O Dépor ABANCA B, vencedor do VIII Teresa Herrera Feminino

O Deportivo ABANCA B venceu ao Victoria CF no VIII Trofeo Teresa Herrera Feminino, nun partido que tivo que definirse na quenda de penaltis despois de concluír os noventa minutos regulamentarios con empate a un gol.

O filial branquiazul dominou con autoridade durante gran parte do primeiro tempo. Na primeira media hora, Aroa Guerra, Lucía, Eva Dios e Marta Rico dispuxeron de varias oportunidades para inaugurar o marcador, mentres que o Victoria CF apenas achegouse á área deportivista.

Xusto cando se cumpría o minuto 30, Tati tivo nas súas botas o gol para o conxunto blanquinegro, pero o seu intento de vaselina botando desde o bordo da área quedou curto, indo a mans de Jessi. Pouco despois, María disparo frouxo desde a frontal, detendo Jessi o balón con facilidade. Foron os mellores minutos do Victoria CF.

Cando ía cumprirse o tempo regulamentario, Tati dispuxo dun man a man ante Clara que desbaratou a gardameta do Victoria CF. Con todo, nada máis comezar o engadido, Eva Dios bateu a portería contraria definindo de vaselina ante a porteira rival despois de recibir un pase en profundidade de Aroa Guerra.

O dominio branquiazul estendeuse durante a segunda metade. Clara efectuou dúas grandes intervencións para evitar o segundo tanto deportivista, nun disparo lonxano de Aroa Guerra e en lanzamento cruzado da propia dianteira, que desviou coa punta da súa bota dereita.

A manta de auga que aos poucos foi indo en aumento ao longo da segunda parte condicionou o tramo final do encontro, provocando numerosas imprecisións e escasas chegadas ás áreas. Ata que no minuto 87, Gara buscou un golpeo moi lonxano, que atopou o pé dunha defensa deportivista, adquirindo a pelota unha parábola imposible para Jessi, que só puido ver como o balón se coaba na súa portería.

Xa no minuto 90, Andrea Ansede protagonizou unha gran acción persoal, que concluíu cun remate raso cruzado. A porteira suplente Antía rexeitou o balón co pé dereito, emulando á súa compañeira que fixera o propio minutos antes.

Na quenda de penaltis, Andrea Ansede adiantou ás deportivistas e Jessi detivo o primeiro lanzamento do Victoria CF, efectuado por Andrea. Os demais lanzamentos acabaron dentro da portería, polo que o Deportivo ABANCA B levou o triunfo na quenda por 5-3.

Deste xeito, o filial branquiazul súmase no palmarés do trofeo a Victoria CF (2013 e 2014), Rayo Vallecano (2015), Deportivo ABANCA (2016), Athletic Club (2017 e 2018) e UD Granadilla Tenerife (2019).

Deportivo ABANCA B: Jessi, Patri López, Sara, María Figueroa (Paula, min. 80), Navia (Laura Rivas, min. 57), Nuria Torres, Marta Rico (Lara, min. 70), Tati (María Calvo, min. 63), Eva Dios (Andrea Ansede, min. 83), Lucía (Carlota, min. 46) e Aroa Guerra (Carmen, min. 80).

Victoria CF: Clara (Antía, min. 70), Sofi (Silvia, min. 30) (Iria, min. 46), Tati (Sandra, min. 70), Toro (Ana, min. 46), Miga (Teso, min. 70), Paloma (Leo, min. 46) (Carlita, min. 70), Andrea Merino (Gara, min. 46), Laura Souto (Lau, min. 46), Ceti (Bita, min. 70), Alba García (Charín, min. 35) e María (Andrea, min. 46).

Goles: 1-0 Eva Dios (min. 45+1); 1-1 Gara (min. 87).

Quenda de penaltis: Andrea Ansede (gol, 1-0); Andrea (para Jessi); Nuria Torres (gol, 2-0); Ana (gol, 2-1); Carmen (gol, 3-1); Iria (gol, 3-2); Laura Rivas (gol, 4-2); Lau (gol, 4-3); Carlota (gol, 5-3).

Árbitro: Eugenia Gil Soriano (c. galego). Cartóns amarelos a Marta Rico (min. 21), Lucía (min. 29) e Leo (min. 67).

Incidencias: partido correspondente á VIII Edición do Trofeo Teresa Herrera Feminino disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR con capacidade limitada a 1.000 espectadores debido á pandemia de COVID-19.