A permanencia matemática volve resistirse (0-2)

O Deportivo perdió unha nova oportunidade de certificar a permanencia en Primeira División de maneira matemática, ao perder nun Riazor que empujó desde o primeiro segundo ante un Xetafe (0-2) que revive na súa loita pola salvac

Víctor Sánchez do Amo, técnico do conxunto branquiazul, realizou dous cambios con respecto ao partido do pasado sábado en Eibar. Juanfran deixou o seu sitio no lateral esquerdo a Fernando Navarro e Oriol Rise cedeu a súa praza no ataque xunto a Lucas Pérez ao recuperado Luís Alberto.

No minuto 7, Luís Alberto dispuxo da primeira ocasión de gol do encontro. O gaditano quixo colocar o seu afastado disparo no pau longo, con efecto endiablado. Nunha gran estirada, Vicente Guaita desviou a saque de esquina coa cutícula.

Lucas Pérez tentouno nunha falta directa, no minuto 21. O dianteiro coruñés buscou o pau que defendía Guaita pero o seu lanzamento perdeuse pola liña de fondo, non lonxe da madeira. A infracción foi unha patada por detrás de Mehdi Lacen a Fede Cartabia e custoulle o cartón amarelo ao internacional alxerino, aínda que ben puido ser algo máis.

Ao fío da media hora, o Deportivo recuperou varios balóns en campo contrario. Con todo, non sacou proveito diso. Nin primeiro Borges, que non se atreveu a disparar desde 40 metros con Guaita fose da área. Nin despois Fede Cartabia, que disparou frouxo e desviado desde fóra da área.

Entre medias, produciuse o primeiro achegamento do conxunto madrileño. Pedro León conduciu o contragolpe do Xetafe, en superioridade numérica, catro contra tres. Serviu á interior da área para Álvaro Medrán. O control do canteirán do Real Madrid, cara a cara con Laure, foise longo e quedou encerrado na liña de fondo. A xogada finalizou sen consecuencias.

O Xetafe adiantouse no marcador no tramo final da primeira parte. Fíxoo despois dunha gran ocasión do Dépor, na que Lucas quedou só ante Guaita pero Carlos Vigaray arrebatoulle o balón no último instante. No contragolpe que seguiu a esa acción, Pedro León encarou a Fernando Navarro e cun zurdazo ao primeiro pau bateu a Manu Fernández.

Arrincou a segunda parte co Deportivo moi metido no encontro. A primeira ocasión chegou nun lanzamento de falta de Fede Cartabia. Guaita, ben colocado, despexou o durísimo disparo do arxentino. Máis tarde, á saída dun córner, Pedro Mosquera probou de lonxe ao recoller o rexeite. O mediocampista herculino enviou o coiro moi por encima do traveseiro.

Aos 59 minutos, Fede Cartabia recuperou o balón no extremo dereito. Tras caracolear a todo aquel que saíu ao seu paso, disparou frouxo por baixo, ás mans do porteiro getafense. Nunha xogada similar, tres minutos despois, o arxentino esixiu máis a Guaita. O seu disparo mesmo o desviou lixeiramente Damián e, aínda así, o cérbero visitante foi capaz de rexeitar a córner.

O Xetafe respondeu na segunda xogada dunha falta que colgou Pablo Sarabia. Moi Gómez recolleu o balón completamente só á dereita da área grande. O seu durísimo tiro foi directo ás mans de Manu.

Unha xogada clave produciuse recentemente superada a hora de xogo. Celso Borges viu o camiño dos vestiarios ao recibir o segundo cartón amarelo. A partir de entón, a empresa antollábase aínda máis complicada para os branquiazuis.

O Dépor tivo que medir moi ben a súa procura do empate. Non estivo lonxe de logralo Fede Cartabia. O arxentino rematou de primeiras tras un rebote que caeu nas súas botas ao bordo da área, aínda que se lle escapou por moi pouco á dereita do marco visitante. Corría o minuto 76.

O Xetafe sentenciou o partido cando restaban cinco minutos para o asubío final. Vigaray rematou de espuela no primeiro pau un saque de esquina desde a esquerda do ataque do cadro madrileño.

Stefan Scepovic estivo a piques de facer o 0-3, xa no tempo engadido. O disparo do dianteiro balcánico estrelouse no pau dereito do portal branquiazul.

Con esta derrota, o Deportivo continúa catro puntos por encima da zona de descenso, con seis por disputar. Nas dúas últimas xornadas, o conxunto deportivista visitará ao Vilarreal e recibirá ao Real Madrid.

RC Deportivo: Manu Fernández, Laure (Juanfran, min. 61), Arribas, Sidnei, Fernando Navarro (Oriol Rise, min. 86), Fede Cartabia, Pedro Mosquera, Borges, Fayçal Fajr (Cani, min. 61), Luís Alberto e Lucas.

Xetafe CF: Guaita, Miguel Anxo (Cala, min. 70), Vergini, Vigaray, Damián Suárez, Lacen, Pedro León, Moi Gómez, Medrán (Juan Rodríguez, min. 80), Sarabia e Álvaro Vázquez (Stefan Scepovic, min. 57).

Goles: 0-1 Pedro León (min. 41); 0-2 Vigaray (min. 85).

Árbitro: Clos Gómez (c. aragonés). Expulsou a Borges por dobre amarela (min. 64). Cartón amarelo a Borges (min. 19), Lacen (min. 20), Sarabia (min. 27), Vigaray (min. 50), Cala (min. 72), Medrán (min. 73), Fernando Navarro (min. 75) e Moi Gómez (min. 93).

Incidencias: partido da 36ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 25.007 espectadores.