Os oitavos de final agardan ao Dépor (3-1)

O Deportivo estará nos oitavos de final da Copa do Rey tras eliminar ao Real Betis, ao remontar o 1-0 da ida nun partido de volta no que chegou a situarse cun 3-0 a favor, con goles de Alejandro Arribas, Luisinho e Ryan Babel.

O técnico deportivista, Gaizka Garitano, realizou numerosos cambios no once inicial con respecto ao que repetiu nas últimas tres xornadas ligueiras. Se temos en conta o equipo que presentou no encontro de ida, as novidades foron Alejandro Arribas, Guilherme dos Santos, Ryan Babel, Fayçal Fajr e Joselu, en detrimento de Raúl Albentosa, Fernando Navarro, Álex Bergantiños, Carles Gil e Florin Andone.

O Betis levou perigo nos primeiros compases, nunha incorporación de Cristián Piccini pola dereita, que finalizou en córner. Nese saque de esquina, Rubén tivo que despexar de puños para afastar o esférico.

No minuto 7 produciuse o primeiro lanzamento do partido. Fayçal Fajr recuperou o coiro en campo contrario, lanzándose ao chan. O esférico foi a parar a pés de Ryan Babel, que empalmou de primeiras, pero enviou a pelota ás nubes.

Pouco despois, no minuto 11, o propio Fayçal colgou unha falta á área, onde chegou ao segundo pau con facilidade Alejandro Arribas. O defensa central puxo a pelota lonxe do alcance de Dani Giménez cun suave toque co pé dereito.

No minuto 16, Juanfran incorporouse pola dereita e lanzou un fenomenal centro, tamén ao segundo pau, onde apareceu Marlos Moreno. O colombiano conectou unha tímida pero colocada cabezada que o gardaredes heliopolitano rexeitou nunha gran estirada.

Piccini protagonizou o seguinte achegamento bético. Un centro de Riza Durmisi non atopou remate nin despexe e apareceu novamente no segundo pau, onde xurdiu o lateral dereito italiano, que estrelou o seu lanzamento no peito de Rubén. Segundos despois, era Álex Alegría o que quedaba só ante o meta deportivista. Rubén tapou os ocos ao dianteiro visitante saíndo velozmente para desbaratar o perigo. Corría o minuto 25.

Cando se cumpría a media hora, Álex Alegría gozou doutra ocasión nun novo centro de Durmisi. O ariete bético chegou con claridade ao balón coa súa cabeza, pero enviou o seu remate, con todo a favor, á dereita da portería branquiazul.

O último cuarto de hora do primeiro tempo transcorreu con maior dominio da posesión por parte do Betis, pero sen achegamentos reseñables a ningunha das dúas áreas. Co solitario tanto de Arribas chegouse ao tempo de lecer.

Antes de cumprirse o minuto dez do segundo período, e sen que previamente apenas se produciran accións de importancia, Luisinho fixo o segundo gol para o Dépor. O lateral esquerdo portugués enganchou unha volea imparable desde 25 metros, ao rexeite por parte da zaga visitante dunha falta lateral botada unha vez máis por Fayçal Fajr.

E cinco minutos despois, o Deportivo abría unha brecha que parecía definitiva. O 3-0 foi obra de Ryan Babel, que recolleu un balón chovido no segundo pau, anticipándose a un defensa visitante, e fusilou a Dani Giménez. Riazor foi un clamor coreando o xa popular "Babel quédate".

Nunha acción illada, no minuto 66, o Betis meteuse na eliminatoria, ao chegar novamente Piccini a un centro rebotado que caeu no segundo pau. O italiano, case sen ángulo, introduciu o balón na portería deportivista.

Cando restaba un cuarto de hora para o final, o colexiado sinalou penalti a favor do Deportivo, por agarrón a Babel cando se dispoñía a remachar un centro de Juanfran tras unha fenomenal acción de Marlos Moreno. Joselu desperdiciou a oportunidade de poñer o 4-1 ao enviar a pelota por encima do traveseiro.

O Betis presionou nos últimos minutos. Jonas dispuxo de dúas oportunidades claras, pero nunha interpúxose a man dereita de Rubén e noutra a velocidade de Sidnei. Garitano parou a avalancha ao introducir os dous cambios que quedaban e, nun deles, a Emre Çolak, que lle deu algo máis de posesión de balón.

O Deportivo, que con estes 3 goles anotou 12 nos últimos 4 partidos, estará no sorteo deste venres, no que quedarán definidos os oitavos de final, que se disputarán os días 4 e 11 de xaneiro. Previsiblemente, os coruñeses xogarán o día 3, pois deben abrir a primeira xornada ligueira de 2017 o día 6 fronte ao Espanyol.

RC Deportivo: Rubén, Juanfran, Arribas, Sidnei, Luisinho, Pedro Mosquera (Borges, min. 90), Guilherme, Babel (Emre Çolak, min. 89), Fayçal Fajr, Marlos Moreno (Bruno Gama, min. 78) e Joselu.

Real Betis: Dani Giménez, Piccini, Mandi (Rubén Castro, min. 67), Pezzella, Bruno, Durmisi, Petros (Jonas Martin, min. 67), Donk (Felipe Gutiérrez, min. 82), Dani Ceballos, Álex Alegría e Tony Sanabria.

Goles: 1-0 Arribas (min. 11); 2-0 Luisinho (min. 54); 3-0 Babel (min. 59); 3-1 Piccini (min. 66).

Árbitro: González González (c. castelán-leonés). Cartón amarelo a Bruno (min. 57), Dani Ceballos (min. 77), Joselu (min. 80) e Jonas Martin (min. 90+1).

Incidencias: partido de volta dos dezaseisavos de final da Copa do Rei disputado no Estadio de Riazor ante 17.270 espectadores. Gardouse un minuto de silencio polos recentes falecementos de Polo, xogador deportivista entre 1955 e 1959, e Isidro Silveira, ex presidente do Racing de Ferrol.