Excesivo castigo no RCDE Stadium (4-1)

O RC Deportivo caeu inxustamente goleado ante o Espanyol, nun partido que se lle puxo moi costa arriba ao encaixar dous goles no primeiro cuarto de encontro, que estivo a piques de equilibrar nun fenomenal arranque de segunda metade e que acabou por escapárselle por culpa dun discutible penalti.

O técnico do RC Deportivo, Pepe Mel, realizou un único cambio con respecto ao equipo que o pasado mércores, fronte ao Alavés, logrou a primeira vitoria branquiazul na presente liga. O romanés Florin Andone deixou o seu sitio ao turco Emre Çolak.

Antes de cumprirse o minuto 5, o Espanyol adiantábase no marcador, nunha acción rápida na que Léo Baptistão cabeceou en prancha no primeiro pau un centro de Víctor Sánchez.

Ata entón, o Dépor probárao en dúas ocasións desde a longa distancia, por medio de Guilherme, nun durísimo disparo que se topou cun defensa local, e despois a través de Emre Çolak, que non puido axustar o seu lanzamento, que detivo con facilidade no centro da portería Pau López.

A continuación, Gerard Moreno non foi capaz de aproveitar un descoido de Schär, que se refixo con rapidez para conxurar o perigo. A resposta deportivista chegou desde as botas de Fede Cartabia, por partida dobre, en senllos lanzamentos lonxanos. O primeiro, no minuto 15, marchouse alto. O segundo, catro minutos despois, foise desviado á dereita da portería barcelonesa.

No minuto 22, o Espanyol ampliou distancias, nun saque de esquina botado por Pablo Piatti e peiteado lixeiramente por Gerard Moreno que introduciu na súa propia portería Alejandro Arribas.

Dous minutos máis tarde, Fabian Schär recuperou un balón anticipándose en mediocampo, arrancou cara á área rival e de lonxe lanzou un trallazo por baixo que Pau López só puido frear en dous tempos. No minuto 28, Emre Çolak enganchou unha volea dentro da área ao rexeite da retagarda local tras un centro de Juanfran. O esférico escapóuselle ao turco por centímetros, rozando o poste dereito do portal españolista.

No minuto 32, un novo disparo de Emre Çolak, que alterou a súa traxectoria ao rozar en Hermoso, puxo en enormes aprietos a Pau López que, con todo, nun alarde de reflexos foi capaz de evitar o gol rexeitando a saque de esquina. No 35, Borges non puido chegar no segundo pau a un centro envelenado de Lucas Pérez que xa superara as mans do porteiro 'perico'.

Chegouse ao descanso coa vitoria por 2-0 para o Espanyol e coa sensación de que o Deportivo mereceu polo menos acurtar distancias despois duns bos últimos 15 minutos.

A segunda metade arrancou coa mesma tónica. Un Dépor encima do Espanyol, en busca de meterse no partido canto antes. Nos primeiros tres minutos, os branquiazuis gozaron de dúas ocasións clarísimas. Primeiro, nun remate pifiado coa esquerda de Guilherme tras un gran control co peito. Despois, nun tremendo zurdazo de Fede Cartabia que rexeitou de novo Pau López.

Todo ese dominio plasmouse no marcador, por fin, no minuto 53. Un fenomenal desborde de Luisinho pegado ao cal do extremo esquerdo finalizouno Celso Borges, despois de que o lateral portugués apurase a liña de fondo e enviase un duro centro raso ao segundo pau.

Tras o gol, tardou dez minutos en volver achegarse o Deportivo. Borges non puido precisar o seu cabezazo a centro de Juanfran. Por entón, o RCDE Stadium xa comezaba a asubiar aos seus xogadores.

No minuto 72, o Espanyol atopouse cun penalti. Os locais non desperdiciaron a oportunidade de colocar o 3-1. Alejandro Arribas adiantouse demasiado o balón, foi ao cruzamento con Esteban Granero e o centrocampista local foise ao chan tras notar un leve contacto. Gerard Moreno transformou a pena máxima.

O gol reviviu ao Espanyol e deixou tocado ao Dépor. A un cuarto de hora do final, os locais tiveron nas súas mans o cuarto gol en tres ocasiones consecutivas. En primeira instancia, nunha chegada de Sergi Darder que abortou Schär, enviando a córner. Despois, no mesmo saque de esquina, que cabeceou Hermoso completamente só a mans de Pantilimon. E por último, nun mal pase de Pantilimon, que entregou o esférico a Sergio García. No man a man, o dianteiro tentou superar á meta romanés cunha vaselina que se lle escapou moi alta.

Cun Dépor afundido, Gerard Moreno, xa ao fío do tempo engadido, pechou o marcador empuxando un servizo de Léo Baptistão desde o extremo dereito.

Con esta nova derrota, o Deportivo continúa unha xornada máis en posicións de descenso, tras sumar 4 puntos en 6 partidos.

RCD Espanyol: Pau López, Víctor Sánchez, David López, Hermoso, Aarón Martín, Darder, Diop (Marc Roca, min. 70), Léo Baptistão, Xurado (Sergio García, min. 65), Piatti (Celeiro, min. 60) e Gerard Moreno.

RC Deportivo: Pantilimon, Juanfran, Schär, Arribas, Luisinho, Guilherme (Andone, min. 69), Borges, Fede Cartabia (Bruno Gama, min. 85), Emre Çolak (Borja Vale, min. 74), Fede Valverde e Lucas.

Goles: 1-0 Léo Baptistão (min. 5); 2-0 Arribas, en propia meta (min. 22); 2-1 Borges (min. 53); 3-1, Gerard Moreno, de penalti (min. 72); 4-1 Gerard Moreno (min. 90).

Árbitro: De Burgos Bengoetxea (c. vasco). Cartón amarelo a Luisinho (min. 19), Víctor Sánchez (min. 75) e Bruno Gama (min. 90+3).

Incidencias: partido correspondente á 6ª xornada de LaLiga Santander disputado no RCDE Stadium ante 19.585 espectadores, con ao redor de 150 deportivistas nas bancadas.