O Dépor adxudícase cun disputado partido en Lugo o Memorial Manolo Martín

Lugo e Dépor citáronse hoxe mércores 8 de agosto no Anxo Carro, con temperatura fresca case otoñal en pleno verán, choiva e vento.

O encontro, penúltimo amigable branquiazul antes da liga, serviu de presentación ao equipo lucense ante a súa afección, e correspondeu ao XXXV Memorial Manolo Martín, un partido de carácter benéfico que se disputou o pasado verán no Estadio ABANCA-RIAZOR entre o Fabril e o Real Madrid Castilla.

O Dépor seguiu fiel ao seu esquema habitual, hoxe de inicio co fabrilista Diego Caballo no lateral zurdo. Domingos Duarte e Bóveda foron esta vez a parella de centrais, con Edu Expósito, Borges e Mosquera por diante. Arriba, a pólvora acumulábana Cartabia, Quique González e Pedro Sánchez.

A primeira ocasión foi para Cartabia, que aos 7 minutos entrou por banda dereita na área, recortou ao seu defensor cara ao interior e o seu disparo raso e duro desviouno con apuros Juan Carlos.

O Lugo respondeu nas botas de Jona, que quedou só ante a meta Dani Giménez pero entretívose en exceso e a defensa branquiazul rouboulle o balón.

O partido pronto tomou cariz de partido de rivalidade, con todos os ingredientes cos que se vai a atopar o Dépor neste mesmo escenario en liga cos 3 puntos en xogo: un rival incómodo, correúdo no seu campo, vertical e encima esporeado en cada acción, en cada balón dividido pola súa afección, hoxe presente en menor número que a que seguro haberá en liga.

Despois de varios saques de esquina a favor do Lugo, Pedro Sánchez puido adiantar ao Deportivo aos 27 minutos nun saque de falta na frontal da área que Juan Carlos desviou a córner nunha gran parada.

Os branquiazuis inauguraron o marcador cun tanto de José Carlos, que meteu na súa propia portería un perigoso centro de Diego Caballo. Corría o minuto 37.

O Lugo tentou o empate cun disparo raso do lateral Leuko que Dani Giménez desvía con certos apuros.

Pero foi Pedro Sánchez o que volveu marcar no minuto 43, de cabeza no segundo pau, libre de marca. O atacante recibiu un gran centro de Edu Expósito.

Co 0-2 no marcador, grazas á maior claridade branquiazul, chegouse ao descanso.

A segunda metade arrincou con dous cambios no Dépor: Álex Bergantiños por Mosquera e Borja Valle por Fede Cartabia. Precisamente de Borja foi a primeira oportunidade, ao rematar de cabeza un bo centro desde a esquerda de Quique González. De novo respondeu Juan Carlos cunha gran parada.

Pouco despois, Bóveda, libre de marca, non precisou o remate de cabeza noutra boa chegada deportivista.

Jona meteu ao Lugo no partido ao marcar o 1-2, após unha boa arrancada de Leuko.

As ocasións sucedíanse, como outro remate de Bóveda ao pau, con Juan Carlos batido; ou como unha chegada de Quique González, que non pode precisar o seu disparo, obstaculizado na área pequena por un defensor.

Co carrusel de cambios nos dous equipos, o Dépor exhibiu fondo de armario e o marcador non se moveu.

CD Lugo: Juan Carlos, Leuko (San Emeterio, min. 66), Bernardo (Josete, min. 66), Seoane (Ramón Azeez, min. 66), Jona (Cristian Herrera, min. 66), Dongou (Escriche, min. 66), Luis Ruiz (Kravets, min. 66), Juan Muñiz (Campillo, min. 66), José Carlos (Vieira, min. 66), Sergio Gil (Aburjania, min. 66) e Iriome (Lazo, min. 66).

Deportivo: Dani Giménez, David Simón (Gerard Valentín, min. 73), Domingos Duarte (Pablo Marí, min. 73), Bóveda (Albentosa, min. 73), Diego Caballo (Dubarbier, min. 73), Mosquera (Álex Bergantiños, min. 46), Borges (Krohn-Dehli, min. 73), Edu Expósito, Pedro Sánchez (Carles Gil, min. 73), Quique González (Uxío, min. 73) e Fede Cartabia (Borja Valle, min. 46).

Goles: 0-1, José Carlos, en propia meta (min.37); 0-2: Pedro Sánchez (min. 43); 1-2: Jona (min. 55).

Árbitro: Javier Iglesias Villanueva, do Colexio Galego. Amonestou a Bernardo.

Incidencias: sexto partido da Dépor Xira de Pretemporada 2018, correspondente ao XXV Trofeo Manolo Martín, disputado no Anxo Carro. A recadación foi destinada ao Banco Farmacéutico de Galicia -doenzas dá infancia- e á Fundación Amigos de Galicia.