Celso Borges dá pura vida ao Dépor en Vallecas (1-2)

- Foto: LFP-   Dous goles de Celso Borges serviron para materializar un bo partido do Dépor en Vallecas e darlle ao equipo tres puntos fundamentais na súa loita pola permanencia. Nun encontro dinámico, con ocasións en ambas as &

O debut do costarriqueño na liga foi a gran novidade do partido e o único cambio introducido por Víctor Fernández para afrontar a partida fronte ao Raio Vallecano con respecto ao choque ante o Granada.

O encontro empezou moi vivo, cunha ocasión moi clara para o Raio na que interveu Fabricio a disparo raso en carreira de Baptistao no minuto 2. Aos poucos o xogo, sen baixar intensidade, foise equilibrando e o Dépor gañou metros e chegada sobre área rayista grazas aos balóns recolleitos por Rise e distribuídos en ataque polo seu tres compañeiros arriba: Lucas, José Rodríguez e Cavaleiro.

Un deses balóns baixados polo dianteiro catalán obrigou á zaga rayista a detelo en falta. Ao saque, en balón colgado por Cavaleiro, ninguén logrou tocalo e obrigou a Toño a estirarse abaixo. O rexeite do gardameta do Raio atopouse polo camiño a Celso Borges que empuxou ao fondo da rede o balón para debutar da mellor maneira posible co Dépor, marcando o gol que puña por diante aos branquiazuis.

A partir de aí as ocasións e o dominio do xogo fóronse alternando ata que en 21 empatou o Raio por mediación de Bo, que rematou con perna esquerda un centro en globo de Trashorras que Lopo e Sidnei non foron capaces de interceptar antes de que o xogador madrileño anotase o tanto da igualada.

A pesar do empate o Dépor seguiu buscando o gol. Camiño do 30 unha boa xogada en ataque, peiteada por Oriol para Lucas que viu ben a internada por banda de José Rodríguez. O alacantino sacou un centro raso ao que non puido chegar Rise nunha gran combinación en ataque. No 38 o propio José Rodríguez viu o seu quinto cartón amarelo, co que se perderá os dous próximos partidos do Dépor, ante o Eibar por sanción e fronte ao Real Madrid por contrato.

A primeira parte puido acabar con 1-2 no marcador con tres ocasiones consecutivas, as dúas primeiras de José Rodríguez que despexou Toño e unha terceira cun gran disparo de Borges buscando a escuadra que se volveu a atopar cun inspiradísimo Toño que sacou o balón da escuadra a man cambiada para deixar as táboas no descanso.

Tras uns primeiros minutos de tenteo ao comezo do segundo tempo, Cavaleiro estivo a piques de anotar o segundo. Nunha xogada idéntica á do gol deportivista, esta vez o lanzamento do portugués estrelouse directamente no traveseiro da portaría defendida por Toño.

Tres minutos despois a mesma xogada en área contraria si que acabou dentro da portaría aínda que a xogada acabou invalidada por fóra de xogo de Roberto Trashorras.

O Raio fíxose co control do partido aínda que as ocasións locais só chegaban a balón parado. O Dépor non se conformaba co empate e o primeiro cambio foi para refrescar arriba coa entrada de Cuenca por Lucas Pérez.

No ecuador da segunda parte o Raio puido marcar cun balón colgado por Kakuta que Bo remato a escasos centímetros de Fabricio, estrelando o balón contra o gardameta canario do Dépor.

Un placaje de Abdoulaye a Sidnei defendendo un córner volveu pór de face o partido para o Dépor ao sinalar penalti Prieto Igrexas. Borges asumiu a responsabilidade para lanzar outra pena máxima clave na tempada para o Dépor, esta vez co acerto de enganar a Toño e pór o 1-2 no marcador.

A punto estivo Cuenca de facer o terceiro cun espectacular caneo dentro da área que lle permitiu disparar raso para que Toño rexeitase con perna esquerda. E a cinco do final, de novo o catalán estivo preto de marcar cun disparo que se escapou a centímetros do poste da portaría rayista. E é que o Dépor, a pesar da vantaxe, seguiu buscando sentenciar o partido.

A pesar dos intentos non conseguiu anotar o terceiro pero tampouco sufriu ante o Raio nos últimos minutos dun choque que dá moito aire, pura vida, ao Dépor en Liga.

Raio Vallecano: Toño, Perico, Zé Castro, Abdoulaye (Pozuelo, min. 73), Insúa, Baena, Trashorras, Aquino (Embarba, min. 75), Kakuta, Bo e Leo Baptistao (Manucho, min. 61)

RC Deportivo: Fabricio, Juanfran, Lopo, Sidnei (Insua, min. 90), Luisinho, Álex Bergantiños, Celso Borges, José Rodríguez, Lucas (Conca, min. 65), Cavaleiro e Oriol Rise (Juan Domínguez, min. 78).

Árbitro: Prieto Igrexas (Colexio Navarro). Amonestá a Zé Castro (min. 29), Trashorras (min. 29),José Rodríguez (min. 38), Sidnei (min. 50), Lucas (min. 58), Abdoulaye (min. 70), Insua (min. 90), Baena (min. 93).

Goles: 0-1 Borges (min.); 1-1 Bo (min.); 1-2 Borges -penalti- (min. 72)

Incidencias: partido da 21ª xornada da liga BBVA disputado en Vallecas ante 10.724 espectadores. Antes de comezar o partido gardouse un minuto de silencio por Wilfred, exguardameta do Raio Vallecano falecido esta semana en Madrid.