O Dépor toma vantaxe en ABANCA-RIAZOR (1-0)

Un gol de Max Svensson mediada a segunda parte deu o triunfo ao Deportivo no encontro de ida da semifinal do playoff de ascenso a Segunda División en ABANCA-RIAZOR, deixando as espadas en todo o alto para o encontro de volta.

Rubén de la Barrera realizou numerosos cambios con respecto ao partido da última xornada ligueira en Pasarón ante o Pontevedra CF, pero unicamente fixo dúas modificacións sobre o equipo inicial que presentou hai dúas semanas, ante o Algeciras CF en ABANCA-RIAZOR, no seu regreso ao banco branquiazul. Antoñito e Jaime ocuparon as posicións de Trilli e Lapeña.

Branquiazuis e blanquinegros, a pesar da súa habitual presenza no fútbol profesional (87 temporadas entre Primeira e Segunda os coruñeses por 49 dos castellonencos), facía nada menos que 34 anos que non se vían as caras. O anterior encontro entre ambos os clubs databa do 5 de marzo de 1989, na 24ª xornada do Campionato de Segunda División 1988-89, saldado con empate (1-1) en Riazor. Ademais, un dos seus 46 duelos oficiais é dos marcados en vermello na historia deportivista, posto que o CD Castellón foi o adversario no debut branquiazul en Primeira División, o 28 de setembro de 1941 no Parque de Riazor (2-1).

O Deportivo arrancou o encontro cunha marcha máis que o seu rival. Os branquiazuis xeraron algunhas accións de ataque con certo perigo, aínda que sen chegar a poñer a proba a Alfonso, nuns primeiros dez minutos de encontro nos que Mackay foi un espectador máis.

O primeiro achegamento claro produciuse, con todo, na outra portería, recentemente superado o cuarto de hora. Cristian buscou en profundidade ao portorriqueño Jeremy de León pero Mackay desbaratou o perigo saíndo veloz aos seus pés.

No minuto 19, Max Svensson probouno cun potente zurdazo que despexou Alfonso cara á súa dereita. Yeremay non puido remachar por milímetros. Segundos despois, o propio Svensson disparou desde o bordo da área, agora coa outra perna, enviando o balón escasos centímetros por riba do traveseiro.

Yeremay Hernández adquiriu protagonismo no minuto 23, cando realizou unha gran acción individual sobre a liña de fondo, pero o canteirán decidiu disparar case sen ángulo e Alfonso rexeitou o esférico.

Á media hora, Svensson dispuxo dunha clara oportunidade para abrir o marcador. Un erro de entendemento dos ex deportivistas Josep Calavera e Borja Granero permitiu que o hispano-sueco atopásese cun balón solto dentro da área. Svensson enganchou un violento dereitazo pero a pelota saíu lamendo o pau dereito da portería castellonenca.

Borja Granero estivo a piques de resarcirse do seu erro segundos despois. O central controlou unha falta colgada á área antes de empalmar un potente zurdazo que se foi por moi pouco por riba do traveseiro da portería coruñesa.

Os defensas seguiron sendo protagonistas en ataque. Pablo Martínez tentouno por enésima vez esta temporada cabeceando un córner lanzado por Lucas Pérez, no minuto 38, co mesmo resultado de toda a temporada: balón desviado por pouco. E no minuto 42, Antoñito disparou ao corpo do porteiro visitante após recibir, completamente só chegando desde atrás, un servizo de Lucas Pérez.

Ao fío do descanso, De Miguel enganchou coa zurda desde a media lúa un despexe de cabeza de Jaime a centro de Manu Sánchez. O remate, centrado, detívoo Mackay con seguridade.

A segunda metade comezou cun CD Castellón máis lanzado ao ataque e que gozou dunha das súas mellores ocasións en todo o partido, no minuto 47: un canonazo do xeorxiano Kochorashvili desde 25 metros que Mackay rexeitou a córner coa súa man dereita.

Con todo, o Deportivo abriu o marcador pouco antes do cuarto de hora do segundo período. Max Svensson roubou unha pelota a Salva Ruiz no lateral esquerdo, encarou a Borja Granero e sacou un potente dereitazo que se introduciu na portería após rozala levemente o defensa visitante primeiro e o porteiro Alfonso despois.

O Dépor instalouse durante uns minutos no campo rival. No minuto 62, Yeremay Hernández reclamou penalti por derriba de Josep Calavera. No 63, un novo dereitazo durísimo de Svensson despexouno como puido Alfonso. Lucas non puido chegar a remachar o rexeite porque se lle anticipou Salva Ruiz. E no 67, Mario Soriano disparou frouxo pero preto do pau dereito do marco rival.

O CD Castellón deu entón un paso adiante, até o punto de dominar e acariñar o empate en varias ocasións. No minuto 79 produciuse un remate mordido de Iago Indias a mans de Mackay, en posición vantaxosa após un pase de culler de Pablo Hernández. Un minuto máis tarde, un dereitazo cruzado e raso do brasileiro Fabrício atrapouno Mackay en dous tempos. No 82, un centro de Pablo Hernández ao segundo pau bateuno Raúl Sánchez co seu pé esquerdo completamente só pero topouse coa rápida reacción de Mackay para evitar o tanto. Xa en tempo engadido, Kochorashvili disparou coa súa bota esquerda e o esférico perdeuse excesivamente cruzado.

Coa vitoria pola mínima do Dépor, todo decidirase no encontro de volta, o vindeiro domingo ás 18:00 h. no Estadio Municipal de Castalia, no que unha vitoria castellonenca por un gol ao cabo dos 90 minutos daría paso a unha prórroga e, en caso de manterse, valería a clasificación aos blanquinegros pola súa mellor clasificación na liga regular: 3º do grupo II polo 4º posto deportivista no grupo I.

RC Deportivo: Mackay, Antoñito, Jaime, Pablo Martínez, Lebedenko, Diego Villares, Álex Bergantiños, Mario Soriano (Isi Gómez, min. 88), Lucas, Svensson (Kuki Zalazar, min. 81) e Yeremay Hernández (Saverio, min. 65).

CD Castellón: Alfonso, Manu Sánchez, Iago Indias, Borja Granero, Salva Ruiz, Josep Calavera (Carles, min. 66), Cristian (Pablo Hernández, min. 73), Jeremy De León (Raúl Sánchez, min. 56), Kochorashvili, Koné (Fabrício, min. 73) e De Miguel.

Gol: 1-0 Svensson (min. 59).

Árbitro: Conejero Sánchez (c. estremeño). Cartón amarelo a Josep Calavera (min. 22), Pablo Martínez (min. 50), o suplente visitante Cubillas (min. 65) e Carles (min. 90+2).

Incidencias: partido de ida de semifinais do playoff de ascenso a Segunda División disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 28.828 espectadores.