O Dépor suma por oitava xornada consecutiva (1-1)

O Dépor sumou un empate en ABANCA-RIAZOR ante un rival directo, o Real Madrid Castilla, co que eleva a oito o número de xornadas consecutivas sen coñecer a derrota e mantense no pelotón de cabeza do campionato, a só 2 puntos do líder.

Óscar Cano, preparador deportivista, realizou unha soa modificación con respecto ao once inicial que presentou na pasada xornada na súa visita do RB Linense. Kike Saverio entrou na aliñación en lugar do sancionado Alberto Quiles.

O partido comezou coas claras intencións de controlar o tempo do partido por parte de ambos os equipos. O maior dominio correspondeu ao conxunto deportivista, pero non serviu para crear unha soa ocasión no primeiro cuarto de hora.

Con todo, cando se cumpría o minuto 15, Saverio atopou a Lucas cun balón longo. O '7' gañou a carreira a Carrillo pero o seu zurdazo topouse co corpo de Mario de Luis. Cinco minutos despois, unha cabezada imperial de Pepe Sánchez nun córner botado por Lucas abriu o marcador. Foi o primeiro tanto do central andaluz coa camiseta branquiazul.

O tanto espoleou ao Dépor e pareceu deixar grogui ao Real Madrid Castilla. En cuestión de segundos, os branquiazuis protagonizaron varias chegadas claras, aínda que sen remate final, primeiro de Mario Soriano e despois de Saverio. Clara foi a que se produciu no minuto 22, cando Lebedenko foise de todo aquel que saíu ao seu paso no extremo esquerdo, cedeu ao centro da área para Mario Soriano e o disparo do alcalaíno estrelouse contra as pernas dun Mario de Luis que xa se vencera cara á súa dereita.

No minuto 27 chegou unha nova cabezada de Pepe Sánchez nun saque de esquina lanzado por Lucas. O remate, esta vez picado, atrapouno o gardameta.

O Real Madrid Castilla espertou no minuto 29, cando Peter quedou só ante Mackay man a man, despois de que Olabe e Pablo Martínez chocasen no aire tentando cortar o pase cara ao extremo madridista. O porteiro coruñés aguantou ben o intento de recorte de Peter e evitou o tanto.

Nada puido facer Mackay no minuto 40, cando chegou o empate do conxunto visitante. Marvel devolveu cara ao centro da área no segundo pau un saque de esquina, o balón no punto de penalti bateuno Mario Martín, o esférico golpeou nun compañeiro e o rexeite caeu de novo a Marvel, que fusilou a Mackay cun potente zurdazo. O tanto puxo fin a 490 minutos sen encaixar un gol.

O Real Madrid Castilla gozaba dos seus momentos de maior dominio no primeiro tempo e ao fío do descanso dispuxo dunha clara oportunidade para dar a volta ao marcador. Arribas centrou ao segundo pau onde Álvaro, completamente só, rematou coa esquerda lanzándose ao chan. O balón perdeuse rozando o poste esquerdo da meta coruñesa.

A segunda metade arrancou cun Dépor máis vivo. Unha clara chegada de Mario Soriano á liña de fondo só serviu para rabuñar un saque de esquina. No minuto 51, un centro de Antoñito a perna cambiada cabeceouno Lucas frouxo por riba do traveseiro.

A partir de entón, o Real Madrid Castilla comezou a ter máis posesión. Produto diso, no minuto 53, Olabe sacou sobre a liña de gol un remate de Álvaro no segundo pau a centro de Obrador.

O dominio visitante, aínda que sen ocasións, obrigou a Óscar Cano a modificar o seu debuxo. No minuto 64, Lapeña entrou por Antoñito e Yeremay por Saverio, co que Villares desprazouse ao carril dereito, e os herculinos pasaron a xogar un 5-3-2.

Un disparo afastado alto de Mario Martín, no minuto 72, foi o preludio dunha intervención decisiva de Mackay. No minuto 83, o porteiro coruñés evitou o 1-2 nun man a man pola dereita de Arribas. O capitán deportivista rozou o xusto coas súas pernas o remate do capitán branco para que a pelota fósese a córner.

O Dépor tivo unha última ocasión, no minuto 89, cando Pablo Martínez bateu moi desviado, só ao bordo da área pequena, un centro de Lebedenko.

Con este empate, o Dépor pon fin a unha serie de cinco vitorias consecutivas en ABANCA-RIAZOR, e alcanza os 51 puntos, a 2 do líder, o AD Alcorcón, e con 2 de vantaxe sobre as súas máis inmediatos perseguidores, o propio Real Madrid Castilla e o Racing de Ferrol.

RC Deportivo: Mackay, Antoñito (Lapeña, min. 64), Pepe Sánchez (Jaime, min. 87), Pablo Martínez, Lebedenko, Rubén Díez, Olabe (Álex Bergantiños, min. 87), Diego Villares, Saverio (Yeremay, min. 64), Lucas e Mario Soriano (Svensson, min. 79).

Real Madrid Castilla: Mario de Luis, Tobías, Carrillo, Rafa Marín, Marvel, Obrador, Álvaro Martín, Mario Martín, Peter, Arribas e Álvaro.

Goles: 1-0 Pepe Sánchez (min. 20); 1-1 Marvel (min. 40)

Árbitro: Palencia Caballero (c. vasco). Cartón amarelo a Álvaro (min. 32), Tobías (min. 38), ao adestrador visitante Raúl González (min. 75), Rubén Díez (min. 84), e Pablo Martínez (min. 90+2).

Incidencias: partido da 27ª xornada do Grupo 1 de Primera Federación disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 26.745 espectadores.