O Dépor non pasa do empate (2-2) ante o Granada nun partido moi aberto

Deportivo e Granada empataron a dous tantos en Riazor nun encontro no que o cadro branquiazul tivo que remontar e no que acabó cun empate e un xogador menos. O resultado final sabe a pouco aos deportivistas con todo o que significase conseguir este

Lucas foi a gran novidade no once deportivista no arranque do partido e da segunda volta ante o Granada. O atacante coruñés regresaba ao equipo titular tras reaparecer o pasado domingo ante o Barça. Víctor situouno de mediapunta, por detrás de Oriol Rise. José Rodríguez ocupou o posto de Medunjanin con respecto á partida fronte ao equipo catalán.

O Dépor empezou moi enchufado, movendo o balón con axilidade, combinando e chegando á área polos costados, aínda que os centros morrían nas mans de Oier ou se marchaban pola liña de fondo. A pesar diso, no minuto 7, a primeira chegada dos andaluces acabou en gol cun xesto tecnicamente perfecto de Piti dentro de área, recortando, acomodándose o balón para o disparo desde a frontal e dándolle a rosca suficiente ao balón para salvar a estirada de Fabricio e pór por diante aos seus.

Pese á poutada, e aínda que o Granada tentou facerse co mando do xogo e o partido abriuse, o Dépor mantivo o bo ritmo do inicio, combinando e tratando de chegar, como no remate frouxo de Rise tras un cabezazo moi forzado.

Co paso dos minutos o encontro se trabó a pesar do arreón deportivista en busca do empate. A meta granadino Oier vivía tranquilo porque ao Dépor custáballe enlazar o último pase ante a gran acumulación de futbolistas branquivermellos na frontal.

O xusto empate chegou nos mellores minutos deportivistas na primeira metade. José Rodríguez, cada vez máis adaptado á súa posición de banda dereita, recolleu un rexeite de Oier a tiro de Oriol Rise e logrou a igualada.

Pouco despois, en pleno vendaval deportivista, unha rápida triangulación en ataque entre Alex, Juanfran e Sidnei, que sempre se incorpora ben en ataque, acabou co balón aos pés de Lucas, que fixo o 2-1 ante o delirio da bancada.

Sen apenas máis chegadas ás áreas e con 2-1 provisional chegouse ao descanso en Riazor.

O Dépor soubo baixar as revolucións ao choque na segunda parte e o dominio no xogo continuou pero cunha velocidade máis lenta.

Os movementos de banco comezaron unha vez completado o primeiro cuarto de hora do segundo tempo, coa entrada de Fariña por Lucas. O arxentino dispuxo da mellor ocasión no terceiro cuarto de partido cun gran lanzamento desde a frontal que se marchou a escasos centímetros da escuadra granadina.

O segundo cambio chegou pouco despois coa entrada de Toché por Rise, mantendo un punto de referencia claro en ataque para as acometidas por banda dos deportivistas.

Co paso dos minutos o Granada foi equilibrando o dominio no partido e as chegadas, sen ocasións claras por ningunha parte, tamén se foron equilibrando. O empate chegou a balón parado cunha falta colgada á área desde a dereita que Juan Carlos prolongou cara a Ibáñez, que acabou batendo a Fabricio cun disparo cruzado á escuadra.

Os nervios disparáronse en Riazor cun empate que de pouco servía ao Dépor. Fariña revolveuse tras un encontrón con Fran Rico e acabou expulsado. A última ocasión para o Deportivo tívoa Juan Domínguez cunha volea co interior que atallou Oier, mentres que o Granada estivo preto de levar o tres puntos na última xogada. Co despexe da zaga deportivista acabouse un partido que deixou ao Dépor co sabor agridoce dunha remontada incompleta.

RC Deportivo: Fabricio, Juanfran, Sidnei, Lopo, Luisinho, Álex Bergantiños, Juan Domínguez, José Rodríguez (Laure, min. 73), Cavaleiro, Lucas (Fariña, min. 56) e Oriol Rise (Toché, min. 64).

Selecta CF: Oier; Foulquier, Babin, Mainz, Insúa; Iturra, Fran Rico; Lass (Juan Carlos, min. 62), Piti (Rochina, min. 65), Ibáñez; O Arabi (Córdoba, min. 73)

Goles: 0-1 Piti (min. 6); 1-1 José Rodríguez (min. 34); 2-1 Lucas (min. 38); 2-2 Robert Ibáñez (min. 83)

Árbitro: Do Cerro Grande (C. Madrileño). Amoestou a José Rodríguez (min. 43), Juan Domínguez (min. 47), Lucas (min. 55), Juan Carlos (min. 74), Fariña (vermella directa, min. 87), Fran Rico (min. 87), Córdoba (min. 91).

Incidencias: partido da 20ª xornada da liga BBVA disputado en Riazor ante 18.827 espectadores.