O Dépor non puido facer máis para conseguir menos (2-1)

O Dépor visitaba o histórico Stadium Gal co obxectivo de recuperar os bos resultados e as boas sensacións após a primeira derrota e o primeiro empate da temporada. E as sensacións si se puideron recuperar, non así os resultados.

Os cambios respecto ao último partido, o ingreso como titulares de Rafa de Vicente e William de Camargo en lugar de Mario Soriano e Diego Villares.

Desde o minuto uno o balón foi propiedade do Dépor cun par de chegada como o córner sen consecuencias co que se inaugurou o partido ou a xogada de Quiles que gañou liña de fondo e deixou para Miku no punto de penalti que, rodeado de defensas, non puido armar a perna para disparar.

Na primeira das aproximacións locais, o balón chegou mordido para que se estirase ben Ian Mackay. Ao saque desa mesma xogada, un erro ao mover o balón na saída provocou a recuperación do Real Unión e o pase en profundidade para Carlos Bravo que, cara a cara co gardameta coruñés, disparou raso cruzado ante a súa saída para facer o 1-0.

A partir de aí o Real Unión armouse ao redor da súa portería para bloquear todos os ataques do Dépor, que desde ese momento convertéronse nunha constante os 80 minutos restantes. A oportunidade máis clara foi a primeira nun bo centro pola esquerda ao que Quiles tirouse de cabeza na frontal da área pequena e que entre o porteiro e o pau foron capaces de desviar. A seguinte foi para Rafa de Vicente cun bo disparo raso que se atopou ben colocado a Irazusta. O capitán guipuscoano foi o gran protagonista do partido no caso irundarra, xunto con Carlos Bravo. Chegando ao primeiro cuarto de partido, Miku, após o achegamento á frontal de Quiles, quedou co balón para levar nun movemento a tres centrais pero non puido no man a man co porteiro local.

Outra moi clara tívoa William de Camargo, que regateou ao gardameta nun balón en longo que sacou Iván Pérez xunto ao pau. Álex Bergantiños, de volea após o rexeite dun córner, ou Juergen, tamén desde a frontal, non atoparon portería, como lle sucedeu a Miku ao rematar de cabeza un centro de William. A primeira parte pechouse cunha xogada que resume o partido: Víctor, de Vicente, e de novo Víctor, estrelaron os seus disparos contra o muro de defensas montado pola Real Unión para xestionar a súa vantaxe.

Con cambio de pezas ao descanso, renovouse o partido con máis ocasións, tanto en xogada como a balón parado coa falta de Juergen en dous tempos que detivo abaixo Irazusta. Víctor estivo especialmente incisivo todo o partido e tamén o tentou desde o pico da área cun duro disparo ao lateral da rede.

Unha gran xogada de combinación, con Lapeña, William de Camargo, e o propio Víctor que serviu atrás para o disparo e gol de Noel, serviu para pór no marcador o merecido e buscado tanto deportivista.

Un gol que picou aínda máis o xogo ofensivo do Dépor. Nunha xogada calcada á do gol a zaga saíu ben aos pés de Rafa de Vicente para bloquear o tiro. Miku volveuna a ter de cabeza, Jurgen de falta, ou Víctor por abaixo, pero de ningunha maneira o dominio e as ocasións materializábanse.

Non sucedeu o mesmo ao Real Unión de Irún que na única ocasión que conseguiu saír á contra para respirar da presión do Dépor logrou, de novo por mediación de Bravo, o gol que puxo o 2-1 definitivo no marcador.

O Dépor seguiuno tentando e non podía pechar doutro xeito o partido que cun zapatazo de Menudo que obrigou a lucirse a Irazusta e un remate de cabeza de Víctor ás mans do capitán local, nome propio para que o Dépor non gañase, ou polo menos puntuase, no Stadium Gal.

Real Unión: Irazusta, Elosegui, Iván Pérez, Ruiz, Balbu, Senar, Vivancos, Capelete (Beobide, min. 46; Arzuaga, min. 87), Llamas (Temenuzhkov, min. 73), Oyarzun (Seguín, min. 81) e Carlos Bravo (Ariztimuño, min.81)

RC Deportivo: Mackay, Víctor García, Lapeña, Jaime (Aguirre, min. 84), Héctor Hernández (Villares, min. 84), Álex Bergantiños (Mario Soriano, min. 46), Rafa De Vicente (Menudo, min. 84), Juergen, Quiles (Noel, min. 58), William e Miku

Goles: 1-0 Carlos Bravo (min. 9); 1-1 Noel (min. 65); 2-1 Carlos Bravo (min. 75)

Árbitro: Avalos Martos (c. catalán). Amoestou a Jaime (min. 56), Vivancos (min. 57), Víctor (min. 87) e Temenuzhkov (min. 90+2)

Incidencias: Partido da 7ª xornada de Primeira RFEF Footters disputado no Stadium Gal, coa presenza de 250 afeccionados Deportivistas e saque de honra e homenaxe na previa por parte da Real Unión de Irún e o RC Deportivo a Javier Irureta, irundarra e formado como futbolista no Club local, ademais de lendario adestrador do Dépor, co que conquisto unha liga, unha copa e dúas supercopas de España.