O Dépor perde 2 puntos en Córdoba após quedar con 9 xogadores (1-1)

O Deportivo viu impotente como se lle escaparon 2 puntos no tempo engadido da segunda metade, momento no que o Córdoba equilibrou o gol inicial de Quique González cando os branquiazuis se atopaban con 9 homes sobre o terreo de xogo despois de sufrir as discutibles expulsións de Pablo Marí e Borja Valle.

Natxo González, adestrador branquiazul, modificou dúas pezas con respecto ás que presentou de inicio na pasada xornada, na goleada ante o Elche CF en ABANCA-RIAZOR. En mediocampo, Edu Expósito deixou o seu lugar a Vicente Gómez. Na dianteira, Quique recuperou a titularidade após cumprir sanción, en detrimento de Christian Santos.

Case sen respiro, case sen deixar que o Córdoba tocase a pelota, o Deportivo adiantouse no marcador. Unha preciosa combinación iniciada cun pase longo de Pablo Marí cara a Saúl e continuada cun centro por baixo do lateral zurdo que Carles Gil deixou pasar, converteuna en gol Quique, rematando inapelablemente ao primeiro toque coa súa bota esquerda desde o bordo da área pequena. Transcorreran pouco máis de 120 segundos desde o asubío inicial.

Superado o minuto 10 espertou o Córdoba, que xerou tres ocasiones clarísimas de maneira consecutiva. Primeiro, no minuto 12, nunha durísima volea de Jaime Romero após un saque de banda no que Piovaccari deixoulle o coiro cando chegaba desde atrás. Dani Giménez puxo os seus puños diante para rexeitar a pelota. Acto seguido, o porteiro deportivista desviou a córner, após unha felina estirada, un remate con sinal de gol de Luis Muñoz. E no mesmo saque de esquina, Quim Araujo cabeceou de socato, chegando desde atrás completamente só, pero fíxoo polo medio, onde se topou de novo co porteiro branquiazul.

No minuto 21 volveron aparecer as mans de Dani Giménez para rexeitar novamente pola liña de fondo un duro disparo de Javi Lara.

Por entón, o conxunto de José Ramón Sandoval atopábase máis cómodo que un Dépor que non atopaba a maneira de facerse coa posesión, que o conxunto local ostentaba nun 55 por cento.

Despois dun segundo cuarto de partido con escasos achegamentos de perigo a ambas as porterías, Quique acariñou o segundo gol para o Dépor, despois dunha gran manobra na área. Desde unha posición escorada, o dianteiro castelán cruzou un duro remate ante o que reaccionou pleno de reflexos Carlos Abad, que meteu a súa man dereita para rozar o esférico e evitar que se introducise no seu marco.

Co 0-1 chegouse ao descanso, tralo cal o conxunto verdibranco introduciu dous cambios, en busca de darlle maior ritmo ao encontro.

Nada máis comezar a segunda parte, unha das novidades, Blati Touré, puxo a proba a Dani Giménez, que atallou o balón con seguridade. Só dous minutos despois, David Simón cabeceou fóra, chegando completamente só desde atrás, un saque de esquina lanzado por Krohn-Dehli.

Cando se cumpría a hora de xogo, de novo Dani Giménez sacou unha man salvadora nun libre directo do especialista Javi Lara. O porteiro deportivista voou cara ao seu pau dereito para rexeitar o coiro con luva esquerda. De novo tentouno o capitán cordobesista dous minutos despois. O balón escapouse das mans a Dani Giménez, pero Domingos Duarte estivo rápido para despexar a córner ante a presión de Piovaccari.

No minuto 69, Quique conduciu un contragolpe maxistral cunha carreira de máis de 60 metros, ata que buscou o desmarque de Carlos Fernández. O dereitazo cruzado do dianteiro andaluz marchouse moi preto do poste dereito da portería local.

Pouco antes, Natxo González retirara do campo a Carles Gil para dar entrada a Borja Valle. O berciano situouse no vértice esquerdo do rombo do mediocampo, pasando Vicente Gómez a ocupar a posición máis adiantada da medular.

E pouco despois, Krohn-Dehli tivo que retirarse lesionado, cunha picada na ingua. Edu Expósito ocupou a posición do danés na dereita do mediocampo.

A piques de cumprirse o minuto 80, o Dépor quedou con 10 xogadores, ao ver a segunda cartolina amarela Pablo Marí, por unha falta un tanto discutible. Nesa mesma acción, Aguado disparou filtrando o balón entre moitísimos xogadores, pero topouse de novo con Dani Giménez que, tapado pero ben colocado, rexeitou o esférico cara a unha lateral da área para afastar o perigo.

Co tres cambios xa realizados, Natxo González situou a Álex Bergantiños como central xunto a Domingos Duarte. Pero as cousas complicáronse aínda máis cando Ais Reig expulsou a Borja Valle por uns supostos insultos cando estaba tirado no chan após recibir unha cotenada por parte dun rival, que ben podería ser o expulsado na devandita acción. As protestas na banda tamén lle custaron a expulsión ao adestrador deportivista.

Con só 9 xogadores sobre o céspede do Nuevo Arcángel, Carlos Fernández tivo a oportunidade de sentenciar a contenda. Ao pescar un balonazo da zaga coruñesa e roubarlle a carteira a Luis Muñoz. Pero a volea franca do dianteiro branquiazul foise moi por riba do traveseiro.

Aínda que o Dépor defendeu realmente ben con 8 xogadores de campo, atopouse co empate cando xa pasaban 4 minutos do tempo de regulamentario, nun córner no que o balón quedou solto na área pequena e Andrés empuxouno ao fondo da rede.

Con este empate, o Deportivo acumula 5 encontros consecutivos sen coñecer a derrota, nos que sumou 11 dos últimos 15 puntos en xogo, que lle sitúan no pelotón de cabeza de LaLiga 1|2|3, a só 3 puntos do líder, o Málaga CF.

Córdoba CF: Carlos Abad, Loureiro (Andrés, min. 72), Luis Muñoz, Quintanilla, Javi Galán, Bambock (Aguado, min. 46), Álex Vallejo, Jaime Romero, Quim Araujo (Blati Touré, min. 46), Javi Lara e Piovaccari.

RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl (Diego Caballo, min. 53), Krohn-Dehli (Edu Expósito, min. 72), Álex Bergantiños, Vicente Gómez, Carles Gil (Borja Valle, min. 67), Carlos Fernández e Quique.

Goles: 0-1 Quique (min. 3); 1-1 Andrés (min. 90+4).

Árbitro: Ais Reig (c. valenciano). Expulsou a Pablo Marí (min. 79), por dobre amoestación, e a Borja Valle (min. 84) con vermella directa. Cartón amarelo a Saúl (min. 11), Javi Galán (min. 37), Quintanilla (min. 41), Loureiro (min. 45+1), Pablo Marí (min. 50) e Domingos Duarte (min. 59).

Incidencias: partido correspondente á 10ª xornada de LaLiga 1|2|3 no Estadio Nuevo Arcángel ante 10.604 espectadores.