O Dépor volve cantar vitoria (3-2)

O Deportivo, despois dos empates ante Pontevedra CF e RC Celta B, volveu ao camiño do triunfo en ABANCA-RIAZOR fronte ao CF Talavera de la Reina nun partido que se lle complicou nos últimos minutos despois de dispoñer de dous goles de vantaxe en dúas ocasións.

O técnico deportivista, Borja Jiménez, realizou tres cambios, que en principio ían ser catro, con respecto ao once inicial do pasado sábado en ABANCA-Balaídos. Jaime, Raúl Carnero e Ibai saíron do equipo titular e ocuparon o seu lugar Pablo Martínez –que deste xeito debutou coa camiseta branquiazul–, Álex Bergantiños e Rubén Díez. As molestias que no quecemento sentiu Isi Gómez, inicialmente titular, fixeron que a última hora Olabe repetise no equipo inicial.

A primeira metade deixou un sabor agridoce en ABANCA-RIAZOR, posto que o dominio e sobre todo as ocasións corresponderon case en exclusiva aos branquiazuis, que levaron a vestiarios un escaso botín vistos os méritos duns e outros: 2-1.

Rubén Díez avisou no minuto 5 cunha gran acción individual: túnel sobre Lass a 25 metros da portería e duro disparo do maño á dereita do portal visitante. Foi o preludio do primeiro tanto, que chegou no minuto 6, obra de Diego Villares. O villalbés enganchou un potente dereitazo na media lúa da área nunha deixada cara atrás de Trilli após unha longa acción do ataque deportivista.

As ocasións coruñesas non foron moitas pero si moi claras. No minuto 12 chegou unha internada de Mario Soriano, que conectou con Quiles na frontal da área. O dianteiro recortou ao seu defensor pero outro defensa cruzouse para rexeitar o seu disparo. O balón caeu a Diego Villares que volveu probar fortuna, aínda que esta vez o seu lanzamento foise alto.

O primeiro achegamento do CF Talavera de la Reina foi un lanzamento frouxo e centrado de Álvaro Juan que atrapou Mackay sen dificultades, no minuto 23.

Dous minutos despois produciuse un pase de Diego Villares para un desmarque en diagonal dentro da área de Quiles, cuxo disparo coa perna dereita sacou a córner Rabanillo. Case a continuación, no minuto 27, un centro pasado de Víctor Narro atopou a Trilli no segundo pau. O remate a botepronto do canteirán estrelouse no exterior do poste esquerdo da portería toledana. Recentemente superada a media hora, un canonazo de Olabe desde 30 metros rexeitouno Rabanillo como puido.

O segundo tanto parecía cuestión de tempo. E chegou no minuto 34, nun centro pechado de Rubén Díez nun saque de esquina xogado en curto que tratou de peitear Lapeña. O rioxano non tocou o esférico, que se coou na portería despois de rozar levemente na cabeza de David Morante.

Trilli dispuxo dunha gran ocasión para facer, no minuto 37, o 3-0. O canteirán recibiu con espazo por diante, recortou ao seu par e o seu zurdazo topouse coas pernas doutro defensa, saíndo a córner. Como adoita ocorrer no fútbol, o Dépor perdoou a sentenza e o CF Talavera de la Reina, tres minutos despois, acurtou distancias, cando Escudero acudiu veloz a remachar un rexeite de Mackay a un duro tiro afastado de Etxaburu.

O CF Talavera de la Reina entrou con mellor pé na segunda parte, aínda que a súa melloría serviulle para evitar as ocasións deportivistas pero non para xerar perigo.

Con todo, no minuto 56, o Dépor atopou a precisión e os ocos para facer o 3-1. Un fenomenal balón en profundidade de Diego Villares para Trilli serviuno o canteirán á área para a chegada desde atrás de Álex Bergantiños. O dereitazo ao primeiro toque do capitán desde o punto de penalti estrelouse no poste dereito da portería toledana, pero introduciuse na mesma despois de golpear nas costas do gardameta Rabanillo.

Os branquiazuis mandaban con claridade e gozaron de dúas boas oportunidades para pechar o choque. A primeira, no minuto 59, cando Dani Ramos evitou que Quiles engatillase dentro da área despois dunha boa triangulación con Mario Soriano. A segunda, no 64, cando Álex Bergantiños sacou achas do pau dereito cun disparo colocado desde o bordo da área.

Con todo, o conxunto manchego volveu colocarse a tiro de pedra no minuto 66. Un balón longo de Lolo Garrido ás costas dos centrais atopou a Álvaro Juan, que serviu ao punto de penalti para a chegada, completamente só, de Escudero, que marcou a pracer.

O Dépor perdeu frescura e os visitantes viron a oportunidade de sacar ao positivo de ABANCA-RIAZOR. No minuto 72, Giuliano centrou desde o extremo esquerdo por baixo superando a toda a zaga coruñesa pero Escudero non chegou a rematar na área pequena por milímetros.

Nos minutos finais, o CF Talavera de la Reina buscou con insistencia ao ariete Bachirou Compaoré. O burkinés cabeceou varios balóns, o máis perigoso deles por riba do traveseiro nunha falta colgada por Giuliano desde o extremo dereito no minuto 87.

Xa en tempo engadido, un centro raso de Álvaro Juan á área pequena para a chegada, unha vez máis, de Giuliano cortouno Antoñito in extremis. Cos visitantes envorcados, Svensson estivo a piques de facer o cuarto cun canonazo que despexou Rabanillo. Os 2 minutos engadidos aos 6 inicialmente sinalados polo cuarto árbitro acabaron de acrecentar a sensación de frustración en ABANCA-RIAZOR.

Con esta vitoria, o Deportivo ponse ao día co resto de equipos da zona alta da táboa, alcanzando os 11 puntos despois de 5 partidos, nos que non sabe o que é perder.

RC Deportivo: Mackay, Trilli (Antoñito, min. 74), Lapeña, Martínez (Jaime, min. 74), Víctor Narro (Raúl Carnero, min. 90+1), Diego Villares, Álex Bergantiños, Olabe, Rubén Díez, Quiles (Svensson, min. 74) e Mario Soriano (Zalazar, min. 81).

CF Talavera de la Reina: Rabanillo, Mayorga, Dani Ramos, David Morante, Brau (Gayoso, min. 46), Álvaro Juan, Lass Sangaré (Javi Bueno, min. 70), Renan Zanelli (Lolo Garrido, min. 55), Etxaburu (Giuliano, min. 70), Souleymane Faye (Bassirou Compaoré, min. 70) e Escudero.

Goles: 1-0 Diego Villares (min. 6); 2-0 Rubén Díez (min. 34); 2-1 Escudero (min. 40); 3-1 Rabanillo, en propia meta (min. 56); 3-2 Escudero (min. 66).

Árbitro: Díaz González (c. asturiano). Cartón amarelo a Brau (min. 30), Lass (min. 49), Mayorga (min. 58), Dani Ramos (min. 88) e Antoñito (min. 89).

Incidencias: partido aprazado da 1ª xornada do Grupo 1 de Primera Federación disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 12.360 espectadores.