Un punto insuficiente nun partido chave (2-2)

O Deportivo non foi capaz de derrotar ao seu inmediato predecesor na clasificación, o Levante, nun partido que chegou a dominar por 2-0 pero que se torceu coa inxusta expulsión de Celso Borges, clave para que o cansazo acabase pasando factura aos branquiazuis, que xogaron unha hora cun home menos e acabaron encaixando os dous goles no últimos dez minutos.

Cristóbal Parralo, adestrador branquiazul, repetiu por terceiro partido consecutivo a aposta por aliñar de saída ao seu tres dianteiros, Florin Andone, Adrián e Lucas. Con respecto ao encontro da pasada fin de semana no Santiago Bernabéu, o preparador deportivista realizou dous cambios: Sidnei volveu ao equipo en lugar de One e Carles Gil ocupou a posición do lesionado Pedro Mosquera.

No primeiros dez minutos, ningún equipo chegou con claridade á portería contraria. E só o Levante acabou disparando a portería en senllas xogadas elaboradas. Na primeira, Campaña bateu moi por encima da portería de Rubén. Na segunda, o meta coruñés detivo con seguridade o disparo raso do centrocampista 'granota'.

O Dépor aproveitou a súa primeira acción a balón parado para adiantarse no marcador. No minuto 19, unha falta sobre Andone no extremo esquerdo botouna Lucas con moito veleno cara ao bordo da área pequena, onde Adrián cabeceou á perfección para superar a Oier Olazábal. Foi o quinto tanto do dianteiro asturiano na presente temporada.

Pouco despois, primeiro problema para o conxunto deportivista. Sidnei sentiu unha picada na súa coxa esquerda e tivo que ser substituído. O recentemente chegado Eneko Bóveda foi chamado a filas, no que supuxo o seu debut coa camiseta branquiazul.

Superada a media hora, unha xogada cambiou o devir do encontro. Celso Borges gañou no salto dun balón longo a Coke, co brazo sobre o seu ombreiro, e o colexiado ensinou a segunda cartolina amarela ao costarriqueño. O Dépor quedaba con dez xogadores cunha hora por diante, no minuto 34.

Poucos minutos despois, Cristóbal recompuxo o seu equipo coa entrada de Fede Valverde en lugar de Lucas. O Dépor pasou a xogar cun 4-4-1, co uruguaio no dobre pivote xunto a Guilherme, Carles Gil na banda dereita, Adrián na esquerda e Andone só en punta.

Precisamente o romanés abriu brecha no marcador, cando estaba a piques de cumprirse o minuto 45. Juanfran caracoleó en mediocampo, xogou cara ao centro para Fede Valverde e leste abriu ao primeiro toque cara á dereita para Carles Gil. O valenciano buscou cun balón en profundidade o desmarque de Andone, que non perdoou no man a man con Oier para asinar o seu sexto tanto no actual curso.

No descanso, Juan Ramón López Muñiz, técnico visitante, realizou dous cambios para formar un conxunto máis ofensivo, en vista da superioridade numérica. E aos cinco minutos do segundo período, esgotou as súas posibilidades de refresco. O preparador levantinista sacou do campo ao lateral dereito, Coke, e a dous centrocampistas de corte defensivo como Cheikh Doukouré e Jefferson Lerma para dar entrada a tres atacantes como Emmanuel Boateng, Roger Martí e Enis Bardhi.

Segundos antes da terceira substitución, Roger non chegou por milímetros a un centro bombeado de Ivi, con Rubén batido, após un erro de entendemento entre Luisinho e Adrián, na primeira oportunidade após a continuación.

Á hora de xogo, Adrián conduciu un contragolpe polo centro e buscou en profundidade a Fede Valverde. Erick Cabaco saíu ao cruzamento, pero o rebote caeu a pés de Andone. Excesivamente escorado, o romanés quixo asegurar o toque co interior da súa bota esquerda, co que o coiro se marchou demasiado cruzado.

Na segunda metade, o partido moveuse entre longas posesións do Levante e contadas saídas do Dépor para atopar un respiro. A pesar do seu control do partido, o Levante tampouco gozou de ocasións claras antes do ecuador do tempo complementario.

Con quince minutos por diante, e despois dun par de chegadas da man dun extraordinario a pesar da súa soidade Andone, Cristóbal tratou de pór cemento ao seu equipo, coa entrada de Fernando Navarro por Carles Gil. Luisinho pasou a xogar na banda esquerda do mediocampo.

Pouco despois, o Levante recortou distancias após un remate de Ivi desde o interior de área, que rozou lixeiramente Schär coa súa cabeza, após quedar Juanfran en situación de dous contra un entre o goleador visitante e Bardhi. Corría o minuto 80. Segundos despois, Roger cabeceou por moi pouco fose un centro de Morais desde o extremo dereito. Riazor suspirou.

O Levante estreitou o cerco á portería branquiazul e logrou o empate, por medio novamente de Ivi, cun disparo desde o bordo da área que atopou a cepa do poste esquerdo da portería de Rubén.

Un Dépor abatido, con todo, tivo a ocasión para levar o tres puntos, xa no tempo engadido, nun córner botado por Juanfran que cabeceou Adrián, aínda que o fixo como Roger minutos antes, rozando o pau dereito da portería.

Non houbo tempo para máis, e con este punto o Deportivo suma un total de 17, dous por baixo do seu rival de hoxe e do Alavés.

RC Deportivo: Rubén, Juanfran, Schär, Sidnei (Eneko Bóveda, min. 24), Luisinho, Guilherme, Borges, Carles Gil (Fernando Navarro, min. 76), Lucas (Fede Valverde, min. 41), Andone e Adrián.

Levante UD: Oier, Coke (Boateng, min. 46), Erick Cabaco, Chema, Lúa, Campaña, Lerma (Bardhi, min. 51), Doukouré (Roger, min. 46), Jason, Ivi e Morais.

Goles: 1-0 Adrián (min. 19); 2-0 Andone (min. 45); 2-1 Ivi (min. 80); 2-2 Ivi (min. 84).

Árbitro: González Fortes (c. asturiano). Expulsou a Borges (min. 34), por dobre amoestación. Cartón amarelo a Borges (min. 3), Luisinho (min. 17), Lerma (min. 30), Doukouré (min. 36), Chema (min. 48), Campaña (min. 57), Roger (min. 61), Guilherme (min. 72), Andone (min. 85), Schär (min. 88) e Rubén (min. 88).

Incidencias: partido da 21ª xornada de LaLiga disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 20.151 espectadores.