Dous erros propios e un arbitral castigan ao Dépor ABANCA ante o tricampión (4-1)

O Deportivo ABANCA sufriu ante o campión do tres últimas edicións da Primera Iberdrola a súa primeira derrota na máxima categoría, nun partido no que xogou sen complexos ante o poderoso Atlético de Madrid, que plasmou no marcador dous erros do equipo coruñés e outro da colexiada Cebollada López.

Ambos os equipos arrancaron presionando moi arriba ao seu rival, co cal provocaron múltiples perdas rápidas de posesión ao seu opoñente. O primeiro disparo a portería chegou no minuto 6, por medio de Gaby. Após rozar nunha defensa branquivermella, o balón perdeu velocidade e chegou mansamente a mans de Sari van Veenendaal.

Cinco minutos despois chegou a primeira ocasión local. Foi un disparo de Santos desde a frontal que desviou coa cabeza cara arriba María Méndez, para que o coiro atrapáseo Misa con facilidade. Pouco despois foi moito máis clara a oportunidade que tivo nas súas botas Charlyn Corral, pero a mexicana rematou á dereita da portería coruñesa, con Misa practicamente batida, un centro raso ao segundo pau de Toni Duggan.

Pouco despois, o equipo madrileño adiantouse no marcador por medio, precisamente, da dianteira inglesa, que rematou dunha forma pouco ortodoxa pero efectiva un centro de Kenti Robles desde o extremo dereito.

Para nada veu abaixo o Dépor ABANCA, que mantivo as súas liñas adiantadas. As branquiazuis acariñaron o empate no minuto 20, nun disparo alto de Peke, após unha recuperación de Iris en campo contrario. Ángela Sosa, estrelando no traveseiro un córner a perna cambiada, estivo a piques de poñer o 2-0 no ecuador do primeiro período.

Aos 38 minutos, Misa evitou un novo tanto branquivermello, cunha gran intervención a disparo de Ángela Sosa, despois dun pase da morte de Ludmila. A gardameta deportivista desviou o suficiente para que o balón estrelásese no traveseiro. O balón botou sobre a mesma liña de gol e a porteira canaria atrapouno.

Con todo, nada puido facer Misa pouco despois nun disparo lonxano da propia Ángela Sosa que se converteu no 2-0. Cando se cumpría o minuto 45, o Atlético de Madrid deixou o encontro practicamente visto para sentenza cando a Misa se lle escapou das mans un zurdazo de Toni Duggan. Ambas as accións chegaron após senllas perdas de balón do mediocampo coruñés nas proximidades da área.

A segunda metade comezou coa mesma tónica que a primeira. Presión alta por parte de ambos os equipos e escasas accións de perigo, ata que Charlyn Corral conduciu por velocidade polo extremo esquerdo, centrou por baixo cara a Ludmila, que deixou pasar entre as súas pernas para a chegada de Ángela Sosa. Completamente soa, a branquivermella disparou á esquerda da portería herculina. Corría o minuto 55.

Dous minutos despois chegou a mellor ocasión deportivista, que realmente foron tres nunha. Van Veenendaal sacou un man a man a Alba Merino após un gran pase de Athenea. O rexeite caeu á propia Alba que, desde o chan, rematou ao corpo de Aleixandri. O terceiro rebote caeu a pés de Athenea, cuxo potente disparo superou á porteira holandesa pero atopouse co corpo de Kenti Robles case sobre a liña de gol. O balón acabou en saque de esquina.

Nese mesmo saque de esquina, o Deportivo ABANCA abriu o ferrollo local. Teresa puxo a pelota tensa e alta no primeiro pau, Meseguer só puido rozala e desviala cara atrás, levándoa ao poste esquerdo. O rebote favoreceu a María Méndez que só tivo que empuxar o esférico coa súa cabeza ao fondo das mallas.

Gaby tentou acurtar distancias, no minuto 68, nun disparo cruzado raso, pero Van Veenendaal mostrouse segura. Inmediatamente, Virginia Torrecilla emulou á venezolana, aínda que cun lanzamento por alto, que se perdeu moi por riba do traveseiro.

Con todo, o Atlético de Madrid acabou logrando o 4-1 por medio de Charlyn Corral, nunha acción precedida por un clarísimo fóra de xogo de Ángela Sosa, cando faltaban 10 minutos para o asubío final.

Finalmente, após 8 partidos chegou a primeira derrota do Deportivo ABANCA na súa estrea na máxima categoría do fútbol nacional. O equipo branquiazul sitúase agora na terceira praza con 19 puntos, a 3 do líder Barcelona e a 2 do propio Atlético de Madrid.

Atlético de Madrid Feminino: Van Veenendaal, Kenti Robles, Aleixandri, Tounkara, Menayo, Toni Duggan (Meseguer, min. 53), Leicy Santos (Amanda Sampedro, min. 59), Virginia Torrecilla, Ángela Sosa (Olga García, min. 87), Charlyn Corral e Ludmila (Linari, min. 84).

Deportivo ABANCA: Misa, Cris, María Méndez, Noelia Villegas, Nuria (Laura, min. 83), Iris, Teresa Abelleira, Alba Merino (Maya Yamamoto, min. 74), Gaby (Kika, min. 83), Peke e Athenea (Michelle Romero, min. 74).

Goles: 1-0 Toni Duggan (min. 17); 2-0 Ángela Sosa (min. 41); 3-0 Toni Duggan (min. 45); 3-1 María Méndez (min. 58); 4-1 Charlyn Corral (min. 82).

Árbitra: Cebollada López (c. aragonés). Cartón amarelo a María Méndez (min. 43) e Aleixandri (min. 90+1).

Incidencias: partido da 8ª xornada da Primera Iberdrola disputado na Cidade Deportiva Wanda Alcalá de Henares.