O Dépor endereita o rumbo nos Pajaritos (1-2)

O Deportivo endereita o seu rumbo conseguindo en Soria, ante o Numancia, unha vitoria que se lle resistía desde hai máis de dous meses, nun partido que controlou desde o inicio, que plasmou no marcador con 2 goles antes do minuto 10 e que só se complicou nos últimos 20 minutos debido á inxusta expulsión de Michele Somma.

O técnico deportivista, José Luis Martí, realizou catro cambios con respecto ao once que presentou na pasada xornada ante o Extremadura UD. Somma supliu ao sancionado Pablo Marí no centro da defensa. Álex Bergantiños substituíu en mediocampo a Didier Moreno. En ataque, Fede Cartabia e Carlos Fernández entraron por Vítor Silva e Pedro. Deste xeito, apostou por un dobre pivote formado por Álex Bergantiños e Edu Expósito, con Fede Cartabia na banda dereita, Borja Valle na esquerda e Quique e Carlos Fernández en punta.

Arrincou o Deportivo tan metido no encontro que no minuto 3 situouse por diante no marcador á conclusión dunha elaborada acción de ataque. Álex Bergantiños conectou por alto con Carlos Fernández, que a deixou de cabeza cara atrás para a chegada de Borja Valle. O berciano encarou cara ao centro da zaga soriana e tirou a parede con Quique que lla devolveu perfecta. O dianteiro, hoxe extremo esquerdo, superou a Gaizka Campos no man a man para facer o seu sexto gol da temporada.

O Dépor creceuse e o Numancia, coa ameaza do descenso cada vez máis preto, veu abaixo. No minuto 6, Carlos Fernández sacou un duro zurdazo afastado, por baixo, que detivo Gaizka Campos con algunha que outra dificultade. No minuto 8, Fede Cartabia desbordou no extremo dereito, centrou para o remate de Carlos Fernández, que se anticipou polos pelos a Atienza. O central numantino rozou a pelota, que se bombeou para acabar caendo sobre o traveseiro.

Con todo, no consecuente córner, botado igualmente por Fede Cartabia, Michele Somma gañoulle a partida a Diamanka no segundo pau para cabecear lonxe do alcance do porteiro local. O italiano marcou deste xeito o seu primeiro tanto como deportivista, co que os branquiazuis se plantaron no minuto 9 de partido con dous goles de vantaxe.

O primeiro disparo do Numancia chegou no minuto 29. Markel recortou a Cartabia após recoller un rexeite dunha falta colgada á área, pero enviou o seu zurdazo desde a frontal lonxe da portería de Dani Giménez. Até entón, o único perigo que pasara o porteiro deportivista foi en varias accións nas que xogou o balón co pé incluso regateando a algún dianteiro contrario.

Xusto cando se cumpría a media hora, Higinio estivo a piques de recortar distancias para o Numancia. O seu remate marchouse moi preto da escuadra dereita do portal coruñés. No minuto 38, Gus Ledes tentouno de lonxe, pero o coiro marchouse a saque de esquina após rozar en Somma. Devandito córner cabeceouno, por encima do traveseiro, o central numantino Escassi.

Non se durmiu o Dépor, que até entón tratou de manter posesións o máis longas posibles, e no minuto 41 acariñou o terceiro nun libre indirecto. Fede Cartabia soltou un potente zurdazo que acabou en córner por moi pouco após rozar nun defensor local.

O marcador non se moveu, co cal ambos os equipos enfilaron o tunel de vestiarios coa clara vantaxe deportivista de 0-2.

Arrincou o tempo complementario cun Numancia máis acelerado, pero o Deportivo paroulle os pés e gozou da primeira ocasión após a continuación. Carlos Fernández culminou un contragolpe conducido por Borja Valle cun disparo raso desde o bordo da área que o gardameta local detivo sen moitos problemas.

Pese ao aumento de intensidade do conxunto castelán e a algunha posibilidade de contragolpear con facilidade para os coruñeses, o encontro transcorreu sen oportunidades de perigo durante a primeira metade do segundo período.

O panorama cambiou no minuto 69, co inxusto segundo cartón amarelo que viu Michele Somma, cando Edu Expósito batía sen remisión anotando o que podería ser o 0-3. O colexiado cortou a acción para sinalar infracción de Somma e amoestalo por segunda vez. O Dépor afrontaba o último terzo de encontro cun xogador menos.

Martí refixo a defensa facendo debutar a Iñigo López, que ingresou no terreo de xogo en lugar de Fede Cartabia. Pouco despois, pese ao empuxe do cadro local, o Dépor tivo a oportunidade de deixar o choque visto para sentenza. Álex Bergantiños recuperou a pelota, pilotou a contra, cedeu á dereita para a incorporación de Pedro e o alacantino rematou cruzado con potencia. Respondeu con acerto Gaizka Campos, que rexeitou cara ao centro da área, onde nin Carlos Fernández nin Quique puideron capturar o rexeite para remachar a porta baleira.

O Numancia tivo a gran ocasión de meterse no partido no minuto 80, despois dun centro de Markel que Guillermo cabeceou ao traveseiro despois de que Dani Giménez rozase a pelota para impedir que se coase na portería branquiazul.

Cinco minutos despois, Viguera tamén buscou o gol para o Numancia cun novo croque. A pelota escapouse por pouco á dereita do marco defendido por Dani Giménez.

A piques de cumprirse o minuto 90, Guillermo logrou acurtar distancias para o conxunto soriano. O dianteiro cabeceou un centro de Ganea con suficiencia e superioridade, lonxe do alcance do porteiro branquiazul.

Pouco despois, en pleno acoso, Dani Giménez evitou o empate nun novo balón colgado á área, que peiteou Guillermo e de novo rematou de cabeza, picando a pelota, Viguera. O porteiro herculino despexou a saque de esquina cos pés.

Os branquiazuis aguantaron o resto dos 4 minutos de tempo engadido para volver sumar unha vitoria no terreo de xogo –si sumaron os 3 puntos correspondentes ao partido anulado contra o CF Reus– após 9 partidos sen facelo. Con este triunfo alcanzan os 57 puntos, a só 1 da zona que dá acceso ás eliminatorias de ascenso a Primeira División.

CD Numancia: Gaizka Campos, Markel, Escassi, Atienza, Ganea, Diamanka, Gus Ledes, Fran Villalba (Viguera, min. 75), Yeboah (Guillermo, min. 59), David Rodríguez e Higinio.

RC Deportivo: Dani Giménez, Bóveda, Domingos Duarte, Somma, Diego Caballo, Fede Cartabia (Iñigo López, min. 72), Álex Bergantiños, Edu Expósito, Borja Valle (Pedro, min. 70), Carlos Fernández (Vicente Gómez, min. 78) e Quique.

Goles: 0-1 Borja Valle (min. 3); 0-2 Somma (min. 9); 1-2 Guillermo (min. 90).

Árbitro: Milla Alvéndiz (c. andaluz). Expulsou a Somma (min. 69) por dobre amoestación. Cartón amarelo a Higinio (min. 40), Somma (min. 45+1), Atienza (min. 54), Borja Valle (min. 56), Edu Expósito (min. 75) e David Rodríguez (min. 90+1).

Incidencias: partido correspondente á 36ª xornada de LaLiga 1|2|3 no Novos Estadio dos Pajaritos ante uns 3.500 espectadores, cun centenar de deportivistas nas bancadas.