O Dépor deixa escapar dous puntos sobre a hora ante o Málaga (3-3)

O Deportivo recuperó sensacións, volvió a xerar fútbol e oportunidades e a ver porta con facilidade, pero en tres acciones a balón parado, dous córners e unha falta, encajó tres tantos, o último

Víctor Sánchez do Amo revolucionou o seu once con numerosos cambios. Germán Lux volveu á portaría tras o debut de Stipe Pletikosa en San Mamés pola sanción do arxentino. En defensa entraron Juanfran e Luisinho por Laure e Lopo. O técnico volveu apostar pola liña de tres en mediocampo, co regreso á titularidade de Álex Bergantiños, polo que Jonás Gutiérrez regresou ao banco. Na fronte de ataque, as novidades con respecto á visita ao Athletic foron Fede Cartabia e Luís Alberto, en lugar de Oriol Rise e Fayçal Fajr.

Despois dun primeiros dez minutos con dominio local pero sen ocasións claras, a primeira produciuse, por partida dobre, no minuto 13. En primeiro lugar, Lucas botou un córner por baixo, durísimo. Ninguén acertou a rematar ou despexar e a Kameni colleulle desprevido. O cérbero camerunés despexou como puido, o esférico quedou morto na área moza e Pedro Mosquera, en pugna con Miguel Torres, non foi capaz de empuxar o esférico ao fondo das mallas. Inmediatamente despois, Kameni volveu deixar un balón solto na área, tras un centro de Luisinho. A pelota caeu novamente a Lucas, que tentou picala co porteiro no chan, pero o seu suave toque desviouno o africano co seu xeonllo dereito.

Aos 17 minutos, Celso Borges marcou despois dun servizo por alto de Fede Cartabia, pero o tanto foi anulado por posición de fóra de xogo. O arxentino, no minuto 23, culminou unha boa xogada colectiva cun disparo envelenado a perna cambiada. Con todo, a cabeza dun defensa visitante desviou o balón a saque de esquina.

Juanfran tentouno cun potente zurdazo, no rexeite da defensa andaluza a un novo córner no minuto 27, pero de novo desviou o balón un xogador malaguista, nesta ocasión co pé, e o balón perdeuse pola liña de fondo cara a outro saque de esquina.

Dous minutos despois dispuxo o Málaga dunha acción a balón parado desde a bandeirola e aproveitouna para adiantarse no marcador. Ningún xogador acertou a despexar ou rematar, o balón botou na área pequena e Charles chegou no segundo pau para cabecear a pracer o 0-1.

No minuto 34, Lucas dispuxo da máis clara oportunidade. Un sensacional servizo en profundidade de Álex Bergantiños, ao primeiro toque, deixou ao dianteiro só ante Kameni, que lle gañou no man a man. O rexeite foi a parar de novo a pés de Lucas, que con Weligton e Recio baixo paus, a tres metros da liña de gol, non foi capaz de atopar portaría e estrelou o esférico no corpo do defensa brasileiro. Nesta acción lesionouse Kameni, que debeu deixar o seu posto ao mexicano Guillermo Ochoa.

Ao fío do descanso, no minuto 43, o Deportivo atopou ao fin o premio ao seu dominio. No extremo dereito, Fede Cartabia dobrou por dentro a Juanfran, centrou raso cara atrás, onde Celso Borges anticipouse a Ignacio Camacho e, tras controlar cara á meta rival, bateu a Ochoa cun suave zurdazo cruzado.

Xusto cando se cumprían o tres minutos de desconto marcados polo cuarto árbitro, o Málaga dispuxo da súa segunda ocasión, a única en xogo en todo o partido. Foi nun centro pasado do venezolano Roberto Rosales que rematou de volea co interior do seu pé esquerdo, por encima do traveseiro, o uruguaio Chory Castro.

O Málaga botouse un pouco máis arriba co comezo da segunda metade. Os visitantes gozaron, de novo nun saque de esquina, dunha boa oportunidade. Raúl Albentosa cabeceou rozando o traveseiro do portal de Germán Lux.

Despois dun primeiro cuarto de hora de escasos achegamentos perigosos, o Málaga recuperou a súa vantaxe no marcador nun outro córner. Esta vez foi Camacho o que gañou a partida a Arribas e Fernando Navarro no corazón da área. O internacional colocou o coiro lonxe do alcance de Lux, pegado á cepa do poste esquerdo.

A reacción do Deportivo foi case inmediata. Víctor retirou do terreo a Álex Bergantiños para dar entrada a Fayçal Fajr. E case sen tempo para que o franco-marroquí entrase en xogo, Fede Cartabia internouse pola dereita, superou a Miguel Torres en velocidade e atopou o intervalo cando Weligton saíu a taparlle. O arxentino non desaproveitou o enorme corredor xerado polo recorte e superou na cara a cara a Ochoa, entrando así na historia deportivista como autor do gol número 2.000 do equipo branquiazul en Primeira División. Corría o minuto 69.

Con vinte minutos por diante, o Dépor non se volveu tolo. Espero o seu momento o equipo herculino. Atopouno nunha xogada elaborada, despois dunha longa posesión. Pedro Mosquera recibiu un balón desde a dereita, abriu rapidamente cara á esquerda en busca de Fayçal Fajr, leste controlou co abdome e sacou un centro ás toas que sorprendeu á zaga andaluza, pois atopou desmarcado a Lucas ao bordo da área pequena. O goleador deportivista remachou ante Ochoa de socato a súa décimo quinta diana no presente campionato ligueiro.

Cando se ía a cumprir o minuto 90, nunha nova acción a balón parado, esta vez unha falta na metade do terreo branquiazul, Alejandro Arribas introduciu coa súa cabeza o esférico na portaría de Lux, cando trataba de evitar o remate de Pablo Fornals.

Aínda que o Dépor tentou volver desnivelar o marcador e o Málaga perdeu a Camacho ao ver o segundo cartón amarelo, o resultado final quedaría no 3-3, co que os pupilos de Víctor Sánchez do Amo suman unha nova xornada sen gañar, a duodécima consecutiva. Tras tres derrotas seguidas, os branquiazuis aumentan a súa marcadora de puntos ata os 33, para colocarse con sete sobre a zona de descenso á espera do que fagan este domingo Granada e Sporting.

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Arribas, Fernando Navarro, Luisinho, Álex Bergantiños (Fayçal Fajr, min. 67), Pedro Mosquera, Borges, Fede Cartabia (Jonás, min. 83), Lucas (Oriol Rise, min. 85) e Luís Alberto.

Málaga CF: Kameni (Ochoa, min. 37), Rosales, Weligton, Albentosa, Miguel Torres, Atsu, Recio, Camacho, Chory Castro (Horta, min. 46), Santa Cruz (Pablo, min. 54) e Charles.

Goles: 0-1 Charles (min. 29); 1-1 Borges (min. 43); 1-2 Camacho (min. 63); 2-2 Fede Cartabia (min. 69); 3-2 Lucas (min. 80); 3-3 Arribas, en propia meta (min. 89).

Árbitro: Velasco Carballo (C. madrileño). Expulsou por dobre amarela a Camacho (min. 77 e 93). Amoestou a Luís Alberto (min. 21), Miguel Torres (min. 41), Álex Bergantiños (no descanso), Charles (min. 53), Pedro Mosquera (min. 78), Lopo (min. 91), Albentosa (min. 93) e Manu Fernández (min. 94).

Incidencias: partido da 28ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 18.446 espectadores.