Inmerecida derrota do Dépor en León (1-0)

O Dépor afrontaba unha nova xornada dispondo dunha boa oportunidade de dar un golpe encima da mesa nos primeiros postos da clasificación visitando a un equipo nunha xeira irregular de resultados.

Para afrontalo, Óscar Cano apostou por algúns axustes como a saída do once de Diego Villares e Saverio por Isi Gómez e Quiles, ausentes a pasada fin de semana por lesión e sanción respectivamente.

O partido empezou e acabou sendo tremendamente equilibrado e con moitas precaucións nos dez minutos iniciais, os que tardou Lucas en colgar unha falta directamente ás mans de Salvi Carrasco, no primeiro balón á área do encontro. Cinco despois houbo un bloqueo na frontal a un disparo de Soriano e na contra Percan entretívose cando ía rematar contra a portería de Mackay axudando a que a defensa enxuagase a situación. Camiño do 19 Alarcón disparou desviado desde a frontal e por encima do traveseiro enviou a seguinte chegada de semivolea no segundo pau a centro de Percan.

A Cultural pediu penalti nun choque de Mackay con Obolsky e o Dépor respondeu a esa acción coa súa primeira ocasión clara, a deixada de Antoñito para Quiles que, desde a frontal, pegoulle con forza obrigando a estirarse a Carrasco. Completado o primeiro cuarto de partido, este cambiou o seu aspecto para dar arranque o comezo do dominio de xogo e ocasións Deportivistas.

No minuto 25, desde o mesmo punto fronte ao banco branquiazul, volveuna a pór Lucas de falta que acabou rexeitada pola defensa, caendo en zona de Rubén Díez que, coa zurda, bateu lixeiramente desviado.

Camiño do descanso Quiles tivo un par de ocasións para anotar. Primeiro estrelando o balón contra o pau esquerdo da portería após unha xogada na que toda a fronte de ataque deportivista tocou a pelota, pero ante a falta de oco o onubense probou unha sorte que estivo a centímetros de sorrirlle. Un pouco máis lonxe marchóuselle o último tiro antes do intermedio.

O reinicio foi unha tolemia, con chegadas caóticas á área por parte da Cultural e o Dépor tentándoo á contra, por exemplo cun balón ao que non chegou Lucas ante Carrasco por pouco e outra nun triangulación entre Lucas, Antoñito e Soriano que, desde a frontal, obrigou a estirarse abaixo ao gardameta local. Ou o dobre intento de Quiles que en ambos os casos bloqueou e desviou a defensa.

Á hora de xogo, serviuna Lebedenko para o remate de cabeza de novo de Quiles que Salvi atallou voando, como desbaratou dous minutos despois o remate á media volta de Quiles e que Lucas non puido orientar ao recibir o rexeite da xogada que ambos os dianteiros protagonizaron.

Pasadas esas ocasións a Cultural cambiou de actitude e marchouse arriba para buscar o que finalmente atopou. Alarcón desde a media lúa obrigou a Mackay a desviar a córner. Á saída do mesmo, o tiro de Percan tívoo que deter en dous tempos. Non puido facer nada no centro de Obloskiy que rematou de voleazo Tarsi na frontal da área pequena pondo o 1-0, ao cabo definitivo, no marcador.

O gol fixo dano ao Dépor, que durante medio partido dominou o xogo e tivo as ocasións para marcar, pero a partir do cambio de resultado non volveu ser o mesmo. Tampouco padeceu ocasións para perder por maior diferencia pero nin os cambios realizados nin o control e dominio do balón serviron para mellorar as estatísticas de ocasións manifestas e de goles que eran necesarias para, polo menos, empatar o partido.

Coa derrota, o Dépor perde tres puntos co líder e unha posición na táboa clasificatoria excedido polo Racing de Ferrol, pero mantense na loita polas posicións de ascenso directo e playoff que cada semana varían dada a igualdade existente na categoría e nese cinco postos de privilexio polos que pelexan seis equipos.

Cultural e Deportiva Leonesa: Carrasco, Saúl, Pablo Trigueros, Amelibia, Joel López (Castañeda, min. 80), Tarsi, Presa, Percan, Solís (Álvarez, min. 61), Alarcón (Fran Cruz, min. 80) e Obloskiy (Néstor, min. 76).

RC Deportivo: Mackay, Antoñito (Svensson, min. 88), Pepe Sánchez, Pablo Martínez, Lebedenko (Kuki Zalazar, min. 79), Olabe, Rubén Díez, Isi Gómez (Saverio, min. 72), Quiles (Arturo, min. 79), Mario Soriano e Lucas.

Goles: 1-0 Tarsi (min. 69).

Árbitro: Ruiz Álvarez (c. asturiano). Amoestou a Pablo Martínez (min. 36), Joel López (min. 43), Kuki Zalazar (min. 81), Pepe Sánchez (min. 86) e Olabe (min. 89).

Incidencias: partido correspondente á 28ª xornada en Primeira Federación disputado no Estadio Reino de León coa presenza de máis de 1.500 Deportivistas.