Fin de semana goleadora para as internacionais do Deportivo ABANCA

Foto : - @SEFutbol -

As xogadoras do Deportivo ABANCA Teresa Abelleira, María Méndez, Kika, Gaby e Michelle Romero están concentradas coas súas respectivas seleccións nacionais.

España sub-19, con María Méndez e Teresa Abelleira, derrota a Escocia e Bélxica

Teresa Abelleira e María Méndez iniciaron o pasado mércores 4 de marzo coa selección española sub-20 e sub-19 unha serie de partidos amigables, todos eles na localidade murciana de San Pedro del Pinatar. Hoxe domingo, María Méndez e Teresa Abelleira disputaron un torneo '3 en 1' en categoría sub-19, co que se puxo o punto e final a esta concentración. Pola mañá, España derrotou a Escocia (3-0), con María Méndez todo o partido sobre o céspede. Teresa Abelleira non chegou a xogar. Pola tarde, os españois golearon (7-0) a Bélxica. Este encontro xogouno completo Teresa Abelleira, que ademais marcou 2 goles. María seguiu o amigable desde o banco.

Xa en categoría sub-20, España impúxose o pasado venres (1-0) no segundo partido celebrado ante Rusia. María Méndez xogou todo o partido, ao revés que Teresa Abelleira, sen minutos. O choque decidiuno a favor das españolas un tanto de Nerea Nevado no minuto 15. No primeiro dos choques, celebrado o pasado mércores, Teresa Abelleira foi titular e foi relevada no minuto 63 por Silvia Rubio. María Méndez substituíu no descanso a Nerea Eizaguirre. Gañou Rusia (0-1), que anotou de penalti ao cuarto de hora de partido.

Gaby e Michelle Romero golean para Venezuela

A Federación Venezolana anulou a concentración que a selección feminina tiña prevista en Turquía.

Así pois, as deportivistas Kika, Gaby e Michelle Romero, xunto ao resto do equipo, están concentradas até mañá luns en Italia, no Hotel Mancini Park de Roma, ao mando da Directora Técnica Pamela Conti. Onte sábado, Venezuela enfrontouse ao conxunto da RES Roma, ao que golearon (7-0). Gaby e Michelle Romero, que xogaron completo o choque, anotaron 2 tantos cada unha. Kika, tamén titular, foi relevada no minuto 70 por Maikerlin Astudillo.

O pasado xoves 5 de marzo, o equipo venezolano disputou un primeiro amigable ante o SSC Napoli. As tres xogadoras branquiazuis foron titulares nun encontro que acabou con triunfo da 'Vinotinto' por 2-0, con goles de dous futbolistas que compiten na Primeira Iberdrola: Deyna Casteláns e Oriana Altuve.

Michelle Romero e Kika xogaron todo o partido; mentres que Gaby foi relevada por Yusmery Ascanio no minuto 63.