Dúas caras e un punto no Tartiere (2-2)

O Deportivo sacou un empate do Novo Carlos Tartiere nun partido no que mostrou dúas caras totalmente opostas, a de de unha primeira parte na que chegou a perder por 2-0 e apenas pisou a área contraria, e a dun segundo período no que dominou con intensidade para levar un punto e mesmo acariñar a remontada.

O técnico deportivista, Fernando Vázquez, realizou tres cambios con respecto ao once que presentou o pasado domingo ante o Sporting de Gijón en ABANCA-RIAZOR. Bóveda e Montero deixaron o seu lugar na defensa a David Simón e Mujaid, mentres que na medular Álex Bergantiños substituíu a Vicente Gómez.

Após uns primeiros minutos de tenteo, un roubo de Ortuño na frontal da área con remate final á media volta buscando o pau máis afastado, pero á dereita da portería coruñesa, marcou o inicio do dominio do partido por parte local. Corría o minuto 8.

Tres minutos máis tarde, Dani Giménez rexeitou coa súa perna dereita un man a man escorado de Bárcenas. Mediado o primeiro acto, o equipo asturiano adiantouse no marcador por medio de Luismi, que peiteou ao fondo das mallas unha falta lateral colgada por Tejera.

O Deportivo tratou de ter un pouco máis a pelota, con longas posesións aínda que escasa profundidade. Con todo, os branquiazuis atopáronse cun penalti a favor no minuto 36, por derriba de Tejera sobre Ba nun saque de esquina. Emre Çolak disparou á esquerda de Lunin, que adiviñou a súa intención e rexeitou o coiro.

O autor do penalti, dous minutos despois, estrelou un potente derechazo no pau dereito do portal coruñés. Puido ser o 2-0, pero este chegou no tempo engadido da primeira metade. Foi noutra acción a balón parado, esta vez nunha falta inexistente de Ba sobre Tejera, que Bárcenas lanzou por encima a barreira para bater de novo a Dani Giménez.

Con todo, cando pasaban uns segundos dos 2 minutos de tempo engadido que indicara o colexiado, o Dépor recortou distancias. Salva Ruiz sacou un centro ao corazón da área, a zaga local despexou en curto e o balón quedo botando para que Sabin Merino enganchase un espectacular remate de chilena que superou por alto a Lunin. Foi o quinto tanto do dianteiro vasco desde a súa chegada no mercado invernal.

Ao regreso do tempo de descanso, o preparador deportivista introduciu os dous primeiros cambios. A entrada de Keko e Mollejo por Ba e Beauvue traduciuse nunha modificación do debuxo táctico, pasando a xogar cunha defensa de catro homes, con Peru Nolaskoain e Mujaid como centrais e David Simón e Salva Ruiz nos laterais.

O equipo experimentou un cambio radical, pasando a ser dominador incontestable do encontro. De todos os xeitos, salvo un lanzamento afastado de Keko que detivo con facilidade Lunin no minuto 53, os branquiazuis non xeraron oportunidades claras até o tanto do empate. Leste chegou a piques de cumprirse a hora de xogo, nun saque de esquina lanzado por Aketxe que Keko peiteou ao bordo da área pequena e Peru Nolaskoain remacho coa súa bota dereita no segundo pau.

O equipo local sacudiuse o intenso control branquiazul cun durísimo disparo desde 25 metros de Borja Sánchez. Dani Giménez sacou unha man providencial para impedir que o conxunto ovetense volvese adiantarse no marcador, aos 65 minutos de xogo. A partir de entón, equilibráronse as forzas e escasearon os achegamentos de perigo, a pesar dos esforzos de ambos os equipos por levar os dous puntos.

Con este empate, o segundo consecutivo, o Deportivo alcanza os 37 puntos, pero algo que podería ser crucial á conclusión do campionato. O 2-2 outorga ao conxunto coruñés o golaveraje particular cos ovetenses, despois do 3-2 da primeira xornada de LaLiga SmartBank en ABANCA-RIAZOR.

Real Oviedo: Lunin, Lucas, Carlos Hernández, Arribas, Mossa, Sangalli, Tejera (Obeng, min. 90+4), Borja Sánchez (Jimmy, min. 72), Luismi, Bárcenas (Ibra, min. 64) e Ortuño (Rodri, min. 64).

RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Mujaid, Peru Nolaskoain, Ba (Keko Gontán, min. 46), Salva Ruiz (Luis Ruiz, min. 73), Gaku Shibasaki (Agbo, min. 57), Álex Bergantiños, Emre Çolak (Aketxe, min. 57), Sabin Merino e Beauvue (Mollejo, min. 46).

Goles: 1-0 Luismi (min. 26); 2-0 Bárcenas (min. 45+1); 2-1 Sabin Merino (min. 45+3); 2-2 Peru Nolaskoain (min. 59).

Árbitro: De la Fuente Ramos (c. castelán-leonés). Cartón amarelo a Ba (min. 44), Tejera (min. 77), Mossa (min. 82), Cristian Fernández (min. 90+3) e Keko (min. 90+3).

Incidencias: partido correspondente á 33ª xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Novo Carlos Tartiere a porta pechada debido á pandemia do Covid-19.