Os penaltis cortan inxustamente o soño de #ANOSACANTEIRA na UEFA Youth League (2-2)

O Deportivo quedou apeado da UEFA Youth League ao caer na quenda de penaltis fronte ao FC Dynamo Kyiv, ao que foi superior até a expulsión de Rubén López antes do descanso e ante o que non mereceu a derrota a pesar de xogar case unha hora en inferioridade numérica.

O ambiente en ABANCA-RIAZOR foi inesquecible, con máis de 20.000 deportivistas que alentaron sen cesar ao Xuvenil A. Esta afluencia supón a segunda máis alta da historia da UEFA Youth League, só superada polos 32.510 que o FC Krasnodar ruso rexistrou na eliminatoria de playoff da temporada 2017-2018 fronte ao Real Madrid CF.

A primeira metade arrancou coma unha bala, co peito descuberto por parte de ambos os equipos. No minuto 4, Nájera adiantou aos branquiazuis. Yeremay sacou un córner en curto para Noel, que lle devolveu o esférico. O canario encarou a Diachuk, ambos caeron ao chan na pelexa e a pelota foi a pés de Mauro Figueroa, cuxo zurdazo rexeitou o porteiro Ihnatenko. Nájera, no segundo pau, capturou o rebote e introduciu a pelota na portería.

A alegría, con todo, durou pouco. No minuto 6 Brais Suárez evitou o empate nun dereitazo de Diallo desde a media lúa. O seu desvío acabou nun córner que se traduciu no 1-1. Tsarenko enganchou só no segundo pau, en posición dubidosa, un balón punteado por Popov após un remate ao poste de Diachuk, para empuxalo ao fondo das mallas.

Yatsyk dispuxo dunha boa posibilidade no minuto 10, pero o seu disparo chegando desde atrás ao bordo da área, marchouse moi desviado. Recentemente superado ao cuarto de hora, Nájera estivo a piques de sorprender a Ihnatenko nun centro-chute que o porteiro visitante atrapou con dificultades. No minuto 18, Noel revolveuse na área e meteu a punteira para cruzar o seu disparo ao pau contrario. A pelota marchouse fóra por pouco.

Os branquiazuis tomaron de novo a dianteira no marcador no minuto 26, nunha acción de tremenda fe de Rubén López. O mediocentro deportivista presionou a saída do balón da zaga ucraína, lanzouse para desviar o golpeo de Ihnatenko e dirixiuno cara á portería visitante, onde se introduciu mansamente.

Á media hora, Yeremay tivo a oportunidade de ampliar distancias ao rematar no segundo pau un servizo de Mella desde o extremo esquerdo, pero o balón foise ás nubes.

No minuto 36, o colexiado ensinou a segunda cartolina amarela a Rubén López, co que o Dépor quedou con dez xogadores. Unha xogada que, sen dúbida, acabaría marcando o devir do encontro.

Aínda cun xogador menos, o Dépor tivo unha boa ocasión xusto antes do descanso. No minuto 43, Mella protagonizou unha gran acción individual e o seu disparo á media volta desde a frontal da área marchouse por riba do traveseiro.

Ao regreso dos vestiarios, Manuel Pablo retirou a Nájera e Noel para dar entrada a Seydiba e Víctor Guerra. O técnico deportivista refixo o equipo cunha especie de 4-4-1, con Seydiba e Jairo en mediocampo, Víctor e Mella nas bandas e Yeremay como dianteiro centro.

E de novo, malia a inferioridade numérica, o Dépor achegouse ao gol. E de novo, por medio de Mella. Un veloz contragolpe conducido por el mesmo concluíuno o extremo esquerdo cun zurdazo cruzado que Ihnatenko desviou a duras penas. O balón quedou solto no costado dereito da área pequena pero Víctor Guerra non chegou a remachalo.

Ao Dynamo custoulle xerar perigo e os seus únicos achegamentos claros consistían en disparos afastados. Como o que lanzou o lateral esquerdo Vivcharenko no minuto 58, un remate co exterior demasiado cruzado.

Superada a hora de xogo, Yeremay controlou co peito un centro de Víctor Guerra desde a dereita e, sen deixar caer a pelota, bateu desde o punto do penalti. O seu disparo atopouse co corpo dun defensor ucraíno e o Dynamo montou un veloz contrataque que culminou Bliznichenko cun duro dereitazo que Brais Suárez desviou a saque de esquina. Dous minutos máis tarde, Mella estrelou no exterior do pau un disparo case sen ángulo, desde o extremo esquerdo.

Vivcharenko volveu probar fortuna no minuto 68. Esta vez o seu potente lanzamento foise rozando o traveseiro. No enésimo intento desde a longa distancia, o Dynamo atopou o empate, a un cuarto de hora da conclusión. O capitán Yatsyk bateu a Brais Suárez cun disparo colocado e duro, moi preto do recanto esquerdo da portería coruñesa.

A mellor ocasión do Dynamo produciuse no minuto 82. Brais Suárez realizou unha sensacional parada nun remate de socato de Popov após centro desde a dereita. O Dynamo tentou evitar a quenda de penaltis, pero tampouco foi capaz de xerar máis oportunidades claras. No minuto 88, unha gran carreira de Bliznichenko polo centro finalizouno o extremo dereito cun fortísimo disparo pero centrado que atrapou Brais Suárez en dous tempos. Xa en tempo engadido, Yatsyk tentou repetir a acción do 2-2, aínda que nesta ocasión o disparo saíulle moito máis centrado e o porteiro deportivista fíxose co esférico con facilidade.

A quenda de penaltis, na portería de Pavillón ao gañar o sorteo o conxunto ucraíno, empezou con Martín Ochoa enganando a Ihnatenko e Popov facendo o propio con Brais Suárez. A continuación, o porteiro ucraíno detivo o disparo de Víctor Guerra, pero Brais Suárez fixo o propio co lanzamento de Diallo. Diego Gómez adiantou de novo ao Dépor cun disparo ao Panenka que chegou a rozar Ihnatenko e El Khamlichi igualou novamente. Dani Barcia aguantou o seu disparo pero non puido enganar ao gardameta visitante, que detivo o balón. Vivcharenko adiantou aos ucraínos despois de catro lanzamentos por cada equipo. No quinto branquiazul, Juan Rodríguez estrelou o coiro no traveseiro, o que deu a vitoria ao Dynamo sen ter que lanzar o seu último penalti, acabando deste xeito coa aventura branquiazul na UEFA Youth League 2021-22.

RC Deportivo: Brais Suárez, Nacho Díaz (Quique Teijo, min. 85), Dani Barcia, Juan Rodríguez, Mauro Figueroa, Jairo, Rubén López, Nájera (Seydiba, min. 46), Yeremay Hernández (Martín Ochoa, min. 76), Noel (Víctor Guerra, min. 46) e Mella (Diego Gómez, min. 90+1).

FC Dynamo Kyiv: Ihnatenko, Tanchak, Filatov, Diachuk, Vivcharenko, Tsarenko, Yatsyk, Skrypnyk (El Khamlichi, min. 64), Bliznichenko, Popov e Diallo.

Goles: 1-0 Nájera (min. 4); 1-1 Tsarenko (min. 6); 2-1 Rubén López (min. 26); 2-2 Yatsyk (min. 75).

Quenda de penaltis: Martín Ochoa (1-0); Popov (1-1); Víctor Guerra (para Ihnatenko); Diallo (para Brais Suárez); Diego Gómez (2-1); El Khamlichi (2-2); Dani Barcia (para Ihnatenko); Vivcharenko (2-3); Juan Rodríguez (ao traveseiro).

Árbitro: Antonio Nobre (Portugal). Expulsou por dobre amarela a Rubén López (min. 36). Cartón amarelo a Rubén López (min. 22), Yatsyk (min. 40), Diachuk (min. 41), Popov (min. 78) e Juan Rodríguez (min. 78).

Incidencias: eliminatoria de playoff, a partido único, da UEFA Youth League disputada no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 20.115 espectadores. Antes do partido gardouse un minuto de silencio en memoria de Dani Rodríguez, ex adestrador de #ANOSACANTEIRA, falecido recentemente.