O Xuvenil cae eliminado de Copa na prórroga (2-1)

O RC Celta foi o rival do Xuvenil A en os dezaseisavos de final da Copa do Rei.

Esta primeira rolda copeira foi a partido único na Madroa, o campo do mellor clasificado en liga, posto que o equipo céltico ten 47 puntos por 42 do Xuvenil A ao termo da primeira volta no grupo 1º da División de Honra. Disputan a Copa do Rei o catro primeiros clasificados de cada un do sete grupos da División de Honra ao concluír a primeira volta e o catro mellores quintos. En liga, ambos os equipos víronse as caras o pasado 21 de novembro. Naquela ocasión gañou o RC Celta (2-1) cun gol definitivo no minuto 89. Hoxe, #ONOSODERBI en Copa seguiu un guión semellante, e con idéntico desenlace.

O Dépor saíu dominador e creou varias ocasións de gol, incluído o tanto de Nájera no minuto 19. Os vigueses apenas podían achegarse á meta defendida por Hugo Ríos debido á presión alta dos pupilos de Manuel Pablo.

Após o descanso, #ONOSODERBI seguiu coa mesma tónica até o empate céltico, que chegou no minuto 70 nun erro do Xuvenil A en a saída de balón.

Co empate a un gol chegouse ao final do tempo regulamentario.

Xa na prórroga, o Celta aproveitou a súa oportunidade para porse por diante (minuto 110) e o Xuvenil A quedou sen capacidade de reacción, co que os branquiazuis se despiden da competición da Copa do Rei en dezaseisavos de final.

Xuvenil A: Hugo Ríos, Nacho, Mauro, Seydiba, Mario, Embid, Garaboa, Rubén, Nájera, Diego Gómez e Álex González. Tamén xogaron: Manu Rivas, Martín Ochoa, Jairo, Padín e Hugo Baldomar.