O Dépor atopa no 94 o que mereceu durante 93 minutos (1-0)

O Dépor logrou unha sufrida vitoria ante o AD Mérida, que resistiu até o penúltimo minuto o asedio branquiazul, sobre todo nunha segunda parte que tivo un só dono, que atopou o seu merecido premio nun penalti sobre Yeremay transformado por Alberto Quiles.

O técnico deportivista, Óscar Cano, repetiu o once inicial que na pasada xornada empatou no Estadio Iberoamericano 2010 fronte ao San Fernando CD Isleño.

O Deportivo dominou con claridade a primeira metade, aínda que iso non significou que o AD Mérida non dispuxese de oportunidades para perforar a meta defendida por Ian Mackay. De feito, o primeiro remate do partido foi unha cabezada no segundo pau, na segunda xogada dun saque de esquina, de Felipe Alfonso a mans do gardameta coruñés.

Os branquiazuis acumularon remates, sobre todo a balón parado, onde a conexión Lucas-Martínez funcionou case á perfección. O francés inventouse unha cabezada durísima nun córner lanzado polo '7' deportivista no minuto 9. Palomares rexeitou como puido a pelota, que foi parar á cabeza de Olabe. O mediocentro estrelouna na cruceta dereita do marco emeritense.

No minuto 9, novo córner de Lucas buscando a cabeza de Pablo Martínez que o central galo volveu rematar. Esta vez o balón foise lamiendo o pau contrario.

Unha gran acción individual de Rubén Díez no extremo esquerdo, no minuto 21, acabou cun centro ao segundo pau, practicamente sobre a mesma liña de fondo, que Quiles cabeceou por encima do traveseiro.

O propio dianteiro onubense era o destinatario dun balón longo á media lúa da área, no minuto 33, que parou no aire pero non puido controlar. O mal despexe da zaga estremeña caeu a pés de Antoñito que, co porteiro fóra do seu marco, tentou sorprender cun rápido disparo que se foi por riba do traveseiro.

Dous minutos máis tarde, chegou un novo córner de Lucas, esta vez botado ao primeiro pau, onde Olabe cabeceou rozando o traveseiro. No minuto 37, outro claro remate de cabeza, obra de Villares, que cabeceou chegando desde atrás no punto de penalti un centro de Rubén Díez a mans de Palomares.

O AD Mérida tivo a súa mellor opción de gol cando se cumpría o tempo regulamentario, nunha veloz acción pola dereita que non atopou rematador en primeira instancia pero si en segunda, cun potente zurdazo, chegando desde atrás, de Álvaro Ramón rexeitou Mackay coas súas pernas.

Na prolongación, outra máis a balón parado para o Dépor. Unha falta lateral colgada ao segundo pau onde de novo apareceu Pablo Martínez para rozar o coiro co seu pé esquerdo. Nesta ocasión, Palomares desviou o balón a córner, aínda que o colexiado xa non deixou poñelo en xogo ao excederse o minuto de tempo engadido que sinalara.

A segunda parte só tivo un dominador, un posuidor do balón, unha dirección e un equipo que xerou oportunidades e que disparou a porta. Pero non conseguiu perforala até practicamente o último segundo do partido.

Os remates e ocasións sucedéronse. Empezou Quiles, no minuto 51, cun disparo afastado e raso que Palomares atrapou sen problemas. No 55, un balón interior do propio dianteiro andaluz para Lucas disparouno este co seu pé dereito a mans do porteiro visitante.

Tres minutos despois, Mario Soriano ingresou no terreo de xogo en lugar de Olabe, pasando a xogar Rubén Díez e Diego Villares no dobre pivote e Mario por diante. O cambio colleu descolocado ao Dépor que viu como o AD Mérida chegou por medio de Carlos Cinta, cuxo zurdazo cruzado e raso capturouno Mackay.

No minuto 63, Svensson entrou por Saverio, co que Mario pasou á banda esquerda e o barcelonés acompañou a Lucas en punta. Dous minutos máis tarde produciuse un duro disparo aínda que moi afastado de Lebedenko, que tentou sorprender co bote a Palomares, que atallou con seguridade. No minuto 67, un longo ataque deportivista acabou cun balón punteado na área por Lebedenko que caeu a pés de Svensson. O hispano-sueco rematou con Palomares practicamente enriba e o porteiro desviou a córner. No mesmo, o propio Svensson rematou de calcaño no primeiro pau, con nova intervención do gardameta visitante para desviar a outro saque de esquina. O terceiro córner consecutivo, nesa ocasión en segunda xogada, cabeceouno Quiles no segundo pau e o bote estivo a piques de traizoar a Palomares, que atrapou o esférico en dous tempos.

Un perfecto balón de Mario Soriano atopou o desmarque en profundidade de Lucas que, un tanto escorado, optou buscar un canonazo por alto ante o que Palomares volveu responder con acerto, desviando o xusto para evitar o gol. Corría o minuto 76 e ABANCA-RIAZOR xa empezara a empuxar aínda máis ao seu equipo.

O Dépor volveu acariñar o gol no minuto 82. Foi nunha fantástica xogada iniciada por Quiles, que roubou o coiro no lateral dereito e caracoleou ante catro rivais antes de abrir á esquerda para Mario Soriano. O alcalaíno tirou unha parede con Svensson e disparou raso desde a frontal da área, pero a pelota estrelouse na base do pau dereito do portal emeritense.

Óscar Cano introduciu a Yeremay por Lebedenko no minuto 88, poñendo toda a carne no asador. Estaban xuntos no campo Yeremay por unha banda, Quiles pola outra, Svensson e Lucas por dentro e Mario Soriano por detrás deles. O madrileño, precisamente, disparou alto nada máis ingresar no terreo de xogo o extremo canario.

Cumprido xa o minuto 90, unha serie de triangulacións preto da área, con practicamente todo o equipo rival metido dentro dela, acabou cunha clara chegada de Antoñito á liña de fondo pero o seu centro non atopou rematador.

Co Dépor envorcado, o AD Mérida tivo unha opción ao contrataque, nunha rápida acción con remate final de Sandoval ás nubes, no minuto 90+2.

No terceiro minuto dos cinco de engadido que sinalou o colexiado, Yeremay encarou un contra un a Diego Parras no extremo esquerdo. O lateral emeritense, desbordado polo canario, derrubouno. O colexiado sinalou o punto de penalti, desde onde Quiles fixo, enganando a Palomares, o 1-0 e o seu décimo tanto no que vai de temporada. Non houbo tempo para máis.

Con esta vitoria, o Dépor dorme na segunda posición da táboa do grupo 1 de Primera Federación, con 42 puntos, un menos que o líder AD Alcorcón, un máis que o Real Madrid Castilla (que se enfrontan este domingo ao mediodía en Valdebebas) e con dous sobre o Córdoba, que visita mañá tamén ás 12:00 ao Unionistas de Salamanca CF. No estatístico, foi o noveno partido da temporada en que o Dépor deixa a portería a cero e o quinto consecutivo en ABANCA-RIAZOR sen encaixar gol.

RC Deportivo: Mackay, Antoñito, Jaime, Martínez, Lebedenko (Yeremay, min. 88), Rubén Díez, Olabe (Mario Soriano, min. 58), Diego Villares, Quiles, Lucas e Saverio (Svensson, min. 63).

AD Mérida: Palomares, Felipe Alfonso, Nacho González, Bonaque, Álvaro Ramón, Meléndez, Acosta, Larrubia (Diego Parras, min. 89), Dani Lorenzo (Busi, min. 80), Nando Copete (Sandoval, min. 70) e Carlos Cinta (Chuma, min. 70).

Gol: 1-0 Quiles, de penalti (min. 90+4).

Árbitro: Fernández Buergo (c. asturiano). Cartón amarelo a Álvaro Ramón (min. 40), Meléndez (min. 45), Chuma (min. 72) e Rubén Díez (min. 76).

Incidencias: partido da 22ª xornada do Grupo 1 de Primera Federación disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 19.970 espectadores.