Un gol de Héctor mete ao Dépor no bombo da Copa (1-0)

O Deportivo superou a primeira eliminatoria da Copa do Rei ao superar grazas a un gol de Héctor Hernández ao CD El Ejido no Estadio ABANCA-RIAZOR, nun partido que ambos os equipos tiveron que disputar durante moitos minutos con dez homes.

Fernando Vázquez rotou aos seus pupilos para dar descanso a máis da metade dos titulares a pasada fin de semana no campionato ligueiro. O técnico deportivista realizou seis cambios, entrando no once Lucho García, Héctor Hernández, Lara, Gandoy, Rui Costa e Claudio Beauvue en lugar de Carlos Abad, Salva Ruiz, Nacho González, Uche Agbo, Borja Galán e Rolan.

O partido arrancou con claro dominio deportivista. Os branquiazuis exerceron un control abafador desde o asubío inicial. Aínda que tampouco crearon demasiadas ocasións claras, si conseguiron que o seu adversario non chegase unha soa vez á área coruñesa durante moitísimos minutos.

Rui Costa protagonizou o primeiro disparo do encontro, un tiro desde fóra da área que se marchou por riba do traveseiro no minuto 4. Seis minutos despois, Godino tivo unha gran intervención sacando a córner unha falta lateral lanzada por Gandoy que desviou lixeiramente Rui Costa.

Á terceira foi a vencida para o Dépor, que inaugurou o marcador por medio de Héctor Hernández no minuto 13. Unha gran manobra de Lara no interior da área acabou cunha apertura do sevillano cara á esquerda para a chegada desde atrás do lateral esquerdo, que conectou un canonazo que entrou após golpear nun defensa que se lanzaba á desesperada.

Recentemente superada a media hora, Rui Costa lanzou un potente centro-chute desde o extremo esquerdo. O rexeite da defensa saíu cara arriba e Beauvue rematouno suavemente moi preto do pau esquerdo do portal visitante.

Con todo, o claro control do partido por parte dos branquiazuis desvaneceuse no minuto 34 coa expulsión de Borja Granero, que cometeu falta sobre Etxaniz cando o dianteiro do equipo almeriense íase só cara á portería de Lucho García. O libre directo lanzouno Sergio Pérez á dereita da portería coruñesa.

Con dez homes, Álex Bergantiños atrasou a súa posición para acompañar a Mujaid no centro da zaga. Gandoy e Borges formaron o dobre pivote, con Lara á dereita, Beauvue á esquerda e Rui Costa só en punta.

Lucho García emerxeu como salvador deportivista nos minutos finais da primeira metade. O porteiro hispano-colombiano desviou a córner en estirada felina un tremendo canonazo cruzado de Adrián Cova nun contragolpe. Tralo saque de esquina, o balón caeu a pés de Sergio Pérez, que tentou un lanzamento similar desde o outro costado ante o que volveu responder Lucho García con outra gran parada.

O Deportivo sacudiuse eses instantes de aperta visitante e cando se cumpría o tempo regulamentario, Rui Costa estrelou o balón no poste esquerdo da portería do CD El Ejido nun disparo similar ao anterior do adversario.

Co comezo da segunda metade, Fernando Vázquez equilibrou o equipo coa entrada de Borja Galán na banda esquerda en lugar de Claudio Beauvue.

O conxunto almeriense tivo unha clara ocasión para empatar o encontro no minuto 47, cando o ex fabrilista Juanje cabeceou completamente só no punto de penalti. O dianteiro impactou defectuosamente co balón, que chegou facilmente a mans de Lucho García.

O lateral esquerdo Javi Rosa viu a segunda cartolina amarela no minuto 50, polo que as forzas volvéronse a equilibrar, quedando ambos os equipos con dez xogadores.

Con todo, o CD El Ejido gozou de boas ocasións nos seguintes minutos. Parla estrelou unha cabezada a parte exterior da cruceta nunha falta lateral lanzada no minuto 57. Sergio Pérez marcou un gol que o colexiado anulou por fóra de xogo no minuto 61. O propio Sergio Pérez rematou cruzado no minuto 63, cando volveu estar providencial Lucho García para sacar unha man que evitou o gol.

De inmediato, Fernando Vázquez sacou do campo a Lara para introducir a Derik, co que o Deportivo volveu despregarse cunha defensa de tres centrais. Dez minutos máis tarde, introduciu osíxeno coa entrada de Miku por Rui Costa na punta de ataque e de Agbo por Gandoy na medular.

O hispano-venezolano probou a bater a Godino de lonxe nada máis saltar ao terreo de xogo. O seu disparo perdeuse á esquerda da portería rival. Pero sobre todo, o dianteiro tivo varias opcións de pechar a eliminatoria nos instantes finais. Primeiro, cando despois de baixar co peito un centro de Borges tentou rematar de tacón para sorprender ao porteiro visitante, pero o seu golpeo quedou curto. Un minuto despois, cruzou en exceso un man a man lixeiramente escorado cara á dereita do ataque herculino. E cando xa se superou o minuto 90, nun novo man a man con Godino, esta vez pola esquerda, o gardameta do CD El Ejido rexeitou o coiro.

O conxunto andaluz tentouno no tempo engadido e tivo unha opción de levar o partido á prórroga, en dous córneres consecutivos aos que mesmo subiu o gardameta. Etxaniz puido cabecear o segundo deles, pero fíxoo por riba do traveseiro. Deste xeito, o Deportivo levou a vitoria, polo que estará mañá venres 18 de decembro no sorteo da segunda eliminatoria (13:00 horas) que se celebrará os días 5, 6 e 7 de xaneiro de 2021.

RC Deportivo: Lucho García, Bóveda, Mujaid, Borja Granero, Héctor Hernández, Lara (Derik, min. 64), Álex Bergantiños, Borges, Gandoy (Uche Agbo, min. 74), Claudio Beauvue (Borja Galán, min. 46) e Rui Costa (Miku, min. 74).

CD El Ejido: Godino, Adrián Cova, Checa (Cristian Moreno, min. 70), Zubiri, Javi Rosa, Sergio Pérez (Beas, min. 82), Parla (Rodrigo Rivas, min. 70), Toni Arranz, Lucas Ferraz (Botía, min. 55), Juanje (Olavide, min. 55) e Etxaniz.

Gol: 1-0 Héctor Hernández (min. 13).

Árbitro: Carbajales Gómez (c. asturiano). Expulsou con vermella directa a Borja Granero (min. 34) e ao segundo adestrador do CD El Ejido Pablo Hernández (min. 85), e por dobre amarela a Javi Rosa (min. 50). Cartóns amarelos a Lucas Ferraz (min. 45), Javi Rosa (min. 23), Checa (min. 68), Cristian Moreno (min. 90+3), Toni Arranz (min. 90+3) e Borges (min 90+4).

Incidencias: partido da primeira eliminatoria da Copa do Rei disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR con capacidade limitada a 1.000 espectadores debido á pandemia de COVID-19.