Os puntos séguenselle resistindo ao Dépor ABANCA

O Dépor ABANCA afrontaba a terceira xornada da temporada, o segundo desprazamento, co obxectivo da primeira vitoria e de superar a dificultade de xogar nun campo de céspede artificial nunhas condicións afastadas de ser óptimas para un partido da Primera Iberdrola. Para buscala, Manu Sánchez optou por cambios tácticos, algúns obrigados polas ausencias, outros determinados polo técnico para buscar novas fórmulas.

O partido na súa primeira parte tivo un guión moi similar á estrea en Lezama, con escasas ocasións no tramo inicial, gol local por mediación da exdeportivista Maya Yamamoto de cabeza e reacción das nosas en busca do empate. Un empate que chegou en xogada por banda na que Noelia conseguiu pór o balón en área pequena para o remate de Athenea. O tanto branquiazul supuxo o inicio dun cambio no xogo das branquiazuis que foi mellorando conforme achegábase o descanso, cun par de boas chegadas, especialmente unha de Peke que non atopou portería nin compañeira que a remachase. O Espanyol só inquietou de falta a Sullastres.

A continuación, cos cambios tácticos en ambos os equipos, foi outra historia diferente na que o partido, sobre todo a partir do minuto 60, volveuse tolo. Xa avisara o conxunto perico instantes antes estrelando un balón no pau da portería de Esther Sullastres. O golpe do Espanyol por mediación de Cristina Baudet foi respondido coa mesma contundencia polo Dépor ABANCA, cun golazo desde fóra da área de Peke que equilibraba de novo a situación en poucos minutos. Pero de novo a xaponesa Maya Yamamoto aplicou a lei do ex ás súas antigas compañeiras pondo o 3-2 no marcador a falta de algo menos de 20 minutos para o final. Puido empatar o Dépor por mediación de Alba Merino nunha falta perigosa na que obrigou a lucirse a Dossey. Foi a aproximación máis clara para tratar de lograr un empate que non chegou e que deixa ao Dépor ABANCA sen puntos despois de tres xornadas disputadas.

RCD Espanyol: Dossey, Elba, Turmo (Baudet, min. 50), Soldevila (Leti, min. 83), Anair, Brenda (Laura, min. 46), Julve (Débora, min. 59), Giménez (Nicart, min. 83), Maya, Vanegas e Sara

Dépor ABANCA: Sullastres, Patri López (Michelle, min. 86), Ainoa, Blanco, Villegas, Alba, Arbeláez (Lady, min. 68), Kika (Lea, min. 63), Athenea, Peke e Gaby

Goles: 1-0 Maya (min. 17); 1-1 Athenea (min. 28); 2-1 Baudet (min. 61); 2-2 Peke (min. 64); 3-2 Maya (min. 71)

Árbitro: Gallastegui Pérez (c. Vasco). Amoestou a Ainoa (min. 32); Elena Julve (min. 58); Lombi (min. 65) e Alba Merino (min. 87)

Incidencias: partido da 3ª xornada de Primera Iberdrola disputado no campo de céspede artificial da Cidade Deportiva Dani Jarque