O Dépor non conseguiu puntuar ante o campión de Liga (1-2)

O Deportivo péleoó ata o último segundo pero non foi capaz de puntuar ante a Atlético de Madrid, que grazas á súa pegada nas dúas primeiras chegadas consiguió a vantaxe suficiente como para facerse co tres puntos en

O primeiro once inicial de Víctor Sánchez do Amo en Riazor presentou varias novidades en canto a nomes e ao sistema utilizado. Toché e Oriol compartiron punta de lanza escoltados por Cavaleiro e Lucas, coa presenza de Medunjanin acompañando a Álex no centro do campo. Luisinho recuperou o lateral esquerdo tras cumprir sanción en Anoeta.

A primeira chegada á área foi do Dépor aínda que a defensa sacou ben no punto de penalti. A contestación do Atlético chegou nun remate á media volta de Antoine Griezmann que acabou en córner. Foi o prólogo do primeiro tanto do choque.

Griezmann anotou o gol de chilena tras recibir un balón desde a frontal en posición correcta habilitado pola saída descoordinada do Dépor en defensa. O remate acrobático do francés coouse na portaría de Fabricio.

O Dépor contestou á saída dun córner cun remate de Sidnei que golpeou nas costas do colchoneiro Juanfran o que impediu o remate final de Toché. O dominio nos seguintes minutos foi alterno para ambos os equipos pero sen chegadas claras a ningunha das áreas.

De novo Griezmann aproveitou unha xogada a balón parado, neste caso un saque de banda de Gámez que chegou ao momento de penalti. Sidnei só púidoa peitear para que o balón chegase aos pés do francés para unha nova volea que acabou no fondo da portaría deportivista.

As dúas chegadas do Atlético convertéronse en gol mentres que o Deportivo continuou tentando facer o seu xogo. Os colchoneiros conseguiron o seu obxectivo, porse por diante no marcador, unha circunstancia na que o conxunto madrileño manéxase á perfección.

A expulsión de Simeone por protestar, a falta de dous minutos para o descanso, só alterou a marcha do partido antes de chegar ao parón.

Na continuación o Dépor buscou recortar distancias no marcador e dominou os primeiros minutos metendo na súa área ao Atlético pero sen remate a portaría. En cambio, a primeira ocasión clara tras o descanso foi para o equipo madrileño cun remate de cabeza de Raúl García que sacou ben, abaixo, Fabricio.

No entretiempo Víctor moveu o equipo coa entrada de Fariña en lugar de Lucas, que xogou boa parte da primeira metade coa man vendada por mor dun traumatismo, e unha intensa dor tras un choque cun rival.

Co paso dos minutos o Deportivo foi perdendo intensidade ofensiva mentres os visitantes gañárona pondo a proba a Fabricio nun par de ocasións consecutivas. Para tratar de equilibrar o xogo no centro, Víctor deu entrada a Juan Domínguez en substitución de Luisinho, cambiando con iso tamén o esquema do equipo sobre o terreo de xogo.

O Dépor tivo unha boa ocasión nun remate de cabeza abaixo que atallou Oblak. Mellor foi a do Atlético con tres disparos consecutivos de socato despexados por Fabricio consecutivamente ata que o cuarto sacouno Juan Domínguez baixo paus nunha xogada que foi recoñecida polo público deportivista cunha gran ovación.

A acción foi moi importante porque o Dépor meteuse a continuación de novo no partido tras unha espectacular xogada individual de Sidnei que se marchou de todos cuantos saíronlle ao paso ata gañar liña de fondo e central ao pico da área pequena onde Oriol meteu a cabeza para anotar o primeiro do Dépor.

Durante a celebración Cuenca entrou como terceiro cambio ocupando a praza de Toché.

A punto estivo de chegar o empate nun remate de cabeza de Lopo ques paseouse por diante da liña de gol. O Atlético tampouco se conformou con defender e buscou pechar o partido pero Juanfran estivo rápido para cortar un remate a centro raso no segundo pau.

Riazor envorcouse para animar a un equipo que se foi arriba con todo para buscar o empate. Tanto que na última xogada ata Fabricio sumouse ao remate dun córner que atallou en dous tempos Oblak. O Dépor púxolle intensidade e corazón durante a segunda parte pero o arranque de partido dos colchoneiros fixo insuficiente o esforzo dun Dépor que a partir desta xornada terá que loitar por saír dos postos de descenso nos que a conclúe.

RC Deportivo: Fabricio, Juanfran, Lopo, Sidnei, Luisinho (Juan Domínguez, min. 64), Bergantiños, Medunjanin, Cavaleiro, Lucas (Fariña, min. 45), Oriol Rise e Toché (Conca, min. 78)

Atlético de Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Giménez, Gámez, Tiago, Koke, Saúl, Arda (Raúl Jiménez, min. 59) , Griezmann (Fernando Torres, min. 66) e Raúl García.

Árbitro: Fernández Borbalán (C. Andaluz) Amoestou a Koke (min. 6), Godín (min. 26), Raúl García (min. 26), Toché (min. 54), Sidnei (min. 72) e expulsou do banco a Simeone (min. 43).

Goles: 0-1 Griezmann (min. 4); 0-2 Griezmann (min. 21); 1-2 Oriol Rise (min. 78)

Incidencias: partido da 32ª xornada da liga BBVA disputado en Riazor ante 24.693 espectadores.