#OSNOSOS

O Dépor volve gañar cunha exhibición de Yeremay para continuar no liderado (0-2)

O Deportivo volveu á senda do triunfo após dous empates consecutivos, derrotando no seu campo ao pechacancelas do grupo 1 de Primera Federación, o CF Rayo Majadahonda, vítima de dúas accións xeniais de Yeremay que serven aos branquiazuis para manter o liderado unha semana máis.

Imanol Idiakez, preparador branquiazul, realizou dous cambios, ambos os obrigados, con respecto ás últimas xornadas. Hugo Rama e Davo entraron no once titular en detrimento de Lucas, con molestias, e Mella, concentrado coa selección española sub-19

O primeiro disparo do partido correu a cargo de Hugo Rama, no minuto 3, buscando o bote previo para complicar a vida a Cheikh Sarr, que detivo o esférico en dous tempos. Poucos segundos despois, respondeu o equipo madrileño nun contragolpe conducido por Cortés que, con clara vantaxe numérica, encheuse de balón ata que apareceu Pablo Martínez, providencial para cruzarse ao corte.

O Dépor presionaba alto ao CF Rayo Majadahonda, pero o conxunto local saía airoso e mesmo chegaba con perigo nalgunha ocasión. Como no minuto 10, cando Germán deixou a pelota a Hervías ao tratar de evitar saír da área con ela nas súas mans, practicamente sobre a liña de fondo, e o dianteiro local, case sen ángulo, disparou sen o suficiente efecto para levala ao fondo das mallas. O coiro paseouse por diante da portería.

Os branquiazuis dispuxeron dunha boa oportunidade no minuto 17, pero o dereitazo de Barbeiro, rematando de primeiras desde o punto de penalti un centro desde a dereita de Davo, foise alto. No minuto 25 o que disparou desviado, cun dereitazo afastado e raso foi Hugo Rama.

Recentemente superada a media hora, Yeremay internouse na área e recortou ante Diego Ceballos, que picou e golpeoulle cando viraba 180 graos. O colexiado sinalou o punto de penalti e o propio Yeremay transformouno lanzando 'ao Panenka' a pesar de que o gardameta non se venceu totalmente cara á súa dereita.

O extremo canario tivo outra posibilidade no minuto 25. Yeremay cazou un balón a 30 metros dunha portería sen porteiro, trala saída de Cheikh Sarr fóra da área para frear un balón que buscaba a Barbero. O zurdazo do canario foise abrindo e perdeuse á esquerda do portal madrileño.

O CF Rayo Majadahonda foi perdendo fol, pero no minuto 37 gozou dunha ocasión a balón parado. Kike Hermoso cabeceou unha falta lateral e o coiro perdeuse preto do traveseiro do marco defendido por Germán.

Nos minutos finais do primeiro tempo, o Dépor chegou á área rival en varias ocasións. No minuto 43, Yeremay probouno cun disparo afastado que se foi desviado. Un minuto despois, Davo centrou para Barbero que, chegando desde atrás completamente só, non precisou o seu remate coa esquerda, que se foi por riba do traveseiro. Xa en tempo engadido, un contragolpe iniciado por Ximo Navarro pola dereita finalizouno Hugo Rama cun chute que tentou colocar no pau máis afastado pero quedou a medias facilitando a intervención de Cheikh Sarr.

A segunda metade arrancou cun potente disparo de Hugo Rama desde a media lúa que detivo o porteiro senegalés en dous tempos, no minuto 50. Pouco tardou en chegar o 0-2. Corría o minuto 54, cando Yeremay realizou unha dobre parede na frontal da área, cambiou de dirección para deixar atrás a Diego Ceballos, amagou á entrada da área para evitar a entrada de Kike Fermoso e colocou o balón no recanto cun suave zurdazo ante o que Cheikh Sarr só puido facer a estatua. Auténtico golazo do canario, para completar o seu dobrete e alcanzar os 3 tantos na presente temporada.

Coa sensación de pechar o partido, o Dépor só tivo que ordenarse atrás e repeler centros, máis aló de recibir, no minuto 63, un disparo de Samu Espósito á saída dun córner que se foi alto.

Os branquiazuis puideron poñer a puntilla ao CF Rayo Majadahonda no minuto 81, nun contragolpe conducido por Yeremay xunto a Davo e Rubén López contra un só defensa local. O canario cedeu á esquerda para o canteirán, que cruzou en exceso o seu zurdazo, que se perdeu á esquerda da meta rayista.

Co risco de quedar a vantaxe nun só gol nunha acción illada, había reservada unha pequena cota de sufrimento para os minutos finais. No minuto 88, Germán interveu de maneira providencial ante un remate de socato de Enri após centro de Samu Expósito. E no tempo engadido, Enri en posición dubidosa após facerse coa pelota despois dun mal disparo dun compañeiro, quedou man a man con Germán, que abortou de novo o perigo.

Con esta vitoria, que deixa aos branquiazuis como mellor equipo fóra de casa con 28 puntos en 15 partidos, o Dépor mantén o liderado do grupo 1 de Primera Federación. O conxunto coruñés suma 55 puntos, 4 máis que o Barça Atlètic, que recibe mañá ao UE Cornellà, e o Gimnàstic de Tarragona, que tamén xoga como local ante o Unionistas CF de Salamanca, e 5 máis que a SD Ponferradina, que igualmente xoga este domingo ante o SD Tarazona.

O Dépor só perdeu 1 partido dos últimos 18 e suma 10 partidos consecutivos sen coñecer a derrota, logrando 26 puntos de 30 posibles mercé a 8 vitorias e 2 empates.

CF Rayo Majadahonda: Cheikh Sarr, Diego Ceballos, Kike Hermoso (Raúl Tavares, min. 55), João, Jorge Casado, Reguera (Samu Expósito, min. 55), Arnedo, Alberto Fernández (Enri, min. 86), Hervías, Sergi García (Pérez, min. 72) e Cortés (Navarro, min. 86).

RC Deportivo: Germán, Ximo Navarro (Jaime, min. 86), Pablo Vázquez, Pablo Martínez, Balenziaga (Iano Simão, min. 86), Diego Villares, Jose Ángel, Davo, Hugo Rama (Rubén López, min. 70), Yeremay (Salva Sevilla, min. 90+1) e Barbero (Raúl Alcaina, min. 70).

Goles: 0-1 Yeremay, de penalti (min. 32); 0-2 Yeremay (min. 54).

Árbitro: Manuel Camacho Garrote (c. andaluz). Cartón amarelo a Cortés (min. 7), João (min. 30), Davo (min. 36), Diego Villares (min. 58), Samu Expósito (min. 67), Raúl Alcaina (min. 78) e Jaime (min. 90+3).

Incidencias: partido correspondente á 29ª xornada do grupo 1 de Primera Federación disputado no Cerro do Espino, con preto de 2.000 de deportivistas nunhas bancadas con capacidade para 3.800 espectadores.