O Dépor arranca a cen (3-2)

O Deportivo comezou a campaña ligueira 2019-2020 cunha sufrida vitoria sobre o Real Oviedo nun partido no que deixou escapar unha vantaxe de dous goles ben avanzada a segunda metade pero que acabou gañando grazas a un precioso tanto de Christian Santos ao fío do tempo regulamentario.

No seu primeiro partido oficial ao mando do Dépor, Juan Antonio Anquela presentou o once esperado polo visto durante a pretemporada. Os últimos reforzos, os recentemente aterrados Peru Nolaskoain e Samuele Longo, tiveron que esperar a súa oportunidade no banco.

Antes do minuto 7, ambos os equipos xa se achegaron con perigo á área rival, aínda que sen chegar a disparar a porta.

Primeiro fíxoo o Dépor, após unha veloz triangulación entre Lampropoulos, Borja Galán e Gaku, que acabou co balón a pés de Borja Valle no extremo esquerdo, con moito espazo por diante. O servizo raso ao corazón da área non atopou rematador, nin tampouco o rexeite en curto da zaga asturiana.

Despois chegou a quenda para o Oviedo, que chegou pola esquerda por medio de Lolo González, cuxo centro á área pequena desviouno a córner co seu peito Diego Caballo.

A primeira ocasión clara chegou no minuto 17, en botas de Mamadou Koné. O marfileño gañou as costas de Carlos Hernández no extremo esquerdo a un pase en profundidade de Diego Caballo. Cando se introducía na área foi claramente agarrado por detrás polo defensa carbayón, pero finalizou a xogada cun disparo, que se foi alto, co cal o colexiado non sinalou penalti.

Foi o preludio do primeiro gol da Temporada 2019-2020, histórico ao ser a primeira intervención do VAR en ABANCA-RIAZOR. Borja Valle recortou cara a dentro desde a zona esquerda do ataque branquiazul e disparou con virulencia. O balón fixo un estraño, o que fixo que Alfonso Herrero só puidese meter as mans sen forza. O balón quedou botando na área, co porteiro no chan, o que aproveitou Mamadou Koné para impoñer a súa velocidade, chegar antes que ninguén e mandar o coiro ao fondo das mallas.

Ocón Arráiz anulou o tanto en primeira instancia, pero Sagués Oscoz, desde o VAR, corrixiu acertadamente a súa decisión, polo que o tanto finalmente subiu ao marcador.

O Oviedo sacudiuse o dominio deportivista para no minuto 25 xerar varios saques de esquina seguidos. Nun deles, Mossa soltou un zambombazo cruzado que acabou de novo en córner por escasos centímetros. Após golpear en Diego Caballo, o balón perdeuse pola liña de fondo pegado ao pau esquerdo da portería coruñesa.

Os branquiazuis non volveron disparar a porta até o minuto 34. Após unha longa posesión deportivista, Aketxe tentou sorprender desde o bordo da área. Coa súa perna menos boa sacou un disparo sen excesiva forza que Alfonso Herrero freou sen problemas.

No tramo final do primeiro período, o Dépor recuperou o control que perdera nos minutos posteriores ao tanto de Koné. Deste xeito, chegouse ao intermedio con ese gol campeando no marcador.

A segunda metade comezou de novo co Oviedo máis dominador. Froito diso, no minuto 49 gozou da súa primeira oportunidade realmente clara. Saúl Berjón coouse completamente só polo extremo esquerdo, antes de servir en bandexa o balón a Ortuño para a súa chegada ao punto de penalti. O dianteiro visitante rematou con potencia pero topouse coa man de Dani Giménez. O rexeite caeu ao propio Ortuño, que cedeu atrás para Sangalli, cuxo disparo cruzado coouse entre as pernas de Lampropoulos no seu intento de despexe, concedendo un novo córner.

Con todo, o Dépor abriu brecha no seu primeiro achegamento trala continuación. Foi por medio de Ager Aketxe, que culminou cun preciso zapatazo por baixo desde fóra da área unha fenomenal combinación pola dereita do ataque coruñés, cunha rapidísima triangulación entre Bóveda, Borja Galán, Koné e Álex Bergantiños.

O Oviedo respondeu de inmediato con dous disparos lonxanos, o primeiro de Lolo González, atrapado sen apuros por Dani Giménez, e o segundo de Ortuño, desviado á esquerda do portal branquiazul.

Recentemente superada a hora de xogo, o Deportivo volveu combinar con tanta velocidade como precisión. Esta acción, con todo, finalizouna Diego Caballo, após recibir de Borja Valle, cun dereitazo que se foi por riba do traveseiro.

O Oviedo atopouse cun gol que lle meteu de novo no partido, nunha falta lateral botada por Saúl Berjón na que o sol fixo boa parte do traballo aos futbolistas ovetenses. Lolo González desviou lixeiramente o balón de calcaño antes de que Somma, no seu intento de despexe, desviáseo o xusto para enganar a Dani Giménez.

Acto seguido, Saúl Berjón sacou achas do traveseiro cun potente dereitazo desde uns 25 metros. A pelota buscaba o vértice máis próximo da portería de Dani Giménez.

E a pouco menos dun cuarto de hora para o final, o equipo asturiano empatou grazas a unha certeira cabezada de Samuel Obeng.

Sangalli estivo a piques de adiantar ao Oviedo nunha acción similar á que na primeira parte protagonizou Mossa. Un córner botado moi longo que o extremo dereito empalmou de volea, moi preto do pau dereito do marco herculino.

Con anterioridade xa ingresara no terreo de xogo o recentemente chegado Samuele Longo. Anquela meteu toda a dinamita que tiña no banco, dando entrada igualmente, poucos minutos despois, a Christian Santos.

E foi precisamente o venezolano quen decantou a balanza definitivamente para o Dépor, nunha acción marabillosa, plena de habilidade e definición. Corría o minuto 88 cando Lampropoulos buscou un balón longo para o desmarque de Christian Santos, que se anticipou a Carlos Hernández coa punta da bota, cun suave toque co que ademais sacou da xogada ao defensa ao pasarlle o balón sobre a súa cabeza. Nada máis caer ao chan, o internacional 'viñotinto' empalmou un durísimo zurdazo pegado ao pau esquerdo do marco visitante, imposible para Alfonso Herrero.

O equipo visitante non se rendeu, tratando de buscar un novo gol no tempo engadido. A pesar de que unha brecha que fixo sangrar a Diego Caballo nun choque con Sangalli alargou o tempo engadido en 4 minutos máis dos previstos, o resultado non se moveu, permitindo ao Dépor sumar os 3 primeiros puntos en xogo da Temporada 2019-2020 en LaLiga SmartBank.

RC Deportivo: Dani Giménez, Bóveda, Lampropoulos, Somma, Diego Caballo, Álex Bergantiños, Gaku, Borja Galán, Aketxe (Peru Nolaskoain, min. 90+2), Borja Valle (Longo, min. 79) e Koné (Christian Santos, min. 84).

Real Oviedo: Alfonso Herrero, Johannesson, Carlos Hernández, Christian Fernández, Mossa, Edu Cortina (Obeng, min. 67), Lolo González, Tejera (Ibrahima Baldé, min. 90+2), Sangalli, Ortuño (Riki, min. 86) e Saúl Berjón.

Goles: 1-0 Koné (min. 20); 2-0 Aketxe (min. 56); 2-1 Somma, en propia meta (min. 69); 2-2 Obeng (min. 78); 3-2 Christian Santos (min. 88).

Árbitro: Ocón Arráiz (c. rioxano). Cartón amarelo a Carlos Hernández (min. 38), Mossa (min. 61) e Tejera (min. 70).

Incidencias: partido da 1ª xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 20.534 espectadores.