Minutos de xogo para todos os internacionais branquiazuis

Hoxe martes entraron en xogo coas súas respectivas seleccións nacionais Celso Borges, Fede Valverde, Florin Andone, Costel Pantilimon e os fabrilistas Francis Uzoho e Ismael Díaz.

Todos os partidos internacionais con representación deportivista foron amigables, o último neste parón ligueiro antes de regresar á Coruña.

O máis sobresaliente foi o debut de Francis con Nixeria. Foron titulares ademais Celso Borges (Costa Rica), Pantilimon (Romanía) e Fede Valverde (Uruguai). Andone xogou toda a segunda parte en Bucarest e Ismael Díaz a recta final en Cardiff.

Celso Borges, no once inicial de Costa Rica no Estadio Ferenc Puskas

Celso Borges e a súa selección, Costa Rica, clasificada para o Mundial de Rusia 2018, disputou dous amigables en Europa.

Hoxe martes 14 de novembro, os 'ticos' visitaron a Hungría, no Estadio Ferenc Puskas de Budapest. Como é habitual, Borges foi titular e xogou enteiro o encontro, que se saldou con triunfo húngaro (1-0).

O pasado sábado 11 de novembro no Estadio da Rosaleda de Málaga, Costa Rica mediuse a España. Celso Borges, capitán de Costa Rica, foi titular, a menos dunha semana de regresar co Deportivo en partido de LaLiga Santander. Gañou España (5-0), Borges xogou completo o partido e tivo unha clara oportunidade de gol no último minuto, que desbaratou a meta español Kepa.

O capitán deportivista ten previsto regresar á Coruña mañá mércores pola tarde.

Fede Valverde sae de inicio con Uruguai ante Austria

Do mesmo xeito que Celso Borges, Fede Valverde aforrouse un longo desprazamento a Sudamérica neste parón ligueiro, debido a que a súa selección, Uruguai, xa clasificada para o Mundial de Rusia, disputou dous partidos amigables en Europa.

Hoxe martes, Uruguai enfrontouse a Austria no estadio Ernst Happel de Viena. O centrocampista branquiazul saíu no once inicial. Xogou 79 minutos na derrota uruguaia (2-1). Foi substituído por Nicolás Lodeiro.

Ante Polonia, en Gdansk o pasado venres 10 de novembro, Fede Valverde foi suplente e non xogou nun amigable que acabou en igualada (0-0).

Fede Valverde regresará mañá mércores á Coruña e adestrarase o xoves co Deportivo.

Interesante test de Romanía ante Holanda

Os futbolistas branquiazuis Florin Andone e Costel Pantilimon foron convocados para dous partidos amigables da súa selección, Romanía.

O segundo encontro amigable neste parón ligueiro foi hoxe martes 14 de novembro no Estadio Nacional de Bucarest fronte a Holanda. Pantilimon repetiu de inicio na portería; e Florin Andone xogou toda a segunda parte. Gañaron os holandeses (0-3).

O primeiro dos partidos foi o pasado xoves ante Turquía no Estadio Constantin Radulescu de Cluj. O meta Pantilimon foi titular e xogou 71 minutos. O outro deportivista, Andone, saltou ao campo no minuto 67 substituíndo a Claudiu Keșerü. Venceron os romaneses (2-0).

Romanía quedou fóra da próxima edición do Mundial, en 2018 en Rusia, ao quedar clasificada en cuarta posición no seu grupo, por detrás de Polonia, Dinamarca e Montenegro.

Os dous futbolistas branquiazuis regresan mañá mércores e adestraranse o xoves en Abegondo.

A meta do Fabril Francis debutou con Nixeria con triunfo

Francis Uzoho, gardameta que recentemente debutou en partido oficial coa camiseta do RC Deportivo, foi chamado por primeira vez pola selección de Nixeria, para o último encontro de clasificación para o Mundial de Rusia 2018 e un amigable.

Hoxe martes 14 de novembro, Nixeria xogou un amigable ante Arxentina no Krasnodar Stadium, en Krasnodar (Rusia). Gañaron os africanos (2-4). Francis xogou a segunda metade, ao substituír no descanso ao porteiro titular Daniel Akpeyi.

Nixeria, xa clasificada para a fase final da Copa do Mundo do próximo verán, pechou a liguiña eliminatoria fronte a Alxeria no estadio Chahid Hamlaoui de Constantina (Alxeria) o pasado venres 10 de novembro. O partido acabou en empate (1-1), con Francis no banco.

O fabrilista Ismael Díaz, media hora ante Gales

Hernán Darío Gómez, seleccionador de Panamá, convocou ao xogador do Fabril Ismael Díaz para dous partidos preparatorios para o Mundial de Rusia 2018.

Hoxe martes 14, Panamá visitou Gales, no City Stadium de Cardiff. Ismael arrancou o encontro no banco. Saíu ao terreo de xogo no minuto 64 en substitución de Gabriel Arturo Torres. O amigable acabou en empate (1-1).

O pasado xoves 9 de novembro, os panameños caeron (2-1) ante Irán no UPC-Arena de Graz (Austria). Ismael xogou toda a segunda parte, na que substituíu a Josiel Núñez.

Schär adestrarase mañá mércores en Abegondo

O deportivista Fabian Schär e a súa selección, Suíza, pelexou contra Irlanda do Norte por un billete para o Mundial de Rusia 2018 en formato de eliminatoria de ida e volta.

O partido de ida xogouse o pasado xoves 9 de novembro no Windsor Park de Belfast. Gañou Suíza (0-1). Schär foi titular e xogou completo o encontro, a pesar de recibir un cartón amarelo aos 5 minutos de xogo.

A volta foi o domingo 12 de novembro no St. Jakob Park de Basilea (Suíza). Houbo empate sen goles (0-0), nun partido duro pola resistencia norirlandesa e as difíciles condicións climáticas: choiva e céspede moi brando, incluso embarrado. O defensa deportivista xogou completo o partido e perfílase como un dos fixos na zaga helvética na cita mundialista.

Desta forma, Fabián Schär únese a outros deportivistas que se gañaron con anterioridade o seu billete ao Mundial: Celso Borges (Costa Rica), Fede Valverde (Uruguai), Tytoń (Polonia) e os fabrilistas Francis (Nixeria) e Ismael Díaz (Panamá).

O central branquiazul foi titular indiscutible en toda a fase de grupos, na que Suíza acabou segunda do grupo 2, igualado a 27 puntos coa primeira clasificada, Portugal, pero con peor diferenza de goles que os lusos.

Está previsto que Schär adéstrese con normalidade mañá mércores 15 de novembro ás 10:30 horas ás ordes de Cristóbal Parralo.