O Dépor arroia á Real Sociedad (5-1)

Un incontido Deportivo superou desde o minuto 1 até o 90 á Real Sociedad, que chegaba a Riazor en posicións de Liga Europa e marchouse vapuleada polo equipo coruñés, que realizou unha sobresaliente actuación colectiva e no que o romanés Florin Andone marcou por partida dobre.

Gaizka Garitano, preparador branquiazul, realizou catro trocos con respecto ao equipo que saltou de inicio ao céspede da Rosaleda na anterior xornada de LaLiga. Os portugueses Luisinho e Bruno Gama, o franco-marroquí Fayçal Fajr e o colombiano Marlos Moreno deixaron o seu lugar a Fernando Navarro, Carlos Gil, o brasileiro Guilherme dous Santos e o holandés Ryan Babel.

No minuto 6, Florin Andone tivo nas súas botas a primeira oportunidade, tras un servizo en profundidade de Carles Gil. O ariete deportivista disparou con dureza á entrada da área, pero o arxentino Gerónimo Rulli respondeu rexeitando a saque de esquina. Seis minutos máis tarde, ocasión similar, de novo para o dianteiro deportivista, que esta vez, quedou só ante Rulli tras un pase ao oco do turco Emre Çolak. O romanés perfilouse para rematar coa dereita e iso facilitou o traballo a Carlos Martínez, que puido chegar desde atrás para despexar a córner coa punta do seu pé dereito.

Con todo, o perigo tivo continuidade unha vez o balón púxose en xogo desde a esquina. Emre Çolak pediuna en curto e o seu centro á media volta caeu a pés do brasileiro Sidnei que, con enorme sangue frío, recortou a dous defensas donostiarras e levou o balón ao fondo das redes cun suave toque raso co seu pé esquerdo, lonxe do alcance do porteiro realista. O central, que cumpre a súa terceira tempada na Coruña, asinou deste xeito o seu primeiro gol como deportivista no seu partido número 76 como branquiazul.

Mediada a primeira metade, Emre Çolak, por parte local, e Sergio Canles, polo bando visitante, tentaron sorprender desde longa distancia. O éxito foi o mesmo por ambas as partes: nulo.

Cando se ía cumprir a media hora, Emre Çolak buscou a Andone cun preciso pase buscando as costas de Carlos Martínez. O romanés apurou a liña de fondo, centrou atrás cara a chegada de Carles Gil pero quen apareceu foi Iñigo Martínez que, no seu intento de despexe, rematou cara a súa propia portería, levando ao marcador o segundo tanto local.

Andone, moi activo durante todo o encontro, desbordou por velocidade a Raúl Navas. O seu potente zurdazo freouno Rulli, que respondeu coa súa mesma arma, o pé esquerdo. Corría o minuto 36.

E tanto insistiu o romanés, que no minuto 42 conseguiu ver porta por cuarta xornada consecutiva. Nunha acción similar á do segundo tanto pero pola banda contraria, Babel lanzou a Juanfran, que puxo a pelota na área, onde Andone anticipouse aos centrais para bater a Rulli por terceira vez.

Con tres goles de vantaxe, o Dépor deixou facer á Real tras o paso polos vestiarios, deixando a posibilidade de ampliar diferenzas en mans dun contragolpe. O primeiro con perigo produciuse no minuto 55, cando unha triangulación entre Emre Çolak, Carles Gil e Andone deixou ao dianteiro só ante a portería rival. Perfilado cara á súa esquerda, o romanés quixo recortar cara a dentro e a defensa despexou a saque de esquina. No mesmo, de novo o '10' branquiazul roldou o gol, cun croque de socato que Rulli rexeitou como puido.

A Real acurtou distancias pouco despois, tras unha combinación entre Yuri e Willian José que culminou o lateral esquerdo cun duro zurdazo ante o que nada puido facer o polaco Przemysław Tytoń.

Non tardou o Deportivo en responder nunha nova saída rápida. Carles Gil escapou polo extremo esquerdo, tirou a diagonal cara a dentro e deixou o balón raso na frontal da área para a chegada de Babel. O holandés disparou co interior, tratando de colocar o esférico, que se marchou sacando achas do poste dereito do marco visitante.

Recentemente superada a hora de xogo, Babel resarciuse da oportunidade perdida anteriormente asinando o 4-1. Raúl Albentosa foi agarrado por Iñigo Martínez cando ía rematar un córner. O colexiado sinalou o punto fatídico. O holandés marcou con suspense. Despois de que Rulli adiviñase o seu lanzamento, o balón regresou aos seus pés e na segunda oportunidade, co gardameta no chan, non perdoou. Foi o terceiro gol do internacional 'oranje' no que vai de campaña.

Florin Andone redondeou a súa actuación co quinto gol para o Dépor, o segundo na súa conta particular, aproveitando o enésimo servizo en profundidade de Emre Çolak. O dianteiro definiu primorosamente, por alto ao primeiro pau, cun derechazo ante o que Rulli só puido facer a estatua.

Cando se cumpría o minuto 90, apareceu toda a fortuna que lle era esquiva ao Dépor no primeiro cuarto de campionato. Tytoń viu como o remate de Willian José estrelábase en ambos os postes, botaba sobre a liña e non entraba na súa portería.

Facía a sete anos e medio que o Deportivo non marcaba tantos goles nun partido de Primeira División. O anterior repóker data do 8 de marzo de 2009, nunha vitoria por 5-3 ante o Racing de Santander. Con estes tres puntos, os branquiazuis sitúanse cun total de 13, que lle serven para escapar da zona de descenso, adiantando a Valencia e Sporting de Gijón.

RC Deportivo: Tytoń, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Guilherme (Pedro Mosquera, min. 83), Borges, Carles Gil, Emre Çolak (Fayçal Fajr, min. 87), Babel e Andone (Joselu, min. 80).

Real Sociedad: Rulli, Carlos Martínez, Iñigo Martínez, Raúl Navas, Yuri, Xabi Prieto (Granero, min. 65), Illarra, Canales (David Concha, min. 78), Carlos Vela (Juanmi, min. 65), Willian José e Oyarzabal.

Goles: 1-0 Sidnei (min. 13); 2-0 Iñigo Martínez, en propia porta (min. 29); 3-0 Andone (min. 42); 3-1 Yuri (min. 57); 4-1 Babel (min. 63); 5-1 Andone (min. 77).

Árbitro: Munuera Montero (c. andaluz). Cartón amarelo a Iñigo Martínez (min. 62), Emre Çolak (min. 63), Celeiro (min. 65), Yuri (min. 66) e Juanmi (min. 86).

Incidencias: partido correspondente á 14ª xornada de LaLiga Santander disputado no Estadio de Riazor ante 20.683 espectadores.