Festival branquiazul en ABANCA-RIAZOR (4-0)

O Deportivo logrou no Estadio ABANCA-RIAZOR a primeira goleada da temporada, unha incontestable vitoria por 4-0 sobre o recentemente ascendido Elche CF, fraguada cun triplete -o primeiro dun xogador deportivista nunha década- de Carlos Fernández e a guinda de Borja Valle no seu regreso após mes e medio de baixa por lesión.

O técnico deportivista, Natxo González, realizou dúas modificacións con respecto ao equipo que empatou o pasado domingo fronte ao Málaga CF. Edu Expósito entrou por Didier Moreno, baixa pola súa convocatoria coa selección colombiana, e Christian Santos ocupou a posición do sancionado Quique González.

Antes de que se cumprise o primeiro minuto de xogo, o Deportivo achegouse con perigo á portería de José Juan, despois de que Carles Gil anticipásese nun balón longo a Gonzalo Verdú, recortáseo no costado esquerdo da área ilicitana e puxese un balón envelenado ao que Carlos Fernández non chegou por centímetros.

Pouco despois, Edu Expósito tentouno de lonxe após avanzar sen oposición desde mediocampo. O disparo do centrocampista catalán marchou por riba do traveseiro.

No minuto 6, Carlos Fernández obrigou ao porteiro visitante a sacar unha man salvadora nun lanzamento raso desde o bordo da área que buscaba a base do poste esquerdo.

O Elche sacudiuse o dominio inicial do cadro coruñés no minuto 9, nun contragolpe no que Álex Bergantiños evitou en última instancia o remate, chegando desde atrás, de Javi Flores.

O encontro entrou a partir de entón nunha fase de longas posesións do Dépor, que cando perdeu o balón presionou moi arriba ao Elche para obrigarlle a xogar en longo e recuperar o coiro con celeridade.

Até o minuto 27 non houbo un novo disparo a portería. Neste caso unha cabezada de Carlos Fernández, a centro de Edu Expósito, que se escapou á esquerda do portal branquiverde.

Cando se cumpría a media hora, Pablo Marí enganchou un durísimo disparo desde 25 metros. José Juan interveu decisivamente, rexeitando o balón cara á súa esquerda.

Nos minutos posteriores, Edu Expósito e Christian Santos probaron desde a longa distancia ao gardameta visitante. O disparo do primeiro deles rozou nun defensor ilicitano, co que chegou mansamente a mans do porteiro. O do venezolano, moi lonxano e centrado, atrapouno José Juan con seguridade.

Cando non puido facer nada o porteiro do Elche foi no minuto 38, nun saque de esquina de Krohn-Dehli que Carlos Fernández peiteou anticipándose no primeiro pau ao seu marcador. O Deportivo adiantábase con xustiza.

Pouco despois, Christian Santos tivo a oportunidade de ampliar distancias, ao rematar un rápido contragolpe. O dianteiro suramericano tratou de sorprender polo primeiro pau nun centro raso de Carles Gil desde o extremo esquerdo.

O Elche gozou da súa primeira gran oportunidade no minuto 41. Carles Gil buscou cara atrás a Dani Giménez, que tiña a Benja demasiado preto. Despois de varios rexeites, o coiro caeu a Xavi Torres, escorado cara á dereita da área, pero o seu forte disparo foise por riba do traveseiro.

Comezou a segunda parte cun Elche lanzado cara adiante. Despois de dous córneres consecutivos e varios rexeites posteriores ao segundo deles, Neyder Lozano enganchou un zurdazo afastado. Dani Giménez tapou ben a portería e a bóla perdeuse á dereita do seu marco.

O Dépor respondeu no minuto 55, cunha acción veloz pola esquerda. Krohn-Dehli lanzou en profundidade para Saúl, que en lugar de centrar buscou por baixo a chegada desde atrás de Carles Gil. O mediapunta valenciano rematou coa esquerda ao primeiro toque, pero o balón fóiselle por riba da portería. A mesma sorte correu o remate de Carlos Fernández no minuto 58, despois dunha chegada de Carles Gil á liña de fondo polo extremo dereito.

Recentemente superada a hora de xogo, Carlos Fernández aumentou a vantaxe para os branquiazuis. O dianteiro repetiu diana nunha bela acción, despois de recibir en carreira un balón ao oco de Edu Expósito. Recortou cara a dentro cun caño a Neyder Lozano, con outro toque cara a dentro desfíxose de Fran Cruz e cando todos, incluído José Juan, esperaban que buscase o pau longo, perforou a portería do Elche cun sutil remate ao primeiro pau.

Sen tempo para dixerir o 2-0, chegou o 3-0, nunha acción de mala fortuna para o equipo visitante. José Juan escorregou correndo cara atrás cando trataba de controlar unha cesión dun compañeiro. Carlos Fernández había ir a presionar e atopouse coa pelota nos pés para marcar a porta baleira e así asinar o primeiro triplete dun xogador branquiazul en case 8 anos, desde que o 5 de xaneiro de 2011, na Copa do Rei ante o Córdoba, o lograra Adrián, aínda que nun partido con prórroga. Nun encontro de 90 minutos hai que remontarse máis dunha década atrás, cando Xisco marcou tres goles en partido de Liga ante o Murcia, o 30 de marzo de 2008.

Co Elche xa sen opcións e o Dépor solto, o conxunto visitante non tivo capacidade de reacción e os branquiazuis xogaron máis cómodos, roldando continuamente a área e logrando o cuarto tanto por medio de Borja Valle, no minuto 83. O dianteiro berciano, que regresaba despois de mes e medio de baixa, substituíra poucos minutos antes a Christian Santos.

Practicamente na última xogada do encontro, Borja Valle estivo a piques de asinar un dobrete, pero entre o poste e José Juan, cada un en dúas ocasións, desbarataron a súa oportunidade.

Con esta vitoria, o Deportivo dorme na segunda praza de LaLiga 1|2|3, con 18 puntos despois de 9 xornadas.

RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón (Somma, min. 81), Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl, Edu Expósito, Álex Bergantiños, Krohn-Dehli, Carles Gil, Carlos Fernández (Pedro, min. 84) e Christian Santos (Borja Valle, min. 77).

Elche CF: José Juan, Tekio, Gonzalo Verdú (Zotko, min. 80), Neyder Lozano, Juan Cruz (Redru, min. 66), Manuel Sánchez (Nino, min. 59), Chuca, Xavi Torres, Javi Flores, Borja e Benja.

Goles: 1-0 Carlos Fernández (min. 38); 2-0 Carlos Fernández (min. 61); 3-0 Carlos Fernández (min. 63); 4-0 Borja Valle (min. 83).

Árbitro: Pizarro Gómez (c. madrileño). Cartón amarelo a David Simón (min. 56), Nino (min. 82) e Neyder Lozano (min. 87).

Incidencias: partido correspondente á 9ª xornada de LaLiga 1|2|3 no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 17.159 espectadores.