Os penaltis deixan KO ao Dépor ABANCA en Tenerife

O Dépor ABANCA caeu eliminado da Copa da Raíña no terreo da Fundación Canaria CD Tenerife, despois de que os 120 minutos de encontro máis prórroga concluísen sen goles e ceder na quenda de penaltis por un só erro (5-4).

A primeira metade transcorreu durante un intre longo dominada polas imprecisións e a escasa profundidade por parte de ambos os bandos. O primeiro disparo de todo o partido, un tiro afastado e alto de Inés Altamira, produciuse no minuto 18. O primeiro balón que merodeou a outra portería, a coruñesa, chegou no minuto 27, nun centro-chute desde o extremo esquerdo de Marina que tamén foise sobre o traveseiro.

Eva Dios estivo máis preto do gol noutro lanzamento desde o bordo da área que se foi por pouco por riba do traveseiro á media hora de xogo. Un minuto despois, o conxunto local respondeu cun centro de Marina desde a esquerda que non foi capaz de rematar Ari Quintana no punto de penalti porque se lle anticipou milagrosamente Samara.

No tramo final, o Dépor ABANCA achegouse con algo máis de perigo ao portal defendido por Sara Niz. No minuto 34, Inés atopou a Carlota Suárez cun balón longo e o remate da dianteira estrelouse no lateral da rede após rozalo unha defensa local. No minuto 42, Poletto cruzouse na área ante Aroa Guerra para despexar a córner un bo balón en profundidade de Eva Dios. Nese mesmo saque de esquina chegou a mellor ocasión da primeira metade. Sara Niz despexou cos pés após rexeitar un remate de socato de Carlota Suárez despois de que as coruñesas xogasen o córner en curto para que Sara Navarro internásese na área con velocidade e puxese o balón na área pequena.

Na segunda metade, o Dépor ABANCA intensificou o seu dominio e chegou con maior claridade á área tinerfeña. Os achegamentos sucedéronse desde que no primeiro minuto Patri López dispuxo dun man a man con Sara Niz após facer unha parede con Eva Dios. A porteira local atrapou o esférico.

A Fundación Canaria CD Tenerife estivo a piques de sorprender no minuto 59, nunha falta frontal en mediocampo que colgou Aida Fanals. Ninguén tocou o balón, que botou na área e pasou sobre Yohana, perdéndose por pouco por riba do traveseiro.

O Dépor ABANCA puido adiantarse no marcador no minuto 74, nun córner en curto que colgou pechado Eva Dios e non cabeceou por milímetros Henar. As branquiazuis, hoxe de verde, acumulaban chegadas á área e controlaban totalmente o partido, pero sen rematar a porta.

No minuto 82, as locais viron como a colexiada, a instancias dunha das súas asistentes, anuláballes un gol despois doutra falta colgada á área que Yohana non atrapou e rematou Mara, en posición de fóra de xogo, ao fondo das mallas.

A presión deportivista acentuouse pero só un remate de Noela, no minuto 86, puxo en apertos a unha infranqueable Sara Niz.

O partido foi ao tempo extra, no que a entrada de Cris esgotou os cambios e fixo que Inés Altamira adiantase a súa posición para xogar practicamente como dianteira xunto a Patri López.

Mediada a primeira metade da prórroga, a propia Patri non chegou por pouco a un centro de Paula Novo. Xusto antes do descanso, Noela inventouse un centro-chute por baixo desde o extremo esquerdo que a gardameta local blocó en dous tempos, en segunda instancia xunto ao poste dereito da súa portería cando o coiro ía camiño de introducirse na mesma.

No segundo tempo da prórroga, o cansazo fixo madeixa en ambos os equipos e as ocasións brillaron pola súa ausencia. Ata que cando practicamente se cumpría o minuto 120, Bea Borrego despexou sobre a mesma liña de gol un centro desde a dereita de Sara Navarro após unha rápida acción da medular deportivista.

Na quenda de penaltis, Yohana non foi capaz de desviar un só disparo dos cinco realizados polo conxunto canario. O erro de Patri López, freada por Sara Niz no terceiro lanzamento coruñés, supuxo a derrota para o Dépor ABANCA, que di adeus ao torneo do KO do mesmo xeito que nas súas dúas anteriores participacións, na segunda eliminatoria.

Fundación Canaria CD Tenerife: Sara Niz, Poletto (Jaramillo, min. 91), Aida Fanals, Bea Borrego, María Ramos, Marta Gąsienica (Paola, min. 75), Mara (Yesenia, min. 106), Marina (Adriana, min. 58), Lida Riveiro (Carla, min. 46), Ari Quintana e Xisela (Iratxe, min. 46).

Deportivo ABANCA: Yohana, Patri López, Lorena Reina, Inés Altamira, Samara (Paula Novo, min., 71), Sara Navarro, Carlota Sánchez, Paula Gutiérrez (Henar, min. 71), Eva Dios, Aroa Guerra (Noela, min. 71) e Carlota Suárez (Cris, min. 97).

Quenda de penaltis: Inés Altamira (0-1), Aida Fanals (1-1), Eva Dios (1-2), Iratxe (2-2), Patri López (para Sara Niz, 2-2), Jaramillo (3-2), Sara Navarro (3-3), Ari Quintana (4-3), Henar (4-4) e Yesenia (5-4).

Árbitra: Cecilia Laura Muñoz di Giovambattista (c. catalán). Cartón amarelo a Xisela (min. 35), Mara (min. 40), Iratxe (min. 62), Aida Fanals (min. 108) e Eva Dios (min. 120+2).

Incidencias: encontro da 2ª eliminatoria, a partido único, da Copa da Raíña disputado no campo 2 da Cidade Deportiva de Tenerife Javier Pérez.