Tres puntos que voan por milímetros (1-2)

O Deportivo caeu ante o Girona nun partido marcado de principio a fin polas decisións arbitrais. O colexiado Gil Manzano concedeu un penalti inexistente a cada equipo e anulou dous goles aos deportivistas en situación similar, milímetro arriba ou abaixo da liña da legalidade, ao gol que si validou para que os visitantes establecesen o 1-2 definitivo.

O técnico do RC Deportivo, Pepe Mel, practicamente repetiu o once inicial que presentou na anterior xornada, na visita ao Eibar. Unicamente realizou un cambio con respecto ao equipo que saltou de inicio ao céspede de Ipurua. Florin Andone deixou a súa praza na punta de ataque a Lucas Pérez.

O primeiro terzo do acto inicial transcorreu con escasas chegadas de perigo a ambas as áreas. O Girona fíxoo a balón parado, nun cabezazo de Jonas Ramalho que se marchou alto. O Dépor, nun disparo desde a frontal de Fede Cartabia. Os branquiazuis tiveron máis a pelota, por riba do 60 por cento.

Con todo, nunha xogada sen perigo, os xerundenses atopáronse coa oportunidade de adiantarse no marcador. Nun centro á área que voaba cara ás mans de Francis, Albentosa e Kayode estaban a agarrarse mutuamente, o dianteiro visitante deixouse caer e Gil Manzano sinalou penalti. Aday Benítez transformouno no 0-1 tras enganar ao novo porteiro deportivista. Corría o minuto 25.

Os branquiazuis seguiron monopolizando a posesión, pero sen incordiar en exceso a Bono. Un córner cabeceado mal por Sidnei e unha nova cabezada, esta vez chegando desde atrás, de Fede Cartabia foi toda a bagaxe deportivista nos dez minutos posteriores ao tanto xerundense. Mentres, o equipo catalán vía como un pé esquerdo milagroso de Sidnei evitaba o 0-2, cortando un pase da morte de Kayode a Portu.

Preto do minuto 40, o colexiado, a instancias do seu asistente, anulou un gol a Borges, por fóra de xogo de Albentosa, que cedera o esférico cara atrás ao costarriqueño. E recentemente superado ese minuto, o árbitro afogou de novo o berro de celebración ao negar un novo gol a Fede Valverde, que remachaba un rexeite de Bono a disparo de Juanfran. Ambas as accións foron cuestión de milímetros.

Coa vitoria visitante pola mínima chegouse ao descanso, tras o que non se produciron variacións en ningunha das dúas formacións.

Nada máis comezar a segunda metade, Francis evitou o 0-2 nun lanzamento lonxano de Aleix García. O gardameta nixeriano desviou a saque de esquina coas xemas dos dedos. A resposta deportivista chegou pouco despois, nun córner que rematou no segundo pau de volea Fede Cartabia. O coiro marchouse lonxe da portería.

Non tardou en chegar o empate, noutro rigoroso penalti, esta vez de Ramalho sobre Lucas Pérez. O dianteiro coruñés transformouno no 1-1, aos 51 minutos de xogo.

O dominio deportivista intensificouse tras o tanto da igualada. Os branquiazuis comezaron a merodear a área xerundense con maior insistencia. Recentemente ingresado no terreo de xogo, Adrián estivo a piques de facer o 2-1 tras unha manobra xenial na área, con chapeu a Ramalho incluído. O seu remate, mordido, foi parar a mans de Bono.

Acto seguido, Fede Cartabia malogrou outra clara oportunidade tras un precioso pase de culler, de novo, de Adrián. O arxentino quixo deixar para atrás de cabeza, no canto de deixar baixar o balón aos seus pés, pois se atopaba totalmente só na área.

O Girona non se achicou a pesar de verse acurralado. Os branquivermellos probaron de novo a Francis. O disparo afastado de Granell despexouno o porteiro nixeriano outra vez a córner. Instantes despois, cobrou de novo vantaxe no marcador, nunha acción novamente milimétrica, na que Portu quedou só ante Francis roldando a posición de fóra de xogo, tras unha deixada de cabeza de Kayode. O dianteiro visitante, no minuto 71, definiu ante a saída do gardameta branquiazul.

Aos herculinos custoulles refacerse para tratar de buscar o empate. Achegouse Andone, que entrou con todo a un rexeite altísimo dun remate de Adrián, pero o seu cabezazo marchouse á dereita da portería visitante. Despois, Borges non chegou por milímetros a un fenomenal servizo de Zakaria Bakkali.

A pesar de que a segunda metade estendeuse seis minutos, o Deportivo non foi capaz de incordiar máis o portal xerundense. Con todo, os deportivistas dispuxeron na última acción dun libre directo en posición franca. Celso Borges estampou o esférico na barreira e o colexiado sinalou o final do partido.

Con esta nova derrota, o Deportivo queda con 8 puntos en 9 xornadas, con 4 equipos por baixo e 2 puntos de vantaxe sobre a zona de descenso que abre a UD Las Palmas, precisamente o seu próximo rival, tanto en Copa (xoves 26 de outubro ás 20:30 horas no Estadio ABANCA-RIAZOR) como en Liga (luns 30 de outubro ás 21:00 horas no Estadio de Gran Canaria).

RC Deportivo: Francis, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho, Guilherme, Borges, Fede Cartabia (Bakkali, min. 76), Emre Çolak (Andone, min. 72), Fede Valverde (Adrián, min. 64) e Lucas.

Girona CF: Bono, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Maffeo, Aday Benítez (Mojica, min. 79), Aleix García, Pere Pons (Granell, min. 59), Portu, Kayode e Borja García (Douglas Luiz, min. 59).

Goles: 0-1 Aday Benítez, de penalti (min. 25); 1-1 Lucas Pérez, de penalti (min. 51); 1-2 Portu (min. 71).

Árbitro: Gil Manzano (c. estremeño). Cartón amarelo a Albentosa (min. 24), Pere Pons (min. 27), Ramalho (min. 50), Granell (min. 66), Aday Benítez (min. 69), Fede Cartabia (min. 76), Mojica (min. 80), Guilherme (min. 83), Aleix García (min. 90), Bernardo (min. 90+5) e Douglas Luiz (min. 90+6).

Incidencias: partido correspondente á 9ª xornada de LaLiga Santander disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 17.584 espectadores.