O Dépor non pode coa roca branquivermella (3-0)

- Foto: LaLiga - O RC Deportivo sumó a oitava derrota da tempada na súa visita ao Vicente Calderón, a pesar de que estivo dentro do partido durante moitos minutos, ante unha Atlético de Madrid que desplegó todas as súas v

Víctor Sánchez do Amo apostou polas rotacións xa antes de emprender viaxe á capital de España. Na Coruña quedaron Juanfran e Lucas, como medida preventiva debido a problemas físicos, como Luisinho, con molestias nun xeonllo. Laure regresou a un once inicial no que tamén foron novidade Manuel Pablo -que non xogara un só minuto en Liga ata a visita a Bilbao fai dez días- e un Jonathan Rodríguez inédito nas últimas convocatorias. O técnico deportivista tamén deixou no banco a Fernando Navarro.

A primeira oportunidade clara, tras uns primeiros compases con escasa profundidade por parte de ambos os equipos, chegou pasado o cuarto de hora, nunha xogada a balón parado. O uruguaio Giménez cabeceou por encima do traveseiro un envío de Koke desde a esquerda do ataque colchoneiro.

Foi o aviso do Atlético, porque nunha acción similar aínda que sen ser a balón parado, esta vez nun centro do exdeportivista Filipe e un croque de Saúl Ñíguez, púxose por diante no marcador do equipo branquivermello. O cronómetro marcaba o minuto 18.

Cinco minutos despois, o Atlético dispuxo dunha nova ocasión. Centrou Saúl desde a dereita, Koke deixou pasar entre as súas pernas e o belga Yannick Ferreira Carrasco rematou de socato no segundo pau. Lux aguantou para evitar o segundo tanto local.

Roldando a media hora, Celso Borges tivo nas súas botas o empate. O costarriqueño baixou un balón longo á vez que o oriento co peito, para inmediatamente empalmar un duro disparo afastado que se perdeu por pouco pola liña de fondo.

O colexiado anulou a Jonathan Rodríguez, que se atopaba en fóra de xogo, unha clara oportunidade pasado o minuto 40. A piques de cumprirse o tempo regulamentario, Antoine Griezmann perdoou un man a man con Lux tras unha carreira en solitario desde mediocampo. A meta arxentino achicoulle os ocos e o francés enviou o coiro fóra.

Comezou o segundo período cun Dépor menos metido atrás e un Atlético menos dominador. Con todo, Ferreira Carrasco estivo a piques de facer o 2-0 cun potente disparo afastado. O traveseiro da portaría branquiazul impediuno. O belga volveu probalo, dous minutos despois. Tras un slálom de esquerda a dereita, empalmó un derechazo raso que detivo o gardameta deportivista.

A partir desas dúas ocasións, o Atlético foise arriba a por a sentenza.

Ao fío do cuarto de hora da continuación acumuláronse os acontecementos. En primeiro lugar, Manuel Pablo lesionouse e deixou o seu lugar a Róber, que deste xeito debutou en Liga tras facelo en Copa do Rei esta mesma tempada. Despois chegou o segundo gol do Atlético, nunha xogada ensaiada nun saque de esquina. Koke atopou só a Griezmann na área e o dianteiro galo bateu a Lux mediante un duro lategazo coa súa perna esquerda. Só tres minutos despois, unha gran internada de Laure polo extremo dereito concluíu aos pés de Fede Cartabia que, con Jan Oblak batido, estrelou o seu remate no peito de Saúl.

Aos 69 minutos, unha veloz carreira de Jonathan Rodríguez achegou de novo ao Dépor á portaría de Oblak. O uruguaio regateou a Giménez ás portas da área, buscando tras o desborde un disparo con efecto cara ao segundo pau que se escapou lamiendo a madeira.

A menos de dez minutos do final, Fayçal recolleu un mal despexe de Godín ao bordo da área. Oblak detivo con inesperada facilidade a volea do franco-marroquí. O Dépor non aproveitou as súas oportunidades para volver meterse no partido e, na seguinte xogada, chegou o 3-0. O arxentino Anxo Correa, ao bordo do fose de xogo, recolleu un pase longo de Gabi para definir por alto na cara a cara co gardameta branquiazul.

Na acción do terceiro gol lesionouse Germán Lux, que pasou un calvario nos últimos minutos. Facendo de tripas corazón, con visibles mostras de dor, evitou en varias accións que os branquivermellos incrementasen o marcador.

Con esta nova derrota, o Dépor mantense con 33 puntos. Ademais, suma 13 xornadas sen gañar, refacho que se iniciou tras derrotar o Eibar, igual que a de 14 partidos sen coñecer a vitoria na tempada pasada, que se pechou cun triunfo ante o Levante. Precisamente, o equipo valenciano será o adversario do próximo sábado en Riazor.

Atlético de Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luís, Gabi, Koke, Saúl, Carrasco (Óliver Torres, min. 79), Griezmann (Kranevitter, min. 65) e Vietto (Correa, min. 58).

RC Deportivo: Lux, Laure, Lopo, Arribas, Manuel Pablo (Róber, min. 59), Álex Bergantiños (Luís Alberto, min. 59), Pedro Mosquera, Borges, Fede Cartabia (Oriol Rise, min. 74), Jonathan Rodríguez e Fayçal Fajr.

Goles: 1-0 Saúl (min. 18); 2-0 Griezmann (min. 60); 3-0 Correa (min. 83).

Árbitro: Melero López (C. andaluz). Amoestou a Carrasco (min. 41) e Laure (min. 92).

Incidencias: partido da 29ª xornada de Primeira División disputado no estadio Vicente Calderón ante 44.122 espectadores.