Un golazo deixa ao Dépor sen nada tras merecer algo, ou todo, na Rosaleda (4-3)

O Dépor non puido puntuar en Málaga cando, por dominio na primeira parte e ocasións e intensidade na segunda, mereceu polo menos empatar e seguramente gañar, un partido que se lle escapou na prolongación cun golazo do conxunto local (4-3).

Gaizka Garitano apostou por algunhas rotacións de inicio no partido contra o Málaga coa inclusión no once titular de Guilherme no centro do campo e de Fayçal en zona de ataque, en substitución, respecto ao último once en Riazor, de Pedro Mosquera e Emre Çolak.

Empezou forte o partido para o Dépor, que sacou de centro e recuperou o primeiro balón tras o despexe inicial de Kameni para non soltalo ata o minuto dous, no que unha internada de Bruno Gama na área con derriba da defensa local, foi sinalado como penalti por Vicandi Garrido.

Celso Borges asumiu a responsabilidade do lanzamento, que non lle pesou, enganando a Kameni e marcando a media altura á esquerda do gardameta local. Como o fin de semana anterior, o partido púñase de face nada máis empezar.

A primeira do Málaga chegou nunha falta perigosa ao bordo da área, que lle custou o cartón amarelo a Luisinho. O disparo de Juanpi marchouse alto sobre a portaría de Tyto?

Despois de varios minutos con dominio intermitente e un par de chegadas do Deportivo por parte de Bruno e Andone, Borges foi protagonista en área propia ao abrazar a Santos cando o xogador local recibía dentro da zona de castigo. Vicandi tampouco dubido en sinalar a pena máxima e o xogador que sufriu a falta foi o encargado de anotar o tanto. Tyto? tirouse ben pero a estirada foi insuficiente para desviar o lanzamento.

No 25, unha volea de Guilherme desde a frontal foise lixeiramente desviada, converténdose nunha boa resposta do Dépor ao cambio de rumbo que podía tomar o partido tras o empate.

O Dépor seguiu como desde o primeiro instante, buscando ter a pelota, combinando e tratando de chegar por bandas, dominando en posesión e chegadas á área rival, aínda que sen xerar ocasións excesivamente claras. O Málaga dedicouse ata case o descanso a esperar o roubo e a saída á contra, sempre ben interceptada polos xogadores do Deportivo.

Pero unha falta preto da frontal, que obrigou a situar a barreira á altura do punto de penalti, deu a oportunidade aos malacitanos de porse por diante no marcador. Lanzada directamente por Sandro, coouse pegando na escuadra da portaría do Dépor e supuxo a remontada dos locais antes do parón do partido, tras un primeiro tempo que dominou o Dépor no xogo e o Málaga no marcador.

O Málaga tivo unha ocasión moi clara dentro do minuto uno da continuación que, primeiro Tyto? e en segunda xogada Juanfran, conseguiron atallar. Foi a mostra das intencións locais tras o descanso. O Dépor tentou buscar a portaría rival pero o Málaga tamén buscou a pelota. No 10 da segunda metade unha chegada a liña de fondo de Rosales, acabou en centro atrás para Santos que, pegándolle mordida, meteu por encima de Tyto?.

O xogo de ambos os equipos atascouse e as chegadas escasearon. O Dépor tivo unha boa nunha internada de Marlos que sacou Kameni co xeonllo. O rexeite, en pés de Andone, tamén atopou ao porteiro e a defensa local na mellor ocasión do segundo tempo, cando se consumiron case 20 minutos.

O propio Andone tivo unha boa oportunidade cun lanzamento raso ben blocado por Kameni, un minuto despois de que Fayçal deixase o seu sitio a Carles Gil no primeiro movemento de banco do Dépor.

Andone e Gil foron os protagonistas da xogada do segundo gol. Un bo recorte e un centro perfecto do xogador levantino chegou á cabeza do dianteiro romanés para que dun gran cabezazo recortase as diferenzas no marcador.

A mesma xogada, pero con cetro de Juanfran e remate de Borges, a punto estivo de ser o empate, pero blocó Kameni, que segundos despois despexou coa man de apoio un gran remate raso de Andone.

O asedio do Dépor tivo premio. Tras varias intervencións que salvaron ao seu equipo, o fallo ao atrapar un centro do porteiro local deixou o balón nos pés de Celso Borges que anotou o segundo tanto da súa conta particular, empuxando ao fondo da portaría unha oportunidade que facía xustiza ás ganas deportivistas de atopar a remontada.

O Deportivo seguiuno tentando ata o final pero unha xogada persoal de Ontiveros, que lla acomodou para pegarlle con perna dereita, supuxo un mazazo tan espectacular como o gol que anotou. Superando dun zapatazo pola escuadra a Tyto?, puxo o 4-3 final no marcador e deixou ao Dépor sen puntuar nun partido no que mereceu levar algo, seguramente todo, da Rosaleda.

Málaga CF: Kameni, Mikel Camacho, Santos (Ontiveros, min. 74), Juanpi, Chory, Ricca, Rosales, Sandro (En-Nesyri, min. 54), Torres e Fornals (Dúbida, min. 87).

RC Deportivo: Tyto?, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho, Borges, Guilherme, Bruno Gama (Çolak, min. 90+3), Fayçal (Carles Gil, min. 69), Marlos (Mosquera, min 90+1) e Andone.

Goles: 0-1 Borges -p- (min. 4); 1-1 Santos (min. 22); 2-1 Sandro (min. 41); 3-1 Santos (min. 57); 3-2 Andone (min. 73); 3-3 Borges (min. 82); 4-3 Ontiveros (min. 90+2)

Árbitro: Vicandi Garrido (C. Vasco). Amoestou a Luisinho (min. 10), Juanpi (min. 77), Camacho (min. 79) e Ontiveros (min. 90+2)

Incidencias: partido da 13ª xornada de LaLiga Santander disputado na Rosaleda ante 12.679 espectadores.