Outro golazo de falta de María Ruiz dá os tres puntos ao Dépor ABANCA sobre a bucina (1-0)

O Deportivo ABANCA sumou ante o Real Sporting de Gijón a súa terceira vitoria noutras tantas xornadas ligueiras, a máis agónica de todas, mercé a un novo golazo de falta directa de María Ruiz, que se fixo esperar até o sexto e último minuto de tempo engadido do segundo período.

A primeira metade estivo carente de ocasións de gol tanto por un como por outro bando. O Dépor ABANCA apostou forte por tocar a pelota, por xogar por baixo, e por momentos custoulle superar a presión alta do conxunto asturiano.

O primeiro disparo a porta chegou recentemente pasado o cuarto de hora, nunha acción de estratexia das branquiazuis. Córner raso ao bordo da área, desde onde Alba Merino disparou excesivamente alto. No minuto 24, o colexiado anulou por fóra de xogo, a instancias dun dos seus asistentes, unha acción de Adule que arrancaba en posición legal con 30 metros por diante e ante unha Geral que xa arrancaba en desvantaxe ao ter que virarse para perseguir á dianteira nixeriana.

Ana Valles atrapou con seguridade, á media hora, un afastado e escorado pero potente libre directo da capitá visitante Noelia, na primeira acción clara de ataque do equipo xixonés. Dous minutos máis tarde, Alba Merino replicaba cun frouxo disparo á media volta dentro da área, despois de recibir un balón interior de Raquel García.

Adule dispuxo doutra boa posibilidade no minuto 42, cando correu após un balón en profundidade ao que chegou antes a porteira branquivermella Silvia, que errou no seu intento de despexe, pois non tocou a pelota. A mesma quedou solta a 25 metros da desguarnecida portería visitante, pero Geral estivo atenta para despexar cara a un costado cando a dianteira deportivista axexábaa.

Na segunda metade cambiaron as tornas, aínda que co maior dominio deportivista aumentando de forma paulatina e progresiva.

Deu mostras diso una das primeiras accións tralo descanso, cando Silvia sacou co seu pé dereito un remate de Alba Merino a pase da morte de María Ruiz. Corría o minuto 47. Uns segundos máis tarde produciuse un disparo frouxo de Jone Ibáñez desde o bordo da área, a mans da gardameta.

No minuto 55 chegou a mellor acción colectiva de ataque do Dépor ABANCA en todo o partido. Gran balón en profundidade de Paula Gutiérrez para Alba Merino, que serviu ao punto de penalti para Adule, quen á súa vez abriu para a chegada polo extremo dereito de Ainhoa Marín, cuxo disparo arriba atrapou a porteira visitante.

O conxunto asturiano respondeu coa súa mellor ocasión, no minuto 57, despois de que Andrea quedase man a man con Ana Valles após levar de rebote un despexe de Inés Altamira dentro da área. A gardameta asturiana do Dépor atrapou o coiro a pesar da clara vantaxe da dianteira rival. No rápido contragolpe coruñés, Adule tentou superar por arriba á adiantada porteira pero o balón foise por moi pouco á dereita do marco xixonés. Natalia puxo en aprietos de novo a Ana Valles no minuto 62, cun potente remate cruzado raso que desviou a porteira deportivista nunha gran intervención.

A partir de entón, o partido tivo unha soa dirección, a do marco defendido por Silvia. No minuto 64, o Dépor ABANCA tivo un dobre disparo en pés de Jone Ibáñez, o primeiro coa dereita rexeitado por unha defensa e o segundo coa esquerda buscando o pau máis afastado, pero a mans da gardameta. No minuto 70, María Ruiz, ao bordo da área pequena, nin rematou nin controlou un novo pase da morte, esta vez de Ainhoa Marín desde a dereita. No minuto 77 foi a extrema catalá a que non puido precisar o seu remate após un servizo de Carlota desde a esquerda.

Miguel Llorente viuse obrigado a retirar do campo a Eva Dios, que pouco antes substituíra a Alba Merino. A internacional sub-20 tería unha escordadura no seu nocello dereito, a falta de exploración por parte dos Servizos Médicos do Club.

Non volveu producirse moito movemento até o tempo engadido. Pero que movemento. No segundo minuto de prolongación, un despexe dun balón dividido en mediocampo de Restrepo dirixiuse cara a portería, con Ana Valles moi adiantada, e o esférico acabou golpeando na parte superior da rede. No quinto minuto, Inés Altamira cabeceou fóra un saque de esquina botado por Jone Ibáñez. E cando parecía que o colexiado ía sinalar o final do partido, permitiu unha acción máis, que foi unha internada de Ainhoa Marín polo extremo dereito que cortou Alba en falta. María Ruiz agarrou a pelota, como fai tres semanas fronte ao FC Barcelona B, lanzando o libre directo con forza por alto, imparable para a porteira asturiana, para dar o triunfo in extremis ao Dépor ABANCA.

O colexiado sinalou inmediatamente o final do encontro, que supuxo a terceira vitoria en tres xornadas dun Deportivo ABANCA que se mantén no pelotón de cabeza do grupo Norte de Reto Iberdrola, a segunda categoría nacional.

Deportivo ABANCA: Ana Valles, Cris, Inés Altamira, Raquel García, Goretti, Paula Gutiérrez, Jone Ibáñez, Alba Merino (Eva Dios, min. 63) (Alejandra Serrano, min. 80), Ainhoa Marín, Adule (Carlota, min. 69) e María Ruiz.

Real Sporting de Gijón: Silvia, Alba, Geral, Rosa, Yaiza, Natalia (Irene, min. 72), Noelia, Restrepo, Hierro, Andrea (Sara Rodríguez, min. 88) e Nuri (Biyana, min. 79).

Gol: 1-0 María Ruiz (min. 90+6).

Árbitro: Espasandín Cores (c. galego). Cartón amarelo a Noelia (min. 6), Inés Altamira (min. 28), Cris (min. 52) e ao adestrador visitante Rafael García Bernal (min. 25).

Incidencias: partido da 3ª xornada de Reto Iberdrola disputado en Abegondo con asistencia limitada debido á pandemia de COVID-19.