O Dépor sucumbe ante un pletórico Luís Suárez (0-8)

O Deportivo sucumbió en Riazor ante un Barcelona co punto de mira más afinado que nunca nos últimos tempos, liderado por Luís O seuárez, nun partido no que os branquiazuis tiveron claras opcións de adiantarse no marc

O técnico branquiazul, Víctor Sánchez do Amo, viuse obrigado a realizar diversas modificacións no once inicial, ao sumar á baixa por sanción de Alejandro Arribas a de Alberto Lopo. Por iso, modificou a defensa situando a Fernando Navarro como central, movendo a Juanfran ao lateral esquerdo e dando entrada a Laure no carril dereito. Ademais, con respecto ao equipo que empatou o pasado domingo en Sevilla, entraron Álex Bergantiños, Cani e Oriol Rise, en detrimento de Luisinho, Fayçal Fajr e Luís Alberto.

Ao once minutos produciuse o primeiro achegamento perigoso do Barça. Foi nunha xogada trenzada polo seu tridente de ataque, con remate final de Lionel Messi, que Manu Fernández desviou a saque de esquina. Na devandita acción de estratexia, Luís Suárez, na área pequena despois de desfacerse de Sidnei cun empuxón, introduciu a pelota no fondo das mallas.

Antes da acción do 0-1, producíronse dous tímidos achegamentos, un por bando. O do Deportivo, tras unha recuperación de Celso Borges en campo contrario, realizouno Oriol Rise, de lonxe e moi desviado.

O Deportivo estivo a piques de empatar sete minutos despois. Lucas Pérez amagó o disparo de lonxe, pero viu o desmarque de Celso Borges, ao que meteu un fenomenal pase picado. O costarriqueño rematou de primeiro toque, sen referencia, e estrelou o balón entre as pernas dun axeonllado Claudio Bravo.

Un minuto despois, de novo oportunidade pintiparada para os herculinos. Un lanzamento desde o costado dereito da área de Cani rebotó nun defensor visitante e o balón caeu a pés, de novo, de Borges, só e en posición correcta ante Bravo. O ‘tico' quixo regatear ao chileno, que lle sacou o coiro dos pés. O seu despexe foi a parar a Oriol Rise que, co cérbero no chan e dous defensas baixo paus, quixo definir por alto, pero demasiado. O seu disparo marchouse por encima do traveseiro.

O Deportivo perdoou. O Barcelona, todo o contrario. No minuto 24, unha triangulación ao bordo da área definiuna Luís Suárez para abrir unha brecha excesiva, 0-2, a tenor do visto no terreo de xogo ata ese momento.

A segunda metade do primeiro tempo transcorreu entre longas posesións do Barça con escasa profundidade e tímidas respostas dun Deportivo que apenas volveu levar perigo á portaría de Claudio Bravo.

Nada máis comezar a segunda metade, diluíronse as esperanzas deportivistas de repetir o resultado dos dous últimos partidos ante os azulgrana. Ivan Rakitic culminou no segundo pau a botepronto un centro de Luís Suárez tras un contragolpe pilotado por Neymar, elevando o 0-3 ao marcador.

O seguinte achegamento barcelonista concluíu co cuarto tanto. De novo Luís Suárez aproveitou un servizo en profundidade para plantarse ante Manu e superalo por encima na súa desesperada saída.

Lucas Pérez acariñou o gol para o Deportivo a piques de alcanzar o cuarto de hora do segundo período. O dianteiro branquiazul recolleu un servizo ao oco de Fayçal Fajr, que pouco antes substituíra a Fernando Navarro. O seu potente zurdazo atopouse coa áxil resposta de Claudio Bravo.

O Barça, unha vez máis, non fallou. Messi viu a posición de fóra de xogo de Luís Suárez, amagó e observou que Neymar, no outro extremo, si estaba habilitado. O brasileiro plantouse só ante Manu pero preferiu ceder ao ariete uruguaio, que anotaba a pracer o quinto gol culé, o cuarto na súa conta particular.

No minuto 69, Lucas Pérez dispuxo dunha nova oportunidade, tras un bo centro raso de Laure. O pichichi herculino anticipouse á zaga azulgrana pero o seu remate co pé dereito foise ás nubes.

E de novo, seguinte achegamento visitante, gol. O sexto para o Barcelona chegou tras un centro de Luís Suárez desde a dereita, que Messi empuxou sen oposición ao fondo das mallas.

Á media hora do segundo acto, Jonás Gutiérrez tivo na súa cabeza o gol da honra, tras outro centro de Laure. O croque franco do arxentino, que había substituído pouco antes a Celso Borges, foise por encima do traveseiro.

A historia volveu repetirse cando Neymar anotou o 0-8, despois doutra acción de Luís Suárez na dereita do ataque barcelonés.

Con esta derrota, a décima no campionato ligueiro, o Deportivo mantense con 38 puntos, con 8 de vantaxe sobre a zona de descenso á espera do que ocorra mañá, xoves, no encontro entre Granada e Levante.

RC Deportivo: Manu Fernández, Laure, Sidnei, Fernando Navarro (Fayçal Fajr, min. 57), Juanfran, Álex Bergantiños, Pedro Mosquera, Borges (Jonás Gutiérrez, min. 70), Cani (Fede Cartabia, min. 59), Oriol Rise e Lucas.

FC Barcelona: Bravo, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Jordi Alba (Adriano, min. 70), Rakitic, Sergio Busquets (Rafinha, min. 71), Iniesta (Sergi Roberto, min. 58), Messi, Luís Suárez e Neymar.

Goles: 0-1 Luís Suárez (min. 11); 0-2 Luís Suárez (min. 24); 0-3 Rakitic (min. 47); 0-4 Luís Suárez (min. 53); 0-5 Luís Suárez (min. 64); 0-6 Messi (min. 73); 0-7 Bartra (min. 79); 0-8 Neymar (min. 81).

Árbitro: De Burgos Bengoetxea (c. vasco). Cartón amarelo a Cani (min. 30) e ao segundo adestrador do Barcelona, Unzúe (min. 74).

Incidencias: partido da 34ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 28.956 espectadores. Antes de comezar o partido, gardouse un minuto de silencio en memoria do Pai Rafael Taboada, capelán do Deportivo durante máis de medio século. No descanso, o Club rendeu homenaxe a unha das súas maiores lendas, Dagoberto Moll, único membro vivo do equipo que logrou o subcampeonato de Primeira División en 1950.