Duro e inmerecido castigo para o Dépor, que cae derrotado no desconto

- Foto: Susi García - O Almería se llevó o tres puntos de Riazor cun gol de Edgar no desconto do partido (0-1). Inxusto e inmerecido castigo después dun partido que ben puido levar o Dépor por dominio e ocasións.

Para iso Víctor Fernández apostou pola mesma convocatoria que o partido do pasado martes no derbi de Vigo ante o Celta, e polo mesmo once inicial.

Saíu forte o Dépor ao terreo de xogo, a por o gol que encarrilase o partido. As chegadas por bandas eran frecuentes, con Laure e Juanfran pola dereita; e Luisinho e Conca pola esquerda. No entanto, o Almería si exhibiu potencial aéreo e todos os centros branquiazuis foron despexados polos centrais andaluces, sempre ben situados.

Aos poucos o Almería foi achegándose aos dominios de Lux. Ao cuarto de hora, o porteiro deportivista sacou unha man providencial a gran disparo de Edgar desde a frontal. Foi a mellor ocasión visitante do primeiro tempo aínda que non a única chegada.

A réplica deportivista protagonizouna Luís Fariña, que chegou ata a liña de fondo e o seu centro bombeado estrelouse na parte superior do traveseiro. Nese instante comezou o refacho de chegadas e ocasións do Dépor.

Conca puido marcar aos 24 minutos de xogo tras combinar con Juanfran. O seu punterazo no vértice da área pequena foise fóra por pouco. Foron os mellores minutos do Dépor neste período, no que tamén puido anotar Sidnei, cuxo remate no segundo pau ao saque dunha falta estrelouse no pau esquerdo da meta de Rubén.

O primeiro tempo finalizou cun remate de Postiga de cabeza que se foi desviado e outro de Fariña, a bo centro raso de Juanfran, que sacou Verza milagrosamente co balón xa encarando portaría.

Tras o descanso saíu de novo o Dépor a por a meta de Rubén. No entanto, a primeira foi para o Almería, pero Thomas xuta moi alto tras recibir libre de marca na frontal da área deportivista. O partido, de novo sen dono, volveu tomar os mesmos camiños da primeira metade. Á hora de xogo, Víctor Fernández moveu peza e retirou a Juanfran para dar entrada a Cavaleiro..

Postiga, un cabeceador de renome, tivo a oportunidade do partido ao rematar de cabeza totalmente só ao bordo da área un bo centro de Medunjanin ao saque dunha falta. A meta Rubén atopouse o esférico na mesma raia de gol e salvou un tanto que xa cantaba a bancada, salvando tamén o posterior rexeite.

Sufriu o Almería neste tramo de partido, aínda que o Dépor tampouco conseguiu acurralar ao seu rival. Segundo achegábase o final do partido o Deportivo foi perdendo fol despois de estar todo o encontro tentando anotar. O Almería soubo aproveitar o desgaste para facer cambios na parte de arriba e crear perigo. A primeira das oportunidades que tiveron os andaluces acabou en gol, correctamente anulado, por fóra de xogo, pero a segunda, xa no desconto e a punto do asubío final, non a desaproveitaron.

Un zapatazo de Edgar que rebotó no defensa e no traveseiro, acabou no fondo da portaría de Lux, pondo o punto final ao partido e deixando ao Dépor sen o premio que buscou durante todo o encontro: o gol e os puntos.

Deportivo: Lux; Laure, Lopo, Sidnei, Luisinho, Álex Bergantiños, Medunjanin, Juanfran (Cavaleiro, min. 61), Fariña (Canella, min. 75), Conca (Toché, min. 70) e Postiga.

Almería: Rubén, Ximo, Trujillo, Dous Santos, Dubarbier, Verza, Thomas, Azeez, Edgar, Jonathan (Wellington, min. 60) e Hemed (Thievy, min. 81).

Goles: 0-1 Edgar (min. 92)

Árbitro: José Antonio Teixeira Vitienes (C. Cántabro). Amoestou a Laure (min. 3), Trujillo (min. 33), Ximo (min. 41), Dubarbier (min. 62), Rubén (min. 86), Lopo (min. 89)

Incidencias: partido da sexta xornada da liga BBVA disputado en Riazor ante 19.843 espectadores