ACTUALIDADE

Un penalti non pitado e o tempo engadido levan o tres puntos de Riazor (2-3)

Un claro penalti non sinalado por Mateu Lahoz, que puidese supor o 3-1, e a fortuna do Sevilla nos minutos finais, con dous goles en senllos balóns rebotados na área, impediron que o Dépor sumase tres puntos que no minuto 86 eran seus ante un Sevilla que

No seu partido número 50 como adestrador en Primeira División, Gaizka Garitano, técnico branquiazul, realizou tres cambios con respecto ao once inicial que saltou ao terreo de xogo dos Cármenes hai dúas semanas. En defensa, Raúl Albentosa recuperou o seu lugar no equipo inicial tras cumprir sanción en Granada, en detrimento de Alejandro Arribas. En mediocampo, o brasileiro Guilherme dous Santos substituíu ao costarriqueño Celso Borges. E en ataque, o colombiano Marlos Moreno deixou o seu sitio ao holandés Ryan Babel.

Non transcorrera o primeiro minuto de xogo cando o Dépor adiantábase no marcador. O brasileiro Ganso caeu ao chan en mediocampo tras pisar o balón, o que propiciou a recuperación dos branquiazuis. Juanfran incorporouse pola dereita, combinando con Bruno Gama. O centro do lateral dereito foi a parar á cabeza de Babel, que cun sutil movemento de pescozo colocou o esférico pegado á cepa do poste dereito do portal sevillista, facendo inútil a estirada de Sergio Rico.

A partir dese momento, o Sevilla monopolizó a posesión do balón. Os andaluces dominaron o partido, aínda que durante case media hora non xeraron ningunha situación clara de gol. Un lanzamento alto de Ganso e unha deixada coa testa de N'Zonzi que desviou Juanfran a córner foron toda a súa bagaxe ofensiva. O Dépor gozou de dúas opcións ao contragolpe, pero tampouco en ningunha delas logrou disparar a portaría.

No minuto 29 chegou a primeira opción franca para os sevillistas. Un toque de calidade de Ganso deixou a Pablo Sarabia só ante o polaco Przemys?aw Tyto?. O gardameta branquiazul rexeitou o zurdado do dianteiro visitante.

No tramo final da primeira metade producíronse dous goles. O Dépor colocou o momentáneo 2-0 tras unha fantástica acción do romanés Florin Andone. Despois dunha nova recuperación en mediocampo, o balón chegou ao dianteiro deportivista, que se internou na área polo extremo dereito. Primeiro desfíxose do arxentino Nico Parella cun caño e despois cun autopase meteuse entre o tamén arxentino Matías Kranevitter e o portugués Daniel Carriço, para definir ante Sergio Rico coa bota esquerda. Corría o minuto 42.

Só dous despois, o Sevilla recortaba distancias. Sergio Escudeiro centrou desde a esquerda para o franco-congoleño Steven N'Zonzi que, xa dentro da área, disparou cruzado ao fondo das mallas.

O preparador sevillista, o arxentino Jorge Sampaoli modificou a súa formación ao comezo da segunda metade, dando entrada a un xogador ofensivo (Vitolo) por un defensa (Carriço), co que o seu equipo pasou de despregarse no seu habitual 3-4-3 nun 4-3-3.

O conxunto visitante acentuou o seu dominio durante o primeiro cuarto de hora do segundo acto, aínda que unicamente serviulle para provocar infinidade de saques de esquina dos que non sacou proveito.

Cando se achegaba o minuto 70, entre Tyto? e Juanfran desbarataron unha boa oportunidade, tras unha chegada de Vitolo á liña de fondo, a cuxa conclusión deixou un pase da morte na área moza.

O Dépor respondeu nun novo contragolpe. Albentosa cortou un balón interior do mediocampo sevillista. Borges fíxose coa pelota dividida e buscou cun pase en profundidade a Andone. O romanés gañou a carreira ao arxentino Gabriel Mercado que, cando o dianteiro deportivista dispúñase a engatillar o seu disparo en carreira, desequilibrouno cun empuxón. Mateu Lahoz non castigou a derriba con penalti, nunha xogada que ao cabo acabou resultando decisiva.

Esa acción acendeu a ambos os equipos, que durante uns minutos aumentaron as revolucións. O Sevilla presionou ao Dépor e tras unha larguísima xogada na que Albentosa chegou a despexar un balón baixo paus, os andaluces lograron o tanto do empate, por medio de Vitolo, que pescou un balón perdido no segundo pau. En cuestión de segundos pasouse do posible 3-1 para o Dépor ao 2-2.

Xa no desconto, no enésimo saque de esquina botado polos hispalenses, Mercado recolleu o rexeite de Tyto? tras un afortunado remate de rebote de Nico Parella, para establecer o 2-3 definitivo.

RC Deportivo: Tyto?, Juanfran (Arribas, min. 79), Albentosa, Sidnei, Luisinho, Pedro Mosquera, Guilherme, Bruno Gama, Emre Çolak (Borges, min. 62), Babel e Andone (Marlos Moreno, min. 88).

Sevilla FC: Sergio Rico, Mercado, Nico Parella, Carriço (Vitolo, min. 46), Mariano, N'Zonzi, Kranevitter, Escudeiro, Sarabia (Ben Yedder, min. 76), Vietto e Ganso (Franco Vázquez, min. 70).

Goles: 1-0 Babel (min. 1); 2-0 Andone (min. 42); 2-1 N'Zonzi (min. 44); 2-2 Vitolo (min. 87); 2-3 Mercado (min. 90+2).

Árbitro: Mateu Lahoz (c. valenciano). Cartón amarelo a Tyto? (min. 57), Nico Parella (min. 76), Vietto (min. 83), Arribas (min. 84) e Babel (min. 90+4).

Incidencias: partido correspondente á 12ª xornada de LaLiga Santander disputado no Estadio de Riazor ante 21.277 espectadores.