Nova derrota en ABANCA-RIAZOR (1-3)

O Deportivo caeu no Estadio ABANCA-RIAZOR ante o Real Zaragoza, nun partido que os maños puxeron moi ao seu favor mercé a 2 goles en pouco máis de 5 minutos no tramo final do primeiro tempo e no que aguantaron o ballón deportivista tralo paso polos vestiarios para levar os 3 puntos.

Luis César, preparador branquiazul, repetiu a aliñación que presentou o pasado domingo no Anxo Carro de Lugo.

Após comezar o partido cuns 6 minutos de atraso debido a problemas nos intercomunicadores do cuarteto arbitral, o Deportivo gozou dunha primeira ocasión clara no minuto 4. Aketxe quixo superar á barreira por riba nunha falta practicamente sobre a liña do bordo da área zaragozana, pero un dos defensores visitantes rozou o balón, que se foi a córner.

Na seguinte acción, após un inxusto cartón amarelo a Vicente Gómez, Dani Giménez tivo que intervir a un disparo lonxano de Eguaras. O porteiro deportivista tamén rexeitou o coiro a saque de esquina. O gardameta branquiazul tivo que intervir 10 minutos despois para atrapar un lanzamento frouxo de Soro desde o bordo da área.

No ecuador do primeiro período, foi Álex Bergantiños o que o tentou de lonxe. Ratón atrapou o coiro con seguridade, como anteriormente o seu homólogo deportivista. Pouco despois, Luis Suárez topouse co pau após unha rápida acción, na que encarou a Lampropoulos antes de sacar un duro lategazo co seu pé esquerdo, buscando a base do poste dereito da portería de Dani Giménez. Nesta ocasión, a madeira aliouse co Dépor.

Con todo, recentemente superada a media hora, o Zaragoza si atopou o fondo das mallas da meta deportivista. Os maños adiantáronse no marcador grazas a unha cabezada de Guitián a córner lanzado por Alberto Soro. No seu seguinte achegamento, no minuto 39, o Zaragoza abriu aínda máis brecha no marcador, ao cabecear o Javi Puado de forma impecable, imposible para Dani Giménez, un centro desde a dereita de Javi Ros.

Tralo paso polos vestiarios, Luis César tratou de darlle un xiro ao equipo na zona de ataque, cun dobre cambio. Aketxe e Koné quedaron na caseta e o seu lugar ocupárono Beto da Silva e Borja Valle.

Saíu con outra cara o Dépor, que nos dous primeiros minutos da segunda metade xa se achegou nun par de ocasións aos dominios de Ratón, aínda que sen chegar a poñelo a proba. Foi na terceira cando venceu a resistencia do equipo maño. Beto da Silva atopou a Borja Valle cun espectacular pase de tacón en profundidade. O berciano non se puxo nervioso no man a man co porteiro ourensán, ao que recortou para empuxar a pelota a portería baleira. Só transcorreran 3 minutos da segunda parte.

Seguiu empuxando o Dépor, que tivo o empate de novo en botas de Borja Valle, que baixou milagrosamente un pase longo de Álex Bergantiños. Forzado e desequilibrado, non puido precisar o seu disparo no man a man con Ratón, que desbaratou a acción. Corría o minuto 54.

No minuto 65, o colexiado castigou inxustamente con penalti un agarrón mutuo entre Lampropoulos e Luis Suárez. Dani Giménez fixo xustiza ao adiviñar o lanzamento do propio dianteiro colombiano, tirándose cara á súa dereita e despexando o balón, evitando o 1-3.

Pouco despois, Beto da Silva cabeceou por pouco á esquerda da portería visitante un fenomenal centro desde a dereita de Peru Nolaskoain. Soro estivo preto de ampliar distancias para o conxunto zaragocista pouco despois, após unha longa carreira e un tiro desde a media lúa que se perdeu lambendo o poste dereito da portería coruñesa. Na seguinte acción, Borja Valle cabeceou a mans de Ratón, nun remate un tanto forzado que lle saíu excesivamente frouxo.

A pouco máis de 10 minutos do final, o Zaragoza xogou un córner en curto cara atrás. Javi Ros empalmó un potente disparo ante o que Dani Giménez respondeu de maneira incontestable. Con todo, nada puido facer na seguinte xogada, na que Luis Suárez desbordou por velocidade a toda a defensa herculina nunha carreira diagonal e bateu ao porteiro deportivista cun potente dereitazo por baixo.

O 1-3 puxo punto final ao partido aínda con case un cuarto de hora por diante. O marcador non volveu moverse e a contenda concluíu coa vitoria visitante.

RC Deportivo: Dani Giménez, Mujaid, Lampropoulos, Somma, Luis Ruiz, Peru Nolaskoain, Álex Bergantiños, Vicente Gómez, Mollejo (Longo, min. 64), Aketxe (Beto dá Silva, min. 46) e Koné ( Borja Valle, min. 46).

Real Zaragoza: Ratón, Delmás, Guitián, Clemente, Neto, Soro, Eguaras, Javi Ros, James Igbekeme (Lasure, min. 55), Javi Puado (Kagawa, min. 83) e Luis Suárez (Linares, min. 87).

Goles: 0-1 Guitián (min. 33); 0-2 Javi Puado (min. 39); 1-2 Borja Valle (min. 48); 1-3 Luis Suárez (min. 80).

Árbitro: Galech Apezteguía (c. navarro). Cartón amarelo a Vicente Gómez (min. 5), Luis Suárez (min. 72) e Kagawa (min. 84).

Incidencias: partido da 19ª xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 13.604 espectadores.