Catro futbolistas do Dépor foron titulares esta fin de semana coas súas seleccións nacionais

Fin de semana con partidos amigables de preparación para 4 deportivistas concentrados coas súas respectivas seleccións: Celso Borges, Fabian Schär, Michael Krohn-Dehli e Francis Uzoho. Todos eles foron titulares.

Hoxe domingo, a quenda foi para Celso Borges en San José de Costa Rica e Schär en Vilarreal fronte a España.

Xogaron onte sábado Krohn-Dehli con Dinamarca e Francis con Nixeria respectivamente. Ambos foron confirmados polos seus seleccionadores e, por conseguinte, estarán tamén en Rusia 2018.

Ademais, Ismael Díaz xa está Oslo (Noruega) con Panamá, para disputar un amigable. Hoxe domingo, os panameños exercitáronse no Åråsen Stadion de Lillestrøm.

Exitosa despedida de Costa Rica da súa afección

Hoxe domingo 3 de xuño, Costa Rica despediuse da súa afección antes de emprender viaxe a Europa cun amigable fronte a Irlanda do Norte en San José.

Os 'Ticos' impuxéronse (3-0). Celso Borges foi titular e disputou 63 minutos de partido. O mediocentro do Dépor foi substituído por Yeltsin Tejeda.

Xa en Europa, Costa Rica mídese a Inglaterra en Leeds (7 de xuño); e a Bélxica en Bruxelas (11 de xuño).

Fabian Schär foi titular en Vilarreal

Hoxe domingo 3 de xuño, Suíza tivo o seu primeiro partido de preparación. Foi ante España no Estadio da Cerámica de Vilarreal. O choque acabou en empate (1-1).

Fabian Schär foi titular e xogou a primeira parte. No descanso, o defensor do Dépor foi relevado por Johan Djourou.

De regreso a Lugano, Suíza ten pechado un segundo amigable, o venres 8 de xuño (19:00 horas) fronte a Xapón.

Suíza ten este calendario de partidos na cita mundialista:

21:00: BRASIL - SUÍZA no Rostov Area

20:00: SERBIA - SUÍZA no Kaliningrad Stadium

Francis entra na lista de 23 elixidos por Nixeria

O meta fabrilista Francis entrou na lista definitiva de 23 futbolistas elixidos por Nixeria para o próximo Mundial de Rusia 2018.

Desta forma, únese aos tamén confirmados Celso Borges, Fabian Schär, Ismael Díaz e Michael Krohn-Dehli.

Onte sábado, a selección de Nixeria, con Francis no once inicial, mediuse (2-1) a Inglaterra no Estadio de Wembley (Londres), nun novo amigable.

O porteiro branquiazul xogou os 90 minutos e salvou ao seu equipo de encaixar máis goles con algunha que outra boa intervención.

O pasado luns 28 de maio, Francis tivo a súa primeira cita pre-mundialista. Foi no Adokiye Amiesimaka Stadium de Port Harcourt (Nixeria) ante a República Democrática do Congo.

O porteiro do Dépor foi titular e xogou os 90 minutos nun amigable que acabou en igualada (1-1). Francis encaixou o único gol visitante de penalti no minuto 78, pena máxima cometida polo defensor nixeriano Onda Aina por empuxar a un rival na área.

Nixeria ten confirmado un partido preparatorio máis: o mércores 6 de xuño (15:00) no NV Area da cidade austriaca de St. Pölten fronte á República Checa.

Precisamente a selección africana chegou esta tarde a Austria, á localidade de Bad Tatzmannsdorf, onde montou o seu cuartel xeral antes de viaxar a Rusia.

Krohn-Dehli, entre os elixidos por Dinamarca

O deportivista Michael Krohn-Dehli entrou na lista de 23 convocados do seleccionador danés, o noruegués Åge Hareide, para o Mundial de Rusia.

Onte sábado, o combinado danés empatou (0-0) en Suecia no derbi escandinavo. O centrocampista do Dépor saíu de titular e foi substituído no minuto 60 de encontro por Lasse Schöne.

O 9 de xuño (20:00 horas), Dinamarca mídese a México no Brøndby Stadion de Brøndby (Dinamarca), no seu último test.

Dinamarca ten este calendario de partidos no Mundial:

19:00: PERÚ - DINAMARCA, no Mordovia Area (Saransk)

Xoves 21 de xuño
16:00. DINAMARCA - AUSTRALIA, no Samara Area

17:00: DINAMARCA - FRANCIA, no Luzhniky Stadium (Moscova)

Panamá adestrouse hoxe domingo en Lillestrøm

Panamá xa se atopa en Oslo (Noruega), onde se medirá á selección local o mércores 6 nun último choque de preparación, ás 19:00 horas no Ullevaal Stadium.

Hoxe domingo, os futbolistas centroamericanos adestráronse no Åråsen Stadion de Lillestrøm.

A madrugada do pasado mércores en España, a selección panameña despediuse da súa afección cun empate sen goles (0-0) ante Irlanda do Norte no Estadio Rommel Fernández, co dianteiro fabrilista sobre o campo na última media hora de xogo.