro o conxunto visitante e practicamente monopolizou a posesión durante os primeiros 5 minutos de xogo, durante os que Sabin Merino tivo que ser atendido por un forte choque cun rival. O primeiro disparo do encontro produciuse no minuto 6, nun lanzamento desde o bordo da área de Ruiz de Galarreta que atrapou Dani Giménez en dous tempos.

O Deportivo sacudiuse o dominio inicial e achegouse á área canaria en dúas ocasións, a primeira delas un saque de esquina forzado por Mollejo e a segunda nunha boa acción pola dereita, con centro de Bóveda que Sabin Merino tentou rematar en escorzo acrobático. Aínda que impactou co coiro non puido dirixilo cara á portería.

Recentemente superado o minuto 10, o conxunto grancanario gozou de dúas claras ocasións, ambas co exdeportivista Rubén Castro como protagonista. Na primeira, rematou chegando desde atrás un centro por baixo desde a dereita de Srnić. O balón foise por moi pouco por riba do traveseiro. Na segunda, xa no minuto 12, o dianteiro resolveu un barullo na área cun duro dereitazo raso que se perdeu preto do pau dereito do marco branquiazul.

Pouco despois abriu o marcador o Deportivo, no seu primeiro lanzamento a portería. Foi unha falta lanzada desde a esquerda do ataque coruñés por Aketxe e cabeceada no primeiro pau por Sabin Merino. A cabezada do dianteiro vasco coouse entre as pernas de Álvaro Valles.

Con este tanto, Sabin Merino marcou nos seus 4 primeiros partidos ligueiros coa camiseta branquiazul, establecendo unha marca na historia do Deportivo. O '16' deportivista supera a Manuel Guimeráns (1939-1940), Julio Elícegui (1940-1941), Rodolfo Rábade (1950-1951) Ramón Gullón (1965-1966) e Bebeto (1992-1993), que compartían a plusmarca ao ver porta nos seus 3 primeiros choques de Liga como deportivistas. Nalgunhas bases de datos de internet figura que Guimeráns anotou nos seus 5 primeiros partidos de Liga co Deportivo, pero as crónicas de diarios galegos da época conceden o gol deportivista na 4ª xornada, en Ferrol ante o Racing, a Pintos ao remachar o rexeite do poste a unha cabezada de Guimeráns.

O encontro novamente entrou nunha fase de dominio da posesión por parte da UD Las Palmas, que con todo só achegouse con perigo aos dominios de Dani Giménez desde moi lonxe, os case 40 metros desde os que Mauricio Lemos lanzou un impresionante canonazo que o porteiro branquiazul rexeitou como puido cando se dirixía cara ao vértice superior esquerdo do seu marco.

Tralo descanso, o desenvolvemento do partido non variou en demasía, aínda que nesta ocasión as primeiras accións de perigo producíronse na portería canaria. No minuto 54, Emre Çolak tratou de sorprender cun disparo desde o extremo esquerdo, pero o balón foise pola liña de fondo. Tres minutos máis tarde, Aketxe tentou colocar a pelota con efecto no pau máis lonxano, pero a potencia non foi a necesaria e Valles fíxose co esférico.

Recentemente superada a hora de xogo, Las Palmas recuperou o fol cun disparo lonxano de Tana que despexou Dani Giménez moi preto do poste dereito da súa portería. Somma afastou o perigo ao anticiparse a un Rubén Castro que foi a polo rexeite facendo gala da súa condición de dianteiro de área.

O Dépor acariñou a sentenza en dúas accións consecutivas. No minuto 64, Gaku rompeu liñas desde atrás, coouse até a liña de fondo e desde alí deixou un balón perfecto para Sabin Merino. O disparo do dianteiro tapouno un defensa lanzándose ao chan. Uns segundos despois, foi Gaku o que rematou excesivamente cruzado, á dereita da portería canaria, após unha boa combinación entre o xaponés, Mollejo e Aketxe.

Las Palmas logrou o empate no minuto 67, nunha desgraciada acción de Somma, que introduciu na súa propia portería un centro desde o extremo dereito de Srnić cando pretendía despexar a pelota.

ABANCA-RIAZOR axudou ao equipo a que non decaese pese ao golpe e o equipo respondeu de inmediato. Non transcorrera nin un minuto cando Gaku conectou en profundidade con Sabin Merino, que recortou a Valles e sen apenas ángulo non puido precisar o seu remate. O coiro estrelouse no lateral da rede.

Os branquiazuis seguiron empuxando e lograron o tanto definitivo no minuto 74. Mollejo xogou con Emre Çolak ao bordo da área, o turco devolveulle a parede e o hoxe lateral esquerdo centrou sobre a mesma liña de fondo cara ao segundo pau, onde Eneko Bóveda, completamente só, cabeceou ao fondo das mallas.

Nos minutos finais, o equipo deportivista defendeuse con notable acerto, sen apenas conceder accesos á área ao seu adversario e facendo gala todos os xogadores dunha suprema solidariedade nas axudas.

Con este novo triunfo, o sexto consecutivo, o Deportivo alcanza os 30 puntos na clasificación de LaLiga SmartBank, que sitúan ao equipo coruñés, a falta de varios partidos para concluír a 26ª xornada, 4 puntos por riba da zona de descenso.

RC Deportivo: Dani Giménez, Bóveda, Mujaid, Somma, Montero (Álex Bergantiños, min. 63), Mollejo, Peru Nolaskoain, Gaku Shibasaki, Aketxe (Vicente Gómez, min. 86), Sabin Merino (Beauvue, min. 70) e Emre Çolak.

UD Las Palmas: Vales, Srnić, Aythami, Mauricio Lemos, Eric Curbelo (Juanjo Narváez, min. 32), De la Bella, Fede Varela (Kirian, min. 86), Ruiz de Galarreta, Pedri, Tana e Rubén Castro (Pablo Haro, min. 78).

Gol: 1-0 Sabin Merino (min. 18); 1-1 Somma, en propia meta (min. 67); 2-1 Bóveda (min. 74).

Árbitro: Moreno Aragón (c. madrileño). Cartón amarelo a Eric Curbelo (min. 19), De la Bella (min. 63), Pablo Haro (min. 80) e Srnić (min. 89).

Incidencias: partido da 26ª xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 27.151 espectadores.