1-0 ao Real Valladolid e o Deportivo achégase á final

O R.C.Deportivo ?da Copa? despregou un xogo brillante na Semifinal do torneo do K.O. Na primeira parte, ademais do gol de Raudnei no minuto 36, púidose marcar o 2-0, e aínda con máis claridade na segunda metade. O propio Raudnei, Ramón ou José Ramón atopá

Excelente actuación branquiazul e extraordinario ambiente nas bancadas
O DEPORTIVO MERECEU UNHA DIFERENZA MÁIS AMPLA ANTE O R.VALLADOLID

R.C.DEPORTIVO: Jorge; Cayetano, Martín Lasarte, Antonio, Ramón; José ramón (m.80 Fontana), Aspiazu, Agulló, Fran; Gil e Raudnei.

REAL VALLADOLID: Ravnic; Patri, Moreno, Gonzalo, Lemos; Albesa, Miljus (m.83 Damián), Minguela, Albis (m.76 Fonseca); Jankovic, Alberto.

Nin o sinal de Primeira División, nin o que Cantatore trouxésese á Coruña a todas as súas figuras, amedrentaron aos irregulares deportivistas na liga. Na Copa son ?outra cousa?.

E demostrárono desde os primeiros lances do encontro a pesar da disciplina, orde e ao xogo ao ralentí dos valisoletanos. O Deportivo acosa desde o principio e apenas dá tregua aos de Valladolid, que llas ven e deséxanllas para sacudirse o agobiador dominio local (...).

O primeiro aviso dáo Raudnei ao catro minutos, repetindo sorte Fran tres despois, sen que apenas o Valladolid logre saír da súa parcela.

A partir do minuto 15, o Deportivo pisa o acelerador e embotella ao Valladolid, que se encerra na súa área e de novo o brasileiro e Fran están a piques de marcar. Riazor vibraba e o gol víase chegar, aínda que tarda un pouco, coincidindo coa segunda onda de acoso branquiazul.

Isto, o gol de Raudei por baixo (m.36), failles reaccionar e saen un pouco máis ao ataque os de Cantatore, o que permite a Alberto (m.41) dispor dunha clara ocasión ante un mal entendemento da defensa branquiazul. A iso responde José Ramón, a un minuto do descanso, cun tiro que sae rozando o traveseiro.

-Púidose sentenciar na segunda metade.

Aínda que o segundo gol roldouse nos primeiros 45 minutos, si se puido asegurar nada máis porse o balón en xogo, xa que ao minuto, un centro de Agulló cabeceouno con habilidade Raudnei, pero Ravnic estaba moi atento.

Volve acosar insistentemente o Deportivo, e Gonzalo (m.56) está a punto ede marcar no seu propio marco. Nos minutos 65 e 70., Ravnic vese obrigado a enviar a córner tiros de Ramón e José Ramón.

Non arroxa a toalla o Valladolid e trata de sacar proveito dun lixeiro descanso que se toma o Deportivo ?o gasto fora moito e era lóxico-, sobre todo ao saír Fonseca por Albis.

Resumindo, o Deportivo mereceu mellor resultado, polo que a final da Copa xa non parece tan lonxe.