Nova vitoria dun sólido Dépor ante Unionistas de Salamanca CF

O Deportivo superou (1-0) con toda xustiza a Unionistas de Salamanca CF en ABANCA-RIAZOR, en partido correspondente á 31ª xornada no grupo 1º de Primera Federación. "O resultado foi curto a tenor do visto no campo", subliñou Imanol Idiakez na rolda de prensa post-partido.

O técnico vasco advertía o venres en sala de prensa de Abegondo que ía tocar un partido "de pico e pa" ante un rival que non perdía fóra do Estadio Reina Sofía desde o pasado mes de decembro en Sabadell e que ademais foi capaz de puntuar en Tarragona, Barcelona, León e Ponferrada. Os Nosos recolleron a mensaxe do seu 'xefe' e protagonizaron un partido sólido, sen fisuras e cun marcador curto dados os merecementos do equipo.

Con este resultado, o Dépor suma 61 puntos e segue unha semana máis á fronte da clasificación.

A primeira ocasión do partido foi unha internada de Villares que chega á liña de fondo, pero o seu pase atrás sácao con apuros a zaga salmantina. Corría o minuto 10.

Aos 16 minutos o colexiado do encontro, o asturiano Fernández Buergo, non ve un penalti clarísimo lsobre Barbero, que foi derrubado por un defensor de Unionistas cando se aprestaba a rematar un centro de Mella. O posterior rexeite caeu a Balenziaga que disparou pero sacou de novo a defensa salmantina.

En zona mixta, o dianteiro deportivista di que "no momento da acción é bastante clara. Xa sabiamos que eran centrais que agarran moito dentro da área, que lles gustaba moito o contacto".

Facía dano o Dépor por banda dereita. No minuto 17, Ximo chega á liña de fondo, sortea ao seu par pero o seu centro paséase pola área pequena sen atopar rematador.

Tentouno de lonxe Hugo Rama. O balón, após tocar nun defensor de Unionistas, colleu parábola e obrigou á meta Iván Martínez a desviar a saque de esquina.

O partido era do Dépor.

Un centro de Ximo acaba de novo con Barbero derrubado claramente polo central rival, o balón chégalle no segundo pau a Balenziaga, a quen lle sinalaron falta por golpear sen querer ao seu par xusto antes de volver colgar o esférico ao corazón da área.

Sen pausa, Mella conduce até a frontal da área, busca sitio para o disparo pero tapónao o central.

Unionistas de Salamanca CF apenas era capaz de pisar o campo rival ante o empuxe deportivista.

De novo o colexiado do partido non viu un claro penalti cometido por Villar sobre Pablo Martínez no segundo pau cando o central deportivista se aprestaba a rematar un saque de falta botado por Hugo Rama.

Con dominio total branquiazul e cun par de decisións arbitrais erróneas ou, mellor devandito, non decisións arbitrais erróneas, chegouse ao descanso.

Seguiu a mesma tónica após o paso polos vestiarios. O Dépor, empuxado por #ANOSAFORZA, seguiu acumulando ocasións ante a portería de Iván Martínez.

O gol, ao cabo decisivo, chegou no minuto 52. Jose Ángel, espléndido no mediocentro con Villares, xuta raso desde a frontal da área e Barbero, en posición correcta, desvía o suficiente para que Iván Martínez non poida facer absolutamente nada.

Pouco despois, Barbero falla o seu remate dentro da área, totalmente só e sen marca. Puido ser o segundo.

De Yeremay foi a seguinte nunha gran xogada individual. Despois de superar a varios rivais, o canteirán métese na área e cruza en exceso o esférico.

Á hora de xogo, Mella, tocado, é substituído por Davo. O adestrador branquiazul explicou que "era na zona do sóleo, xemelgo. Haberá que miralo. O campo estaba un pouquiño duro por abaixo. Creo que non vai ser importante".

Acto seguido, Pablo Vázquez márchase ao contragolpe, combina con Barbero e, na área, o seu disparo foise ao corpo do porteiro salmantino.

Non chegaba o segundo a pesar do empuxe deportivista.

Villares roubou un balón na frontal e o seu disparo, con moita intención, pasou preto do pau esquerdo. Máis ocasións branquiazuis.

Na recta final, de novo Yeremay tivo o gol nas súas botas noutra nova xogada individual que sacou Iván Martínez ao primeiro pau; e Davo, xa no desconto, tivo a súa após unha gran xogada de Raúl Alcaina pero de novo saíu ao rescate de Unionistas o seu porteiro.

O Dépor, que non logrou marcar o segundo por mala fortuna, se aprestó a protexer a área na recta final.

Jaime relevou a Jose Ángel, que, segundo Idiakez, sufriu "unha sobrecarga polo partido, polo traballo. Outra vez pegáronse unha malleira. Os medioscentros (con Villares) fixeron un partido brutal".

Os últimos minutos foron de certa intranquilidade porque Unionistas de Salamanca CF optou por colgar balóns á área en busca dun empate que sería de xeito evidente inxusto, dado o gran partido branquiazul.

Deportivo: Germán, Ximo Navarro, Pablo Vázquez, Pablo Martínez, Balenziaga, Villares, Jose Ángel (Jaime, min. 90), Mella (Davo, min. 61), Hugo Rama (Rubén López, min. 74), Yeremay e Barbero (Raúl Alcaina, min. 74).

Unionistas de Salamanca CF: Iván Martínez, Ramiro, Erik, Villar (Jordi Tur, min. 63), Losada (Teijeira, min. 63), Álvaro Gómez (Alfred, min. 83), Jiménez, Adri Gómez, Etxaniz (Slavy, min. 54), Carlos Giménez e Serrano (Rastrojo, min. 46).

Goles: 1-0 Barbero (min. 52)

Árbitro: Carlos Fernández Buergo, do comité asturiano. Amoestou a Balenziaga (min. 3), Jose Ángel (min. 37), Adri Gómez (min. 45), Jordi Tur (min. 71), Erik (min. 78) e Raúl Alcaina (min. 90)

Incidencias: Partido correspondente á 31ª xornada no grupo 1º de Primera Federación con 26.566 espectadores en ABANCA-RIAZOR