Orde e orgullo deportivistas ante o imparable líder (1-6)

O Deportivo ABANCA pechou o ano 2020 cunha derrota ante o imparable líder da Primera Iberdrola, un FC Barcelona dominador do encontro de principio a fin ante o que con todo o equipo de Manu Sánchez defendeuse con orde, orgullo e acerto a pesar de que o resultado poida parecer indicar todo o contrario.

Lía foi a gran novidade no once herculino. A centrocampista coruñesa luciu o brazalete de capitá no seu partido oficial número 83 coa camiseta branquiazul, o da despedida á súa segunda etapa no Club para emprender rumbo de regreso a Estados Unidos.

A pesar do seu abafador dominio da posesión, o Barcelona só puxo en aprietos a Noe Bermúdez nunha ocasión nos primeiros vinte minutos. Foi no minuto 4, nunha cabezada da nixeriana Oshoala que a gardameta deportivista desviou a saque de esquina.

Con todo, no minuto 16, Gaby estivo a piques de adiantar ao Dépor ABANCA. Athenea protagonizou unha acción maradoniana, índose de até cinco rivais. A hoxe única dianteira branquiazul chegou á liña de fondo, desde onde puxo un balón ao punto de penalti que Gaby non puido rematar. O rexeite da zaga visitante recolleuno Iris, que meteu un balón interior de novo para Gaby, que se desfixo de Mapi León e sacouse un disparo raso cruzado que se perdeu lambendo o pau dereito cando Sandra Paños estaba completamente batida.

Con todo, as azulgrana finiquitaron o partido en sete minutos, entre o 21 e o 27, con tres accións practicamente calcadas: centro desde a esquerda do ataque catalán e cabezada ao fondo das mallas. Os dous primeiros culminounos Jenni Hermoso. O terceiro, Oshoala. Ademais, antes do descanso, Aitana fixo o cuarto noutra xogada similar, ao cabecear chegando desde atrás un novo balón colgado desde a esquerda. Por se non fose suficiente, Mariona tamén rematou de cabeza outra ofensiva similar ás anteriores, aínda que esta vez atopouse cunha enorme intervención de Noe Bermúdez.

A segunda metade comezou cun centro-chute de Crnogorčević que sacaron entre Noe Bermúdez e o traveseiro. Aos cinco minutos, Oshoala fixo o quinto tanto azulgrana, esta vez ao remachar un centro desde o outro costado, o dereito, lanzado por Mariona, e rematado de volea co pé dereito.

O conxunto branquiazul seguiu mantendo a compostura e tratando de sacar algún contragolpe para non deixar o seu marcador a cero. E o gol chegou, aínda que non foi nun contrataque como tal. Lía e Gaby combinaron con precisión e velocidade pola banda dereita e a hoxe capitá puxo un balón atrás para a chegada de Alba Merino desde o punto de penalti. A estremeña colocou con firmeza o seu pé dereito para bater a Sandra Paños. É o segundo gol que encaixa o FC Barcelona en dez partidos da presente Primera Iberdrola.

Pouco despois, a colexiada, a instancias da súa asistente, anulou un tanto a Oshoala por fóra de xogo de Jenni Hermoso, que interveu na acción deixando pasar o balón entre as súas pernas. A pouco máis de dez minutos para o final, o FC Barcelona sacou con rapidez unha falta pegada á liña de fondo, ao segundo pau, onde Marta Torrejón, que acababa de entrar, rematou con forza coa dereita para facer o definitivo 1-6.

Nos instantes finais, Noe Bermúdez volveu protagonizar unha gran parada nun disparo lonxano de Vicky Losada que buscaba a cepa do pau esquerdo.

Após esta derrota, o Deportivo ABANCA acaba o ano como pechacancelas, pero xa moi preto das posicións que dan dereito a permanecer un ano máis na Primera Iberdrola.

Deportivo ABANCA: Noe Bermúdez, Cris, Ainoa, Blanco (Bedoya, min. 90+1), Noelia Villegas, Iris, Alba Merino, Arbeláez, Lía (Helena Torres, min. 77), Gaby e Athenea (Michelle Romero, min. 65).

FC Barcelona: Paños, Crnogorčević, Andrea Pereira, Mapi León, Melanie (Leila, min. 63), Patri Guijarro (Vicky Losada, min. 57), Aitana (Alexia, min. 63), Martens (Falcón, min. 76), Jenni Hermoso, Mariona (Marta Torrejón, min. 76) e Oshoala.

Goles: 0-1 Jenni Hermoso (min. 21); 0-2 Jenni Hermoso (min. 25); 0-3 Oshoala (min. 27); 0-4 Aitana (min. 35); 0-5 Oshoala (min. 50); 1-5 Alba Merino (min. 64); 1-6 Marta Torrejón (min. 78).

Árbitra: Espinosa Ríos (c. madrileño). Cartón amarelo a Helena Torres (min. 90+1).

Incidencias: partido da 13ª xornada de Primera Iberdrola disputado en Abegondo con capacidade limitada a 100 espectadores.