O Dépor mostra unha gran cara ante a Ponferradina (7-1)

Co terceiro partido de pretemporada, o segundo de tres en sete días, e fronte ao rival de maior entidade no que vai de preparación, Borja Jiménez cambiou as cargas de minutos dos xogadores para darlle ao groso do equipo unha hora continuada en lugar dos 45 dos dous primeiros encontros. E a aposta, a nivel de fútbol de cara aos afeccionados, e de goles, non puido saír mellor.

Un disparo desviado de Quiles raso desde a frontal foi o aviso inicial do dobrete que asino o onubense entre o minuto 4 e o 6 de partido. O primeiro recibindo raso do vilalbés Diego Villares para disparar polo pau curto e metela por baixo das pernas de Makaridze. Dous minutos despois, un centro de Raúl Carnero, que non conecta Gorka Santamaría de cabeza, remátao co pé de novo Quiles ao fondo da portería berciana. O terceiro puido chegar por mediación de Raúl que, cun tiro raso, obrigou á estirada abaixo do porteiro xeorxiano.

A que non enganchou Gorka para facer o segundo si a aproveitou para facer o terceiro a centro á cabeza desde a dereita de Víctor Narro. Villares de cabeza, entrando ao primeiro pau a un centro de Narro puido facer o cuarto no campo que o viu crecer. Un cuarto gol que chegou nun remate desde a frontal da área pequena de Quiles que desviou lixeiramente Gorka para evitar que Makaridze puidese atallar. Foi o prolegómeno do dobre penalti, sinalado o segundo, que transformou Víctor Narro no quinto tanto cando aínda non se disputou nin media hora.

Camiño do 40, após dúas boas ocasións polos costados, Raúl Carnero fixo voar a Makaridze para evitar o rosco. Un sexto tanto que chegou após o cambio masivo do minuto 62 e o pase en profundidade de Martín Ochoa para que Tim asinase o set para o Dépor. Após o gol Deportivista chegaron o tres primeiras aproximacións da Ponferradina que non obrigaron a intervir a Edu Sousa ao marcharse todas desviadas. Acertado si estivo Martín Ochoa na súa, despois de que o primeiro man a man gañáseo abaixo Makaridze, pero o rexeite e a tenacidade do rioxano habilitárono para marcar o sétimo.

Cun bo disparo raso cruzado de Naranjo a Ponferradina anotou o seu único gol do partido antes de que se pechasen as visitas esta pretemporada á capital dá Terra Cha.

RC Deportivo: Mackay (Edu Sousa, min. 62), Antoñito (Brais Val, min. 62), Lapeña (Puerto, min. 62), Jaime (Retu, min. 62), Raúl Carnero (Marcel, min. 62), Álex Bergantiños (Jairo, min. 62), Diego Villares (Isi Gómez, min. 45), Quiles (Ochoa, min. 62), Mario Soriano (Yeremay, min. 62), Víctor Narro (Tim, min. 62), Santamaría (Mella, min. 62)

SD Ponferradina: Makaridze, Aldair (Diéguez, min. 69), Amo (Pascanu, min. 69), Castellano (Dani Ojeda, min. 69), Pujol (Kaxe, min. 30, Kelechi, min. 69), Covi (Moi Delgado, min. 69), Paul Anton (Erik Morán, min. 69), Zalazar (Moussa, min. 45, Naranjo, min. 69), Juan Hernández (Agus Medina, min. 56), Edu Espiau (Paris Adot, min. 69) e Yuri (Derik, min. 69)

Goles: 1-0 Quiles (min. 4); 2-0 Quiles (min. 6); 3-0 Gorka Santamaría (min. 19); 4-0 Quiles (min. 25); 5-0 Víctor Narro -p- (min. 27); 6-0 Tim (min. 65); 7-0 Martín Ochoa (min. 76); 7-1 Naranjo (min. 86)

Árbitro: Alberto Casal (RC Deportivo) no primeiro tempo e Lago Barreiro (c. Galego) no segundo

Incidencias: terceiro partido da pretemporada do Dépor, da Dépor Xira Integralmotion, disputado no Campo Municipal da Magdalena (Vilalba)