FABRIL

Un gol de rebote tomba ao Fabril nun partido igualado no Estadio Vero Boquete

SD Compostela e Fabril víronse as caras esta tarde no Estadio Vero Boquete de Santiago por terceira vez nesta temporada.

Decidiu para os santiagueses un gol de rebote a un disparo de Hugo Matos (1-0) no minuto 28, que deixa ao filial deportivista con 27 puntos na zona media da clasificación do grupo 1º de Segunda Federación.

Os dous anteriores partidos, ambos en Abegondo nun amigable no mes de agosto e na primeira volta da liga, acabaron con empate sen goles.

Óscar Gilsanz advertiu na rolda de prensa previa que os dous equipos coñecíanse "en profundidade", polo que vaticinaba un duelo igualado. Como así ocorreu.

O Fabril puido contar con Martín Ochoa, que foi titular; e con Kevin, que disputou os cuartos de final da Copa del Rey xuvenil o pasado mércores en Mallorca (con prórroga incluída), e hoxe xogou a segunda metade en substitución de Alfaro.

O choque arrincou con escasas ocasións claras. A primeira do Fabril foi aos 14 minutos, cun centro de Nájera ao corazón da área que despexou a defensa do Compos.

Ao cuarto de hora respondeu o conxunto santiagués cunha cabezada de Manu Barreiro ás mans de Brais Suárez.

Aos 28 minutos adiántanse os locais cunha acción de fortuna. Hugo Matos recolle un balón despexado pola defensa fabrilista após un saque de esquina e o seu disparo, que toca nun defensor deportivista, cóase na meta de Brais Suárez, despistado ao cambiar a traxectoria o balón.

Con dous bos achegamentos de Martín Ochoa e Marotías resoltos sen fortuna para o Fabril chegouse ao descanso.

Após o paso polos vestiarios, Óscar Gilsanz decide a entrada de Kevin en lugar de Alfaro. O internacional xuvenil, autor de 2 goles a pasada fin de semana ante o CD Covadonga en Abegondo, arrincou o choque no banco polo seu desgaste físico do pasado mércores en Copa del Rey co Xuvenil A.

Así pois, o filial optou por dous dianteiros para tratar de empatar o partido.

A mellor oportunidade do encontro chegou no minuto 55 após unha bonita xogada de combinación do Fabril. O balón chégalle a Jairo escorado en banda esquerda e o seu centro ao segundo pau cabecéao Lache, libre de marca. O balón márchase rozando o poste dereito da meta do Compos.

Seguiuno tentando o Fabril cun centro de Vilán á área pequena santiaguesa que non atopa rematador e cun disparo moi forte de Marotías que se marchou lixeiramente alto.

Na outra área, Euse puido aumentar a renda para o conxunto de Míchel Alonso, pero a súa cabezada no minuto 68 após un saque de esquina márchase lamiendo o pau dereito da meta de Brais Suárez.

David Grande no minuto 73 obrigou desde a frontal da área ao porteiro deportivista a empregarse a fondo despexando un balón que se coaba na portería.

Seguiu o Compos tentándoo de lonxe, cun chute de Pablo Antas no minuto 79 que tamén se foi fóra por pouco.

Con estes perigosos achegamentos locais concluíu un partido moi igualado que se decidiu cunha acción de mala fortuna para os fabrilistas.

O vindeiro domingo ás 12:00, o Fabril recibe en Abegondo ao potente Ourense CF.

SD Compostela: Pato, A. Casas, David Soto, Manu Barreiro (David Grande, min. 46), Parapar (Juampa, min. 62), Jaime Santos, Euse, Escoruela, Hugo Matos (Manu Ramírez, min. 81), Antón de Vicente (Samu, min. 74) e Pablo Antas

Fabril: Brais Suárez, Lache, Puerto (Jorge, min. 81), Marotías, Baladía, Brais Val, Alfaro (Kevin, min. 46), Vilán (Barba, min. 81), Nájera, Jairo (Manu Berrocal, min. 86) e Martín Ochoa (Thymos, min. 64).

Gol: 1-0 Hugo Matos (min. 28)

Árbitro: Alberto Sánchez Ingidua, do colexio castelán-leonés. Amoestou a Jaime Santos (min. 57) e David Grande (min. 86)

Incidencias: Partido correspondente á 23ª xornada no grupo 1º de Segunda Federación disputado no Estadio Vero Boquete de Santiago de Compostela