Patética eliminación do Deportivo (2-0) e escándalo en Valladolid

Un escándalo!. Non se podía definir doutra forma o acontecido en Valladolid. O Deportivo saíra a practicar un fútbol de contención que lle deu resultado ata que a falta de sete minutos, nun desafortunado encontrón de Jorge con Jankovic, Albis marcou a por

Na prórroga, os casteláns marcaron outro gol e clasifícanse para a final da Copa do Rei: 2-0
As ILUSIÓNS DO DEPORTIVO EN VALLADOLID DERRUBÁRONSE A SETE MINUTOS DO FINAL

R.C.DEPORTIVO: Jorge; Cayetano, Martín Lasarte, Antonio, Ramón (m.17 Fontana); Gil, Aspiazu, Agulló, Fran; Hidalgo e Raudnei (m.18 Portela).

R.VALLADOLID: Ravnic; Patri, Fernando Hierro, Gonzalo (m.70 Pena), Albesa (m.55 Fonseca) ;Lemos, Miljus, Albis, Minguela; Jankovic e Alberto.

Non puido ser. Estivo ao alcance de mánoa pero por sete minutos non se fixo realidade. Un gol de Albis, no minuto 83 de xogo, deu ao traste coas aspiracións branquiazuis de xogar a final da Copa do Rei. As esperanzas mantivéronse durante case todo o partido e viñeron abaixo deseguido, tal e como se desenvolveu a próroga, na que a forza física do Valladolid impúxose totalmente a un Deportivo que non se achegaría á meta de Ravnic ata os últimos minutos da segunda parte do tempo suplementario.

Pero á desilusión dos xogadores e dos miles de afeccionados coruñeses que se deron cita en Zorrilla tamén contribuíu Soriano Aladrén, o árbitro do partido, que se inhibiu na área local, ao non pitar un claro penalti a Raudnei. ?Picou? sempre que Jankovic tirouse ao bordo da área visitante e grazas a el o Valladolid puido resistir ata o final, cando a desmoralización xa rendía nas filas do cadro de Cantatore. A isto hai que engadir o xogo sucio dos blanquivioletas, algúns de cuxos elementos mereceu o cartón vermello directa, especialmente Fernando Hierro, que demostrou como non de ha de empregar un deportista sobre o terreo de xogo.

E aínda por riba, Soriano concedeu o segundo gol valisoletano (m.106) en claro fóra de xogo do seu autor, Pena, sen que o linier do seu lado désese tampouco por decatado.

-Lendoiro: ?Para min os dous goles foron irregulares?.

A pesar da derrota por 2-0 ante o Valladolid, o Presidente do Deportivo anunciou onte no ?José Zorrilla? unha curmá para os xogadores branquiazuis, despois de que fale con eles. Con iso quere premiar o seu rendemento na competición e como se bateron o cobre no campo castelán ata caer derrotados por unha serie de circunstancias.

-O comportamento dos xogadores merece que se lles dea unha curmá especial ?sinalaba Augusto César Lendoiro ao termo do partido-. Augusto tamén reflectía desilusión polo resultado na súa cara.

-Para o meu foi un gol ilegal o primeiro do Valladolid. Pero estou satisfeito pola entrega dos xogadores, que non se dobregaron a pesar de que os machucaron a faltas. A posibilidade de xogar a final da Copa e a Recopa europea o próximo ano, que estivo aí ata xusto sete minutos do final do partido, fíxonos deixar de ingresar nas arcas do Club ao redor de 100 millóns de pesetas. Pero son imponderables contra os que non se pode loitar.

Sobre o partido o Presidente branquiazul comentaba:

-Foi un típico partido de Copa, pero moi duro, con pouco xogo, moita tensión e gran entrega. Controlouno sempre o Deportivo, pero ao final dous goles un tanto raros viñeron inclinar a balanza cara ao lado do Valladolid. Creo que se no primeiro tanto houbo empuxón e man, no segundo houbo un clarísimo fóra de xogo.

Tamén anunciou Augusto César Lendoiro que o domingo, fronte ao Eibar, haberá unha homenaxe da afección ao Deportivo pola campaña que realizou.