Lección de seriedade e intelixencia de #AsNosas para sobrevivir en Cáceres (0-0)

Un serio, concentrado e intelixente Deportivo ABANCA sacou un meritorio e valioso empate sen goles no encontro de ida da semifinal do playoff de ascenso a Liga F, a máxima categoría nacional, ante un CP Cacereño Femenino que lle gañou os partidos de liga regular por 4-0 e 0-2.

A formación estremeña, que fixo moito dano ao Dépor ABANCA en Abegondo coa súa presión alta, nesta ocasión optou por non buscar tan arriba ás coruñesas, o que se traduciu nun maior control desde o asubío inicial dun equipo branquiazul que se mostrou moi concentrado, expeditivo e sen fisuras.

Froito dese dominio chegou a primeira ocasión do partido, no minuto 5. Inés Altamira atopou en profundidade a Eva Dios, que cedeu ao bordo da área para Ainhoa Marín, cuxo dereitazo superou á porteira Tatiana pero estrelouse no traveseiro.

O primeiro achegamento das locais produciuse no minuto 9. Foi un centro desde a dereita de Nerea buscando o segundo pau que se pechou pero Yohana capturou en dous tempos.

Co paso dos minutos, o conxunto estremeño, que xogaba a favor de vento, comezou a dominar máis e a chegar máis, aínda que sen moita claridade. No minuto 14, Yohana interveu providencialmente para sacar da mesma recanto un derechazo da chilena Sonya Keefe. A pelota foise a saque de esquina e o mesmo cabeceouno desviado a nixeriana Edna Imade. No 22, Keefe enviou mansamente ás mans da porteira deportivista unha cabezada a centro de Sara Rubio. No 34, un centro-chute raso de Nerea ao primeiro pau atrapouno Yohana con seguridade. Ao fío do descanso, Sara Rubio disparou alto desde 25 metros. E uns segundos despois, Yohana volveu evitar o gol nun zurdazo cruzado de Edna Imade desde dentro da área.

O Dépor ABANCA volveu dispoñer dunha clara oportunidade na última acción do primeiro tempo. Un centro raso de Eva Dios desde a dereita non acertou a rematalo Millene co seu pé esquerdo despois de que a pelota superase á porteira e á última defensa.

A segunda metade resultou aínda máis igualada. Até o minuto 57 non houbo un disparo. Foi por parte coruñesa. Henar recuperou unha pelota en campo contrario, o balón caeu a Millene, a brasileira lanzou en profundidade a Laura Fernández pero o dereitazo da valisoletana, xa dentro da área, foise alto. Só uns segundos despois respondeu o CP Cacereño Femenino. Sonya Keefe recortou dentro da área a Samara e a Raquel García e o seu potente zurdazo atrapouno Yohana en dous tempos.

Eva Dios probouno cun duro dereitazo desde 25 metros no minuto 64. Tatiana despexou de puños a saque de esquina. O córner acabou en pés de Raquel García que bateu moi frouxo a mans da gardameta local.

A mellor ocasión de toda a segunda metade produciuse no minuto 71, cando Millene disparou fóra por pouco á dereita da portería local desde dentro da área despois dun roubo de Ainhoa Marín a unha defensa do conxunto estremeño.

No minuto 74 produciuse a xogada polémica do partido, nun penalti clamoroso de Tatiana sobre Carlota Suárez, á que golpeou sen chegar a tocar balón cando tentaba saír de puños ao bordo da área, que sorprendentemente a colexiada non sinalou.

O cuarto de hora final non deixou unha soa acción de perigo en ningunha das dúas áreas. O Dépor ABANCA soubo manter baixo control ao seu rival, afastar o perigo constantemente e non cometer faltas próximas á área. O marcador mantívose inamovible e as espadas quedan en todo alto para o encontro de volta, o vindeiro sábado 27 de maio ás 12:00 horas (YouTube RC Deportivo) na Cidade Deportiva de Abegondo.

CP Cacereño Femenino: Tatiana, Sara Rubio, Mireia, Corbacho (Hitomi Tanaka, min. 446), Jenna Holtz, Acedo, Ayaka Noguchi, Nerea (Manoly Baquerizo, min. 64), Castañeda, Edna Imade e Sonya Keefe.

Deportivo ABANCA: Yohana, Cris, Inés Altamira, Raquel García, Samara, Paula Gutiérrez, Henar, Eva Dios (Sara Navarro, min. 69), Laura Fernández (Carlota Suárez, min. 69), Ainhoa Marín (Carlota Sánchez, min. 85) e Millene (Letti, min. 89).

Árbitra: Josefa Sánchez Gómez (c. cántabro). Cartón amarelo a Henar (min. 60) e Mireia (min. 90+2).

Incidencias: partido de ida de semifinais do playoff de ascenso a Liga F disputado no Centro Deportivo Federativo Manuel Sánchez Delgado.