O Dépor cae ante o Barça (0-4) pero pecha a primeira volta fóra de descenso

O Dépor cayó ante o Fútbol Club Barcelona por 0-4, pero pese ao resultado consegue pechar a primeira volta fóra dos postos de descenso tras un partido no que o Deportivo deu o cara pero non puido incomodar excesivamente ao conxunto ca

Medunjanin e Oriol Rise foron as grandes novidades no once inicial do Deportivo ante o F.C. Barcelona. O internacional bosníaco substituíu a José Rodríguez e o dianteiro barcelonés a Toché. Pola súa banda o conxunto catalán saíu co seu once de gala, con todas as súas estrelas: Messi, Neymar, Luís Suárez, Iniesta, Busquets…, repetindo o once que hai unha semana impúxose ao Atlético de Madrid.

O Dépor saltou ao céspede disposto a competir, a pelexar ante o conxunto culé e tendo algunha chegada como a de Juanfran no minuto 7. Con todo, Messi, ao once minutos, adiantou ao seu equipo no marcador tras estrelar o balón no traveseiro un minuto antes. O astro arxentino demostrou que lle ten collida a medida ao Dépor.

Os branquiazuis por momentos defenderon co once xogadores, pero tamén achegaron en ataque. Primeiro Cuenca disparou atallando ben Bravo, e despois Cavaleiro levou o balón ante Piquei e o seu disparo marchouse desviado. Á media hora, Messi ampliou diferenzas para o Barça tras outra xogada pola esquerda que aproveitou para coarse entre os centrais e picar o balón de vaselina ante a saída de Fabricio.

Conca puido recortar distancias na xogada seguinte, pero o seu disparo franco foise lixeiramente alto. Con 0-2 no marcador chegouse ao descanso.

Ao comezar a segunda metade, Cavaleiro foi substituído por José Rodríguez. O internacional portugués sofre unhas molestias no aductor da coxa esquerda, pendente de avaliación médica e o alacantino tivo a primeira ocasión da segunda metade.

Tras varios minutos de acometidas do Barça Juan Domínguez estivo a piques de seorprender a Bravo, que tivo que empregarse a fondo para evitar o gol do Dépor.

Pero de novo Messi volveu anotar para conseguir o seu hat-trick saíndo desde o córner e colocándose para o disparo. Desde entón o Dépor apenas consiguó aproximarse á área rival mentres que o Barça pechou o marcador cun gol en propia porta de Sidnei.

A pesar da derrota o partido deixou dúas boas noticias, o regreso de Lucas aos terreos de xogo, disputando o últimos once minutos do partido, e que o Dépor conclúe a primeira volta da liga fóra dos postos de descenso, obxectivo para cumprir unha vez rendida visita dentro de 19 partidos ao Camp Nou.

R.C. Deportivo: Fabricio, Juanfran, Sidnei, Lopo, Luisinho, Bergantiños, Juan Domínguez, Medunjanin (Lucas, min. 79), Conca, Cavaleiro (José Rodríguez, min. 46) e Oriol Rise (Toché, min. 63).

F.C. Barcelona: Bravo, Jordi Alba, Piquei, Mascherano, Alves, Rakitic, Iniesta (Rafinha, min. 66), Busquets (Bartra, min. 66), Neymar (Pedro, min. 70) Luís Suárez e Messi.

Árbitro: Martínez Munuera (C. Valenciano), amoestou a Oriol  Rise (min. 59), Toché (min. 64), Bartra (min. 68) e Dani Alves (min. 78)

Incidencias: partido da 19ª xornada da liga BBVA disputado en Riazor ante 25.173 espectadores. Antes do partido gardouse un minuto de silencio en memoria do expresidente Andrés García Yáñez e do exjugador José Calvete.